• Nykär15

    Erfarenhet av zonterapi/akupunktur vid IVF

    Jag gör inte IVF (än iaf) men följer gärna erfarenheter på akupunktur vid behandlingen. Jag har börjat med akupunktur för att öka genomflödet av blod i livmodern. Har haft två missfall i år, ett sent och är rädd för att det kan vara nåt med blodet/flödet. 


    Kommer även starta upp en utredning i november och får se vart den leder, kan bli IVF beroende på vad den visar. 


    Så har inga bra svar än till dig, har bara gjort två behandlingar ännu. Går varje vecka och kommer gå två gånger nästa vecka när ÄL ska infall. 

  • Nykär15

    I min behandling ingår mindfulness, så jag får göra olika andningsövningar mm med fokus på olika områden, främst sända energi till livmodern. Det är helt nytt för mig men än så länge känns det positivt och tänker att allt som kan vara positivt i mitt liv just nu måste ju ändå vara bra på nåt sätt även om det inte skulle hjälpa för just detta. 


    Önskar er all lycka till med! 

  • Nykär15
    jasmin79 skrev 2016-11-22 11:43:19 följande:
    Jag kör också det långa protokollet och gick på akupunktur strax innan och efter ET. Tyckte det var bra men tyvärr så blev det ändå ingen graviditet (5:e ivf:en).
    Jag ska göra FET i dec/jan och kommer även då att göra en akupunkturbeh. Frågade läkaren och hon sa att det inte skadar så allt man mår bra av ska man göra. Bor i Sthlm och har hittat ett bra ställe som utför akupunktur.
    Hur gör de mellan ÄL och BIM? Min vill inte sticka nåt efter ÄL då hon säger att det kan vara dåligt. Men inför ÄL går jag oftare. 
  • Nykär15
    Mulelen skrev 2016-11-24 21:09:39 följande:

    Det kostar ca 600 per behandling.


    Min är ansluten till landstinget tack o lov, normalt innebär det 80 kr/besök men jag har frikort så går gratis.
  • Nykär15
    Sthlmsthlm skrev 2016-11-27 22:53:42 följande:
    Tänk på att landstings-akupunktörer ofta in är utbildade i kinesisk medicin utan kan bara sätta nålar.
    Hon har hjälpt flera att bli gravida så jag har full tilltro på henne vad hon gör. Det är många som gör ivf som får akupunktur här omkring och det är inom vården. Sen om man vill kan man ju gå privat till en kinesisk med förstås. Men jag anser inte att det är tillräckligt bevisat för att motivera mig den kostnaden, inte än iaf, vi försöker vidare ett tag till. Jag är även vegetarian så att äta duva och annat hade inte funkat för mig, 
  • Nykär15
    Regnbågsdröm skrev 2016-11-29 15:26:17 följande:

    Oj hej. Nu har det blivit lite aktivitet här! Härligt! Jag har varit mindre aktiv då jag hållit mig undan från familjeliv nu mellan försöken.
    Men här vill jag skriva nu!
    Är i full gång med akupunktur. Går en gång i veckan nu och tror det blir två gånger sen när jag börjar med sprutorna. Tar även några konstiga örter två gånger om dagen som tydligen också ska hjälpa till med det mesta Lite hokus pokus känns det ju helt klart. Men med tanke på att jag ofta läst om folk som lyckats bra med det här, så vore det mest idioti att inte ens försöka. Jag hoppas på mirakel!


    Håller tummarna! Jag går med en gång i veckan och inför ÄL går jag oftare. Så denna veckan gick jag igår, sen är jag där på fredag och på måndag. ÄL borde kommer runt onsdag till lördag nästa vecka. Tar Letrozol denna cykeln så hoppas ÄL kommer tidigare än den gjort sista två månaderna..normalt har jag haft ÄL på dag 12, senast 14  men efter MA hade jag på dag 21 första ÄL och nu dag 28 på den senaste...det blir låååångt mellan försöken då. Men nu får vi äntligen lite skjuts på vägen så hoppas på kortare cykler igen. BIM blir på julafton om cykeln blir normal...känns lite jobbigt
  • Nykär15
    Regnbågsdröm skrev 2016-11-30 11:33:34 följande:
    Ja alltså, jag genomgår ju IVF-behandling, så jag vet ju exakt när ÄL kommer så att säga Men jag tror jag ska gå två gånger per vecka när jag börjar med hormonsprutorna. Alltså ungefär två veckor innan det som räknas som "ÄL"

    Lycka till <3 Ni gör inte IVF eller?
    Nej men vi får hjälp med stimulering av min cykel denna gången och mediciner pga missfall, så har gjort en missfallsutredning privat och börjar med detta och om det inte tar sig på några cykler så kommer vi gå vidare på ivf.
  • Nykär15

    Jag är på dag 3 med Letrozole och på fredag tar jag min Gonal-F-spruta...sen är det Lutinus efter ÄL som gäller. 

  • Nykär15
    peacefrog skrev 2016-12-05 22:49:41 följande:
    Det har gått finfint. Plussat!! Hade officiellt testdag igår så har meddelat kliniken idag. Ett samtal jag verkligen sett fram emot. Magen blåste upp redan i förra vecka och hade ont, och riktigt maghaveri men allt är bättre nu.

    Har ätit duva en gång till men pallar nog inte hålla på mer med det. Fortsätter med det från kliniken rekommenderade immundämpande läkemedel fram till ul. Om vi tar oss dit. Ny olidlig väntan. Men en mer hoppfull sådan.
    GRATTIS
  • Nykär15
    Fru S skrev 2016-12-06 12:58:55 följande:

    Hej! Jag har gjort flera IVF tidigare (senast 2012), det tog sig en gång men tidigt missfall i v8. Nu är vi på gång igen, hade återföring den 21/11. Jag har denna gång provat akupunktur. började i mars och körde först en gång/vecka i 10 veckor. Sen en gång var tredje vecka ungefär. När jag började med IVF-behandlingen ökade vi på akupunkturen lite och sista två veckorna gick jag två ggr/vecka. Sen en behandling dagen efter ÄP och en på morgonen för återföringen. 
    Har faktiskt plusat redan nu (har TD på fredag) men jag blöder, känns dock inte som mens utan jag tror (läs hoppas innerligt) att det är nåt annat och att Trombylen gör att blödningen har svårt att avstanna.
    Även om akupunkturen inte direkt kan hjälpa mig att bli gravid så har jag blivit av min huvudvärk som jag alltid hade runt mens-tider och även lite däremellan. Jag har fått en helt annan mens än förut, känner mig inte lika uppblåst när jag blöder som förut. Sover bättre, magen fungerar bättre. Så om inte annat var det värt det tycker jag! 


    Grattis till plus! Hoppas det är nåt annat som gör att du blöder..tar du Lutinus? Hört att det kan påverka så man småblöder. Ska själv ta det efter ÄL denna gången så får se hur kroppen reagerar.


    Jag fick svar på några prover och har idag fått börja med Levaxin pga dåligt tsh (sköldkörteln), det kan ha varit orsak för mina missfall...hoppas att allt detta inkl Trombylen ska ge oss lycka framöver. ÄL bör komma till helgen. 


     


    Tycker med akupunkturen för en massa annat positivt med sig, den ger mig ett andningshål i vardagen, en stund för mig själv att stanna upp och tänka på mig och min kropp (kör mindfulness under tiden nålarna sitter). Det har gjort mig lugnare i hela denna karusellen...

  • Nykär15
    Fru S skrev 2016-12-06 13:46:49 följande:
    Tack! känns dock inte som att jag kan njuta av pluset när jag blöder. Jo jag tar Lutinus, har också hört att man kan småblöda men jag tycker jag blöder så mycket. Äter ju även Trombyl och jag misstänker (hoppas) att det är pga det som blödningen inte vill stanna av. Jag äter också Levaxin, hade fått ner värdet i aug så vi fick börja behandlingen men nu hade jag högt värde igen. Misstänker att hormonsprutorna ställt till det. 

    Ja då sitter vi lite i samma sits med medicineringen. 


    Kan säkert vara Trombylen som ställer till det, kan ju vara nåt blodkärl inne i slidan som blivit lite stört av Lutinus och sen inte slutar blöda. Man kan ju få åderbråck inne i slidan, på blygdläppar mm när man blir gravid och tänker att det kanske är något ytligt kärl som gått sönder och inte läker ihop. Håller tummarna för att allt ser bra ut och att det slutar blöda! Hjärta

  • Nykär15
    Fru S skrev 2016-12-07 07:38:14 följande:
    Tack! Hjärta
    jag pratade med kliniken igår. Hon sa att jag skulle fortsätta med medicinerna som innan och ta testet på fredag på min TD. Sen tar vi det därifrån sa hon. 
    Hon sa också att man kan blöda av Lutinus, det är nåt ämne i tabletten som gör att man kan blöda lätt. Och det tillsammans med Trombyl gör ju att man blöder ännu lättare. Hon tyckte det lät bra trots min blödning, många blöder i början utan att man vet varför sa hon. Men för mig har ju alltid blod varit lika med inte gravid! 
    Antar att det "bara" är att vänta och se vad som händer!
    Ja inte så lätt men enda du kan göra just nu tyvärr...jag håller tummarna för er! 
  • Nykär15
    Fru S skrev 2016-12-09 10:39:10 följande:
    TD idag och ett starkt plus direkt på stickan! Har pratat med kliniken och fått datum för koll den 30/12 (vilket känns som hundra år bort!) Törs inte riktigt tro på att detta är sant förrän jag har passerat v8, då vi fick missfall en gång förut, och tills vi har varit på koll och ser om allt ser bra ut. Hon jag pratade med på kliniken tyckte att min blödning lät helt ofarlig så jag hoppas det är så. Blöder lite mindre idag även om det fortfarande kommer hela tiden. 
    Jag är helt övertygad om att akupunkturen har hjälpt mig denna gång, vi har ju försökt i totalt 12 år och gjort flera IVF och frysförsök. Jag är ju dessutom 40 år nu vilket ska minska chanserna avsevärt. Om inte annat är kroppen mer i balans nu känns det som. 
    Åh skönt det blivit starkare! Tror absolut att din blödning är ofarlig, men vet hur panik man får och att man inte vågar hoppas. Försök njuta och slappna av över julen Hjärta
  • Nykär15

    Jag har just tagit en paus från akupunkturen, dels för att hon hade rätt långledigt över helgerna och sen har det inte passat med min cykel. Tar otroligt mycket från min arbetstid med så känner inte att jag kan prioritera det just nu tyvärr...


    Är på ÄL+9 och väntar på BIM...man hoppas ju såklart alltid på ett plus men räknar med mens som så många gånger förr...

  • Nykär15
    Regnbågsdröm skrev 2017-01-12 20:55:58 följande:
    Som jag sa innan ska man inte stirra sig blind på antal ut på plocket. Det är jag typexemplet på. Två befruktade. Är nu livrädd att de inte ska klara oss till ET. Så ni får hålla alla tummar ni kan och be böner och allt vad det heter. Vi får se hur det går. Men är livrädd just nu faktiskt. Men varit på min sista akupunktur idag, så det lugnar mig kanske lite. Vore förjävligt att inte komma till ET nu när jag dessutom känt mig lugnare i kroppen än någonsin efter all akupunktur. Men som sagt, litet hopp finns kvar.
    Håller tummar och tår Hjärta
  • Nykär15
    Regnbågsdröm skrev 2017-01-13 09:04:20 följande:

    Blev ingen insättning. Båda dog. Så nu bryter jag ihop. Var min sista chans.
    Försvinner från familjeliv.
    Kram och lycka till till er andra.


    Neeeej Gråter fy satan vad sorgligt...förstår att inga ord i världen kan trösta just nu. Styrkekramar Hjärta
  • Nykär15
    Regnbågsdröm skrev 2017-01-13 09:04:20 följande:

    Blev ingen insättning. Båda dog. Så nu bryter jag ihop. Var min sista chans.
    Försvinner från familjeliv.
    Kram och lycka till till er andra.


    Neeeej Gråter fy satan vad sorgligt...förstår att inga ord i världen kan trösta just nu. Styrkekramar Hjärta
  • Nykär15
    Regnbågsdröm skrev 2017-01-13 09:57:33 följande:
    Nej. Vi kan tyvärr inte göra något annat eftersom vi är två kvinnor.
    Så vi får försöka med min sambo så småningom om vi ska försöka få barn. Men jag kommer aldrig få bara gravid tyvärr, vilket var min dröm.
    Sorgligt, beklagar verkligen. Kan ni inte sätta in hennes ägg i dig då?
  • Nykär15
    Regnbågsdröm skrev 2017-01-13 11:17:27 följande:
    Eh nej. Det är samma sak som embryoadoption - dvs väldigt olagligt.
    Usch för alla dessa regler...tyvärr inte insatt så långt då vi inte kommit till att behöva det själva. Men det står som ett sista alternativ för oss med ÄD utomlands om vi inte får till det via IVF
  • Nykär15
    Regnbågsdröm skrev 2017-01-13 11:44:58 följande:
    Har ni egna spermier så kan ni göra äggdonation i Sverige. Bra att veta vilka alternativ som finns. Tyvärr har vi homosexuella inte så många vägar att gå.

    Det vet jag..men när vi är klara med IVF-karusellen så är det lite sent kanske för det här hemma i Sverige pga min ålder...så vi får se. Är 40 år. 


    Tycker det är skit att reglerna inte gäller alla oavsett vilken typ av relation man lever i. Vi fick mycket skit när jag var gravid över att vi inte bodde på samma adress, tjatades om vid varje besök eller kontakt...sen slutade det ändå i MA så blev inget barn och inte blivit nåt än. Men tycker inte det är ok att andra ska ha åsikt om ens eget sätt att ha familj på eller hur man bor och lever.
    Nu var det för sent för oss att söka IVF via landsting men det hade inte gått då ändå eftersom man måste ha varit skriven på samma adress i ett år för att få söka...skitregler. 

Svar på tråden Erfarenhet av zonterapi/akupunktur vid IVF