• Ellie

    Sover inte bra en enda natt! Nu 7 mån gammal.

    Har ni möjlighet att skaffa bredare säng/ställa in en extra säng bredvid er säng, så ni kan samsova utan att ni stör varandra så mycket?

    Vårt första barn började sova bra från ca 2,5 års ålder. Andra barnet vaknar många gånger än (är 1,5 år nu).

  • Ellie
    Gravitation skrev 2016-09-10 16:56:27 följande:
    Vet många som samsover, inklusive jag, som haft barn som vaknat varannan timma länge. Så det tror jag inte spelar någon större roll. Däremot tror jag nattamning kan "störa" och göra att de vaknar oftare eftersom många upplever de sover bättre efter avslutad nattamning/amning.
    Ja, visst kan det vara så att nattamning stör vissa barn, men det är nog inte generellt så. Snarare kanske så att barnet ändå är moget att sova bättre ungefär när det är så gammalt att det slutar amma nattetid.

    Jag slutade amma första barnet vid drygt 2 års ålder. Hon sov inte bra på nätterna förrän vid 2,5 år. Enda märkbara skillnaden var att hon vägrade sova på dagen i och med att hon inte fick amma då.

    Min syster slutade amma sin son vid ca 10 månaders ålder. Det tog ändå något år innan han sov bra, och när de inte hade amningen att ta till på nätterna så blev det att gå upp och bära, gå ut med vagnen osv. Ganska kämpigt.

    Det bästa är nog om man råkar vara en sådan människa som klarar att sova hela natten även om barnet kryper intill och ammar då och då. I så fall tror jag på att fortsätta med nattamning tills någon tröttnar. Själv märker jag knappt av amningen, förutom när det börjar närma sig morgon.
    Annars gäller det att hitta någon som kan avlasta på nätterna, eller få till lite sömn dagtid... och komma ihåg att det BLIR bättre!
Svar på tråden Sover inte bra en enda natt! Nu 7 mån gammal.