Inlägg från: Anonym (Amanda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Amanda)

    Min man uppfostrar vår son till ett svin

    Nu gissar jag bara, men ts man försöker nog bara ge sin son det liv han själv önskar att han hade fått? Gör inte alla föräldrar det? Jag själv är väldigt mån om att mina barn ska ha nära vänner och hitta åtminstone en aktivitet/hobby de gillar - just eftersom jag själv som barn hade en förälder som missbrukade, var blyg, utanför/mobbad och än idag som vuxen har svårt att få vänner och sociala aktiviteter eftersom jag är så van att alltid vara ensam.

    Mitt tips till ts är att prata med sin man och verkligen lyssna på hur han upplevde sin barndom och ungdom, och sedan diskutera hans agerande och få honom att förstå de ev konsekvenserna för pojken att pappan lär honom sådana värderingar. Tex att det sällan är bra att ha sex/en relation med en kompis syster (vänskapen lär nästan alltid bli förstörd?), att även lättfotade tjejer har känslor och många gånger söker uppmärksamhet för att de har egna trauman osv.

    Har man varit med om ett "trauma" blir man väldigt lätt självupptagen och självcentrerad och missar konsekvensanalysen av sitt agerande! Då hjälper det många gånger att prata om det.

Svar på tråden Min man uppfostrar vår son till ett svin