• Haskel

    Vi som har en älskare/älskarinna och inte skäms för det!

    Jag skulle inte klara av att ha en hemlig älskarinna. Jag är alldeles för ärlig, och har svårt för att ljuga.

    Dock fungerar inte sex och närhet mellan mig och frugan. Vi kom därför överens om öppet förhållande.

    Har för närvarande ingen älskarinna, men har haft ett par stycken. Troligtvis kommer jag att träffa någon ny.

    Utan sex och närhet mår inte många bra i längden.

  • Haskel
    Anonym (Q) skrev 2016-08-29 01:16:15 följande:

    Hur tog ni upp det? Kan tänka mig att det ställer till en del oreda i relationen om inte båda är med på det och det vet man ju inte i förväg? Eller var ni öppna från början? Och vad har ni för regler kring det? Berättar ni eller vill man inte veta när den andre kör med nån annan?

    Jag har nästan samma problem. Närhet funkar hos oss. Men sex funkar inte överhuvudtaget. Ingen av oss försöker ens. Pussas, kramas och håller hand hela tiden och kommer med olika form av kärleksbekräftelser som nyförälskade, men sexet är helt dött. Har inte haft sex på flera år, med undantag för två eller tre enstaka tillfällen de senaste 4-5 åren eller nåt. Älskar min respektive väldigt mycket, men passionen finns inte alls. Smart, rolig och min bästa vän. Jävligt snygg kropp, men jag tänder inte till för det... 

    Jag känner min respektive tillräckligt väl för att fatta att det nog är uteslutet med öppet förhållande. Min respektive hör till det mer konservativa, icke-experimentella facket när det gäller sex.


    (Börja faktiskt fundera på om jag är poly eller nåt, vill inte ligga runt utan ha en annan fast person utöver min respektive i mitt liv med några andra egenskaper än min respektive och som jag tänder på.)


    Det var inte öppet från början. Problemen började ett drygt  år efter att vi flyttat ihop. Då vardagen tagit över mycket, samt att förälskelsen lagt sig. 
    Problemet med sex och närhet, var inte så svårt att ta upp. Jag/vi försökte komma till rätta med det, men hon hade ingen större ambition.  Vilket fick mig att ge upp.

    Jag lät det gå ett antal månader. Så länge att det känses som att förhållandet inte spelade någon större roll längre. Men inte så länge att det kört.
    Därefter sa jag bara vad jag ansåg. Att öppet nog var enda möjligheten. Hon vägrade först, men ville inte heller göra slut. Utan hon skulle skärpa sig. Ingen förbättring trots allt. Men hon insåg också att det inte blev bättre. Hov gav därför med sig för en engångsgrej. Efter det insåg hon att hon faktiskt tjänade på det. Jag hade varit tämligen orkeslös och smådeprimerad, vilket med ens försvannn. Hon upplevde snarast att jag brydde mig mer om henne. 
    Trots allt tyckte hon inte riktigt om det, första året. Det blev alltid tjat, när jag pratade med min älskarinna, eller när vi skulle träffas.

    Det tog dock slut med min älskarinna. Det gick några månader. Först då kom viljan från min fru, att jag skulle träffa någon ny. Hon insåg att hon kände en press på sig att tillfredsställa mig, vilket hon ändå inte ville. 

    Sedan dess har det fungerat bra. Inga som helt hemligheter, utan vi pratar om allt. Hon har även kommit att träffa ett par killar. Inte för sex, utan för sina behovs skull.
Svar på tråden Vi som har en älskare/älskarinna och inte skäms för det!