• Same here

    Min ekomiska situation med sambon!!

    Hej!

    Vill gärna höra tankar om detta!!!!

    Jag är sjukskriven, får under 10.000kr per månad som jag får klara min egen mat och räkningar på. Bor i min killes bostadsrätt som jag inte betalar något alls i varken el, internet eller hyra.( dock mina egna mobilräkningar osv allt som inte är i hans namn) Han tjänar ca 35.000kr i handen. Jag gör ALLT hemarbete då menar jag ALLT och bestämmer ingenting alls hemma( han har förtur till dush bestämmer vad vi ska se på tv, ser jag på nåt så byter han bara kanal om han önskar, ja precis allt hemma så bestämmer han över) vi äter varsinn mat, om han är på det generösa humöret bjuder han på mat men då får jag det tillbaka på hans taskiga beteende mot mig pga det. Han tycker han har rätt att vara såhär mot mig ? eftersom jag betalar inget? att han har gratis marktjänst hemma är inget han lägger så stor värde på. Han kan beodra mig tvätta hans tvätt när han vill( gör det annars regelbundet två ggr i veckan) diska något han ska använda osv. Inte heller är jag fri att gå som jag vill utan måste agera sällskapsdam och vara med honom hemma. Han är naturligtvis friare.

    Jag har INGEN lust att betala NÅGOT för HANS lägenhet. Inte ens hyra. Han lider ju inte direkt av att ha mig där. Kan tillägga att det är jag som köper möblerna och heminredningen. Han vägrar att ens hjälpa till där? eftersom jag betalar inget? funderar vad fan är det jag ska betala egentligen. Jobbar ju gratis då åt honom?! Tankar?! Kan tillägga att jag vill lämna honom. Han bjöd mig ute förut men inte på flera år nu? eftersom han är trött på att försörja mig?. Har han rätt i något?!! Han försörjer mig INTE pä något annat sätt än att han betalar sin egen lägenhet och elräkning och internet. Som är lika hög bodde jag här eller inte. Jag betalar mina kläder telefon mat hygien osv. Ja allt förutom boendet där jag gör ALLT och har inga rättigheter alls. Snälla andra tankar om detta?!! Har jag fel?!

    Har fått extremt dåligt självkänsla pga detta och mår dåligt av hur han tycker att det är ok. Kan nämna att han skyller på mig att han inte kan köpa en villa, resa osv " eftersom jag inte kan betala för mig" och hur alla andra hans bekanta har det så mycket bättre. Han t om skyller på mig att han inte har lika stort sparande " som alla andra". På vilket sätt tar jag hans pengar förstår jag inte men han tycker det " eftersom vi inte delar kostnaderna på hans lägenhet". ALLA seriösa kommentarer är välkomna vill gärna höra hur NI ANDRA resonerar kring detta då nu har jag bara HANS ord på att ALLA andra tänker som han om detta!!!!!

  • Svar på tråden Min ekomiska situation med sambon!!
  • EmberEyes

    Varför går du med på att behandlas sådär? Bara för att du är sjukskriven betyder inte att du är en slav!
    Jag kan förstå om han tycker att du som är hemma hela dagen kan ta lite större ansvar för t. ex. tvätt (tvättstugetider brukar vara svårtillgängliga t. ex. ) och matlagning, beroende på din hälsa såklart, men absolut ingen 100% förskjutning!
    Helt ärligt hade jag inte stannat en sekund till under sådana omständigheter.

    Om du verkligen inte vill lämna, har du funderat på hur mycket det hade kostat dig att betala hälften av allt? Du befinner dig tyvärr i en ohållbar maktsituation, och det är "lättare" att kräva en jämlik  fördelning av hushållsarbetet och social frihet om den ekonomiska delen är lika. Dock anser jag att en samborelation kräver en jämlik fördelning på alla plan oavsett ekonomi. Du går ju inte hemma för att vara hans hemmafru, du går hemma för att du är sjuk och förmår inte arbeta.

  • Same here

    Jo jag vill lämna.. han tror inte jag klarar mig själv därför behandlar mig mest som en påse skit. Att jag är sjuk är inget han tror/bryr sig om då han är moderat och tror inte på sjukskrivning. Han kallar mig bidragstagare nedsättande. Och att jag ska skaffa mig ett jobb så vi kan " dela på kostnaderna" varför jag skulle stanna kvar med honom efter att " jag skaffat mig ett jobb" vet jag inte..

  • Långbenopluto
    Same here skrev 2016-10-16 16:41:33 följande:
    Jo jag vill lämna.. han tror inte jag klarar mig själv därför behandlar mig mest som en påse skit. Att jag är sjuk är inget han tror/bryr sig om då han är moderat och tror inte på sjukskrivning. Han kallar mig bidragstagare nedsättande. Och att jag ska skaffa mig ett jobb så vi kan " dela på kostnaderna" varför jag skulle stanna kvar med honom efter att " jag skaffat mig ett jobb" vet jag inte..
    Men dåså, lämna NU! Vad väntar du på?
  • Anonym (anon)

    Han behandlar dig uppenbarligen inte väl och tycks ha noll respekt för dig. Som andra redan sagt, lämna!

    Lite fundersam kring en aspekt dock; du sköter all marktjänst hemma skriver du. Skulle du eventuellt kunna omsätta de förmågor du trots din sjukdom har i någon form av lönearbete, i någon omfattning?

  • Same here

    Vill gärna höra hur ni andra tänker om detta med vår ekonomi att har jag fel som inte betalar för hans lägenhet el o hemförsäkring eller något för mitt boende i hans lägenhet som han skaffat själv innan mig?! Då han tycker jag utnyttjar honom på nåt sätt. Börjar tvivla på mig själv. Vad tycker NI?!

    Jag vill lämna pga hans behandling av mig.

  • Same here

    Jag vet inte vem som skulle anställa någon som är sjuk och kan vara borta lite då och då, läkarna bedömer mig inte till att klara av regelbundet arbete ens deltid. Hushållsarbetet gör ju jag när jag orkar o kan vilket gör att allt annat kan bli lidande. Lägger ju mest energi på det då jag har dåligt samvete om han skulle komma hem till odiskat eller något fel. Han lever som i ett hotell slänger allt rakt framför sig tar plockar inte något efter sig osv för att han kan. Och sen säger han att JAG utnyttjar honom. Och så har jag börjat tvivla på mig själv, på att han har rätt nånstans därför startade denna tråd... Mest för att HAN säger att alla andra har sagt till honom att jag utnyttjar honom och att han inte bör betala något för mig och att han bör lämna mig osv osv. Vill veta hur NI AnDRA upplever detta EGENTLIGEN?!

  • Same here

    Jag SKULLE ju kunna betala NÅGOT det är inte pengabristen enbart som gör att jag betalar 0 hyra det är för att INGET skulle förändras( har betalat förut någon månad för att se) JAG får fortfarande göra ALLT hemma och han behandlar mig inte med större respekt. Varför skulle jag betala något i HANS lägenhet som han uppenbarligen inte ser som VÅR boende utan HANS?! Detta är ju min argument. Han säger ju att alla andra tänker som han i detta och jag har TOTALT fel. Sen att han skulle låta mig svälta om jag hade slut på mina pengar någon månad gör ju mig inte heller mer benägen att betala något till honom. Han kommer från en förmögen familj med pappas pengar alltid bakom honom medans jag inte ens har en familj som kan hjälpa på något sätt. Hans familj har t om hotat göra honom arvslös om han fortsätter förhållandet " med en bidragstagare" och har 0 empati för mig. Enbart pga min ekonomiska situation.

  • Domesticgoddess

    Din sambo låter extremt manipulativ och respektlös vilket aldrig är ok eller acceptabelt!

    Sedan är det tror jag - har sett många exempel genom jobb och ett par privat - nog allt annat ån lätt att leva med en människa som är så pass sjuk. Jag menar att om man är så illa däran att man inte klarar ens tio timmar i veckan i en skyddad / anpassad anställning så är det ju också väldigt många vardagliga aktiviteter man inte klarar av vilket påverkar förhållandet. Därmed inte sagt att det är ok, någonstans, att behandla sin partner som din sambo gör! Antingen gillar man läget eller lämnar.

    Vad gäller den ekonomiska biten så visst är det glassigt att bo gratis, ytterst få människor - oavsett hälsotillstånd och anställningsstatus - har noll kronor i boendekostnad. Samtidigt, om du sköter allt i hushållet så bidrar du ju genom ditt ar vilket borde "jämna ut" det.

  • Same here

    Jag låter mig behandlas så för jag ser ingen utväg och har t om funderat på att ta livet av mig ibland tyvärr. Han säger att jag aldrig skulle klara mig själv och jag är rädd att han har rätt..

Svar på tråden Min ekomiska situation med sambon!!