• Regnbågsdröm

    Erfarenhet av zonterapi/akupunktur vid IVF

    Hej. Jag undrar om det finns folk som har erfarenhet av zonterapi och/eller akupunktur i samband med IVF-behandling?
    Efter fyra misslyckade försök känns det som att vi nu är beredda att testa allt, även sådant som kanske kan kännas som "hokus pokus".

    Vad har ni för erfarenheter? Berätta gärna! När ska man göra "terapin"? Innan IVF-behandlingen eller under själva behandlingen? Nämnas bör också att jag gör långt protokoll i IVF och vill ha svar om det, först och främst. Eftersom jag nedregleras funderar jag på om det ens är någon mening att göra zonterapi eller akupunktur innan IVF-behandlingen börjar, eftersom jag ändå "nollställs" när jag sedan tar synarela spray/nedregleras.

    Tacksam för svar och erfarenheter!

  • Svar på tråden Erfarenhet av zonterapi/akupunktur vid IVF
  • Regnbågsdröm
    Nykär15 skrev 2016-10-17 09:30:44 följande:

    Jag gör inte IVF (än iaf) men följer gärna erfarenheter på akupunktur vid behandlingen. Jag har börjat med akupunktur för att öka genomflödet av blod i livmodern. Har haft två missfall i år, ett sent och är rädd för att det kan vara nåt med blodet/flödet. 


    Kommer även starta upp en utredning i november och får se vart den leder, kan bli IVF beroende på vad den visar. 


    Så har inga bra svar än till dig, har bara gjort två behandlingar ännu. Går varje vecka och kommer gå två gånger nästa vecka när ÄL ska infall. 


    Tack i alla fall
    Hoppas fler ser tråden och vill svara. Vet att jag läst tidigare att andra testat, i alla möjliga trådar jag varit med i under åren.
    Just nu är jag mest inne på zonterapi. Jag tror det "ingår" lite akupunktur där också? Men vill som sagt höra lite vad andra säger. Kommer absolut testa ändå. Men vore kul att höra lite erfarenheter

    Önskar er stort lycka till!
  • Regnbågsdröm

    Oj hej. Nu har det blivit lite aktivitet här! Härligt! Jag har varit mindre aktiv då jag hållit mig undan från familjeliv nu mellan försöken.
    Men här vill jag skriva nu!
    Är i full gång med akupunktur. Går en gång i veckan nu och tror det blir två gånger sen när jag börjar med sprutorna. Tar även några konstiga örter två gånger om dagen som tydligen också ska hjälpa till med det mesta Lite hokus pokus känns det ju helt klart. Men med tanke på att jag ofta läst om folk som lyckats bra med det här, så vore det mest idioti att inte ens försöka. Jag hoppas på mirakel!

  • Regnbågsdröm
    Nykär15 skrev 2016-11-30 07:38:10 följande:
    Håller tummarna! Jag går med en gång i veckan och inför ÄL går jag oftare. Så denna veckan gick jag igår, sen är jag där på fredag och på måndag. ÄL borde kommer runt onsdag till lördag nästa vecka. Tar Letrozol denna cykeln så hoppas ÄL kommer tidigare än den gjort sista två månaderna..normalt har jag haft ÄL på dag 12, senast 14  men efter MA hade jag på dag 21 första ÄL och nu dag 28 på den senaste...det blir låååångt mellan försöken då. Men nu får vi äntligen lite skjuts på vägen så hoppas på kortare cykler igen. BIM blir på julafton om cykeln blir normal...känns lite jobbigt
    Ja alltså, jag genomgår ju IVF-behandling, så jag vet ju exakt när ÄL kommer så att säga Men jag tror jag ska gå två gånger per vecka när jag börjar med hormonsprutorna. Alltså ungefär två veckor innan det som räknas som "ÄL"

    Lycka till <3 Ni gör inte IVF eller?
  • Regnbågsdröm
    jasmin79 skrev 2016-11-30 09:11:43 följande:
    Jag förstår fullständigt, när inget annat hjälper så kan man ju lika gärna testa detta och hoppas på mirakel.
    Jag har testat akupunktur hos en barnmorska i Sthlm som är specialiserad på barnlöshet. Var går du? Får du bara akupunktur eller är det även kinesisk medicin?
    Precis. Så känner jag också.
    Jag går i Karlskrona där jag jobbar. Hon kör både "vanlig" och kinesisk medicin. Så jag käkar örtmediciner också. Men bara fram tills jag börjar med klinikens mediciner. Hon vill inte kombinera dem, vilket ju känns rätt rimligt ändå. Vad använder du?
  • Regnbågsdröm

    Hej alla. Min familjeliv-app har strejkat lite. Därför jag inte svarat er. Men önskar er all lycka, ni som på ett eller annat vis försöker just nu <3

    Jag sörplar på med örterna och går just nu på akupunktur en gång i veckan. Ska dit nu alldeles snart Om en vecka börjar jag med första steget på vårt femte IVF-försök. Synarela-sprayen. Den här gången ska det gå! Så är det bara!

  • Regnbågsdröm
    jasmin79 skrev 2016-12-07 09:52:20 följande:

    Hoppas verkligen att det funkar för er denna gång!
    Tack snälla du! <3 Det hoppas jag också.
    Är troligen det sista försöket...
  • Regnbågsdröm
    jasmin79 skrev 2016-12-08 11:20:28 följande:
    Jag förstår dig. Jag har gjort sex insättningar och jag pallar inte ens tänka hur vi ställer oss till om det blir fler misslyckade försök. Hur orkar man och när ska man ge upp liksom...
    Jag tror jag hade orkat ändå. Hur man gör det vet jag inte heller, men jag vill inte ge upp. Däremot säger läkarna att de hjälper oss en gång till, men att det troligen blir sista. Chanserna är så små. Så får söka oss utomlands i så fall efter det. Och då känns det kanske som att jag borde ge upp drömmen om att vara gravid. Inte slösa hela mitt liv på att fortsätta hoppas. Jag vet inte. Det är tufft.
  • Regnbågsdröm
    Fru S skrev 2016-12-09 10:39:10 följande:

    TD idag och ett starkt plus direkt på stickan! Har pratat med kliniken och fått datum för koll den 30/12 (vilket känns som hundra år bort!) Törs inte riktigt tro på att detta är sant förrän jag har passerat v8, då vi fick missfall en gång förut, och tills vi har varit på koll och ser om allt ser bra ut. Hon jag pratade med på kliniken tyckte att min blödning lät helt ofarlig så jag hoppas det är så. Blöder lite mindre idag även om det fortfarande kommer hela tiden. 
    Jag är helt övertygad om att akupunkturen har hjälpt mig denna gång, vi har ju försökt i totalt 12 år och gjort flera IVF och frysförsök. Jag är ju dessutom 40 år nu vilket ska minska chanserna avsevärt. Om inte annat är kroppen mer i balans nu känns det som. 


    Härligt! Grattis! Håller tummar för er!
    Var det här första gången med akupunktur? Jag vill så gärna tro att det ska fungera! Vad har ni för problematik annars? Alltså anledningen till att ni gör IVF?
    Håller tummarna att graviditeten fortgår för er nu <3
Svar på tråden Erfarenhet av zonterapi/akupunktur vid IVF