• Sessan2016

    Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?

    Åh va spännande, hur gick det idag Vickan? Tycker du det kändes bra? Jag tror att det tog lite över en månad men då var det sommar också så det kan säkerligen gå snabbare!

  • Sessan2016

    Jag tänkte faktiskt på det, varför ni inte tänkte använda mannens spermier men jag ville inte fråga :) Det du pratar om nu i så fall är ju det som vi precis har gjort, alltså donerade ägg och min makes spermier. Det är ju lite dyrare men man får ju tillgång till alla embryon vilket i vårt fall var ett färskt samt 10 st till frysen. Det ger ju kanske lite större chanser än 3 försök tänker jag. Som sagt, läs i lugn och ro så kommer ni nog fram till det rätta för just er!

  • Sessan2016

    Tack snälla, va gulligt av dig! Har tagit blodprov idag som jag ännu inte fått svar på men tog ett vanligt gravtest igår som visade gravid :) vi är lite försiktigt glada än så länge! Men av 8 ivf:er har jag aldrig fått ett plus så bara detta känns som en seger! Har ni bestämt er hur ni ska göra än?

  • Sessan2016

    Tack snälla! Blodprovet såg också bra ut så än så länge finns det hopp :) Lycka till med alla prover, om du behöver några andra praktiska råd inför resan får du säga till!

  • Sessan2016

    Tack tjejer, jag lovar att hålla er uppdaterade! Ni får också gärna säga till när det börjar bli dags att åka. Jag har tips på lite restauranger och så :)

  • Sessan2016

    Ja det är otroligt va bra det känns! Den känslan kommer ni två också få snart! ???? Bebisar 2017 ska det bli! Kramar till er

  • Sessan2016

    Jo tack, allt är fortfarande bra än så länge. Känns skönt. Vi fick papper på svenska från coordinatorn Maria om hur man går tillväga och följde de stegen. Det viktigaste är att ni bokar hotellet först och ber om en typ av "invite"-kod. Den måste man ha för att kunna göra ansökan på nätet som man skriver ut och tar med till ambassaden. Ni kan tänka på att boka hotell för alla dagar ni ska vistas i St Petersburg också för visumet kommer endast utfärdas för de dagar du har hotellet bokat för. Vi hade bokat hotell sön till fre men ansökte om visum två dagar extra, tänkte det kunde vara bra att ha om man av någon anledning skulle behövs vara kvar men det fick vi inte. Visumet var endast för de dagar vi hade bokat hotell. Lycka till!

  • Sessan2016

    Trixan: Va roligt att höra att det är flera som varit i st Petersburg och grattis förstås! Jag är som jag tidigare sagt också väldigt nöjd med allt och känner mig nästan lyrisk och vill rekommendera alla att åka dit, haha. Jag förstår dock att det finns andra bra ställen också men man har ju bara sitt eget att jämföra med. Jag har inte din erfarenhet av att det är svårt att få svar på frågor, jag upplever att man allt som oftast får svar samma dag. Jag har mestadels haft kontakt med koordinatorn Ann som verkligen är supergullig.

    Önskar dig fortsatt lycka till med graviditeten!

  • Sessan2016

    Tack Tarusa! Jag har också hört att det ska vara i stort sätt samma chans med färska respektive frysta embryon. Jag vet inte riktigt hur det går till med PGS men Dr Olga pratade lite om det och gav oss en broschyr bara timmarna före återföring. Dock sa hon att det ibland kunde orsaka skada på embryot och enligt både min och min mans uppfattning lät det inte som att hon direkt rekommenderade det. Det kostar ju också ganska många tusen extra så vi valde att avstå denna första gång. Om vi skulle få många misslyckanden kanske vi skulle tänka om men än så länge verkar det ju gått vägen =)

  • Sessan2016

    Det går fortfarande bra här, v 9 nu.

    Jag vet inte så mycket om frysta ägg då vi inte tittade på det alternativet. Får man betala för ett visst antal då eller? Eftersom vi har 9 embryon i fysen tänker jag att vi automatiskt hade turen att få flera försök och även för framtida syskon.

    Jag vet inte vad som menas med avbrutet försök, fråga Maria, koordinatorn. Det kanske är olika för olika kliniker.

    Jag tror inte man kan göra så mycket för att rena kroppen utan att det är embryokvaliteten som är helt avgörande. Jag fick leva precis som vanligt fram till ET. Däremot ska man ju tänka sig för när man väl blivit gravid, att inte dricka för mycket kaffe och att inte äta onyttigt och för mycket socker etc.

Svar på tråden Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?