Inlägg från: Gfylpufpntlmj |Visa alla inlägg
  • Gfylpufpntlmj

    Känner mig usel...

    Tycker inte du ska ha dåligt samvete. Han säger så för att han är van vid all uppmärksamhet och det kan nog ta längre tid än 6 månader för en liten kille att vänja sig. Egentligen har jag väl inga bra råd sådär. Säger som ovan, försök låta pappan ta lillasyster själv lite mer och inte bara för din och sonens skull utan också så att pappa och dotter får en riktig chans att knyta an så att hon vänjer sig mer vid honom, eller hur man nu ska uttrycka det. Berätta för sonen ofta att du vill vara med honom så han aldrig glömmer det. Äsch, har inte så mycket vettigt att säga, ville mest bara säga att du inte ska ha dåligt samvete för det låter ju jättetråkigt för dig, och tänk så kul han kommer ha med lillasyster när hon blir lite större! ????

  • Gfylpufpntlmj

    Då låter det som att du gör allt du kan för att han ska känna sig omtyckt och inkluderad. Tycker det låter jättebra och tycker du ska försöka släppa det dåliga samvetet, även om det är jättesvårt. Barn behöver ju trots allt också lära sig att man inte alltid kan få all uppmärksamhet och det låter som att han får bra av den varan! Tror inte han tar någon som helst skada eller så. ???? Sen det med pappan och dottern låter ju lite tråkigt men det var ju inte din fråga så det ska jag inte lägga mig i.

  • Gfylpufpntlmj

    Att han är sjukskriven för depression kan förklara lite, jag har också varit det. Men samtidigt så fick mitt liv mening på ett helt nytt sätt när jag fick barn. Att skapa ett band med lilla tjejen kan säkert hjälpa honom lite, och det säger jag som någon som var sjukskriven låååång tid.

    Vad skulle hända om du sa att en särskild dag, nån vecka i förväg så han hinner förbereda sig lite, så ska du åka iväg med sonen själv och han måste ta hand om dottern själv? Bara nån timme eller två till att börja med? För visst litar du på att han kan själv och ger honom chansen? Dottern kanske kommer skrika halsen av sig men i slutändan är det bäst för alla medlemmar av familjen om han lär sig. För att lära sig måste man ju testa o träna... Han är pappa nu och små bebisar har ingen förståelse för depression, dom har bara behov. Viktiga sådana. (Gud vad jag kan tjata, haha....)

Svar på tråden Känner mig usel...