• Anef

    Sover inte bra en enda natt! Nu 7 mån gammal.

    Vår 7 månaders har inte sovit mer än kanske 2 nätter en hel natt sedan han föddes. Bra nätter sover han från 20.00 - 24.00, äter, somnar om till 3.00 tappar nappen, somnar om och vaknar sen vid 6.00ca. De värre nätterna som är desto vanligare (!!) så sover han bara bra mellan 20.00-23.30 sen knorras det, tappar nappen, gråter, är hungrig osv varje halvtimme el timme fram till man går upp 5-6.

    Vi har samma rutiner med välling, pyjamas, somna i egen säng varje kväll..

    Samma sak dagtid. Han sover ca 10 minuter i sträck sen vaknar till med ett ryck och är pigg igen. Det är ytterst sällan han sover långa stunder i sträck och oftast är det om vi är ute.

    Jag är nu gravid igen och jag förstår verkligen inte hur man ska orka ha en bebis till när man aldrig får sova ens nu och sen ha två som väcker oss. Vi börjar bli helt slut. Någon som har tips på vad vi kan göra? :(

  • Svar på tråden Sover inte bra en enda natt! Nu 7 mån gammal.
  • Anef
    Lena skrev 2016-09-08 07:41:42 följande:

    Har ni provat samsovning? Många barn sover bättre då.


    Ja ibland lägger vi han i sängen hos oss när man inte orkar gå upp mer men han sprattlar och knorrar rätt mkt då med även om det nog är lite bättre då. Han får nog sin sömn men dessvärre inte vi.
  • Anef
    Voodoodoll skrev 2016-09-08 07:42:20 följande:

    Bägge mina barn har sovit något liknande. Det blev bättre runt 2 års ålder för äldsta. Yngsta på 1,5 år sover lika dåligt än. Tror tyvärr det blir bättre med åldern. Hoppas det inte tar lika lång tid hos er. Håll ut!


    Oj oj hehe jag håller tummar och tår att vi får sova innan hans 2 års dag om vi ska orka. Tack!
  • Anef
    elin1989 skrev 2016-09-08 13:03:33 följande:

    Vad äter han under dagen? En 7 månaders borde inte behöva äta på natten om han äter tillräckligt under dagen. Han kanske vaknar för att han är van vid att vakna och äta. Äter han ordentligt innan han går och lägger sig? Vid den åldern fick min son ersättning och gröt innan läggning. Han äter fortfarande gröt på kvällen (snart tre år). Kan ni ta varannan natt?


    Han äter inte så mycket per gång men vill ha mat desto oftare. Han äter max 150 men oftast 120 sen vill han inte ha mer så det kanske är så att han behöver mer mat. Ska börja försöka pytsa i han mer innan han ska sova och hopps på att det hjälper. Även prova att sova med honom hos oss halva natten. Tack för svar! :)
  • Anef
    vinterbebis12 skrev 2016-09-10 10:07:42 följande:

    Låter ganska "normalt". Ammas han på nätterna. Jag ammade länge men slutade på nätterna när bebisen var 6-7 månader. Mitt tips är att ta hjälp så ofta ni kan, tex någon som kan ta honom ett par timmar på dagen så att du får sova då. Sov alltid när han sover, tex mellan 20-24.


    Ja det kanske är normalt.. man lyssnar dock på alla som har sovandes bebisar från dag 1 ;) men jag minns inte att mina andra var så här krångliga nattetid. Men det var ju några år sen iofs. Trött är man iaf och jag önskar vi hade möjlighet till mer hjälp men icke. Men att sova när han sover är något som jag verkligen borde bli bättre på absolut.
  • Anef

    Tusen tack för alla svar! Vi har provat allt men det är ändå i princip samma sak. Vissa nätter går lite bättre (och då tror vi att vi hittat lösningen!) andra nätter vaknar han var och varannan timme - igen. Oavsett samsovning, mer eller mindre mat, tänder på g eller ej ;)

    Vi får kämpa på helt enkelt och försöker avlasta varandra istället med varannan natts ansvar, sovmorgon varannan gång då det är möjligt. Han kanske helt enkelt är en liten lättväckt/orolig själ som vi får hoppas bli bättring på så småningom.

Svar på tråden Sover inte bra en enda natt! Nu 7 mån gammal.