• jasmin79

    Erfarenhet av zonterapi/akupunktur vid IVF

    Regnbågsdröm skrev 2016-10-19 10:02:03 följande:

    Puff!


    Jag kör också det långa protokollet och gick på akupunktur strax innan och efter ET. Tyckte det var bra men tyvärr så blev det ändå ingen graviditet (5:e ivf:en).
    Jag ska göra FET i dec/jan och kommer även då att göra en akupunkturbeh. Frågade läkaren och hon sa att det inte skadar så allt man mår bra av ska man göra. Bor i Sthlm och har hittat ett bra ställe som utför akupunktur.
  • jasmin79
    Nykär15 skrev 2016-11-22 12:35:54 följande:
    Hur gör de mellan ÄL och BIM? Min vill inte sticka nåt efter ÄL då hon säger att det kan vara dåligt. Men inför ÄL går jag oftare. 
    Det vet jag inte. Jag har gått tre ggr bara och det innan och efter ET
  • jasmin79
    Regnbågsdröm skrev 2016-11-29 15:26:17 följande:

    Oj hej. Nu har det blivit lite aktivitet här! Härligt! Jag har varit mindre aktiv då jag hållit mig undan från familjeliv nu mellan försöken.
    Men här vill jag skriva nu!
    Är i full gång med akupunktur. Går en gång i veckan nu och tror det blir två gånger sen när jag börjar med sprutorna. Tar även några konstiga örter två gånger om dagen som tydligen också ska hjälpa till med det mesta Lite hokus pokus känns det ju helt klart. Men med tanke på att jag ofta läst om folk som lyckats bra med det här, så vore det mest idioti att inte ens försöka. Jag hoppas på mirakel!


    Jag förstår fullständigt, när inget annat hjälper så kan man ju lika gärna testa detta och hoppas på mirakel.
    Jag har testat akupunktur hos en barnmorska i Sthlm som är specialiserad på barnlöshet. Var går du? Får du bara akupunktur eller är det även kinesisk medicin?
  • jasmin79
    Regnbågsdröm skrev 2016-11-30 11:34:56 följande:
    Precis. Så känner jag också.
    Jag går i Karlskrona där jag jobbar. Hon kör både "vanlig" och kinesisk medicin. Så jag käkar örtmediciner också. Men bara fram tills jag börjar med klinikens mediciner. Hon vill inte kombinera dem, vilket ju känns rätt rimligt ändå. Vad använder du?
    Jag började med akupunktur kring ET i mitten av November (sjätte ruvningen) och då gick det tyvärr inte vägen heller. Men jag ska göra FET efter årsskiftet och tänkte testa ett annat ställe där de kombinerar akupunktur och kinesisk medicin med örter osv. Ska även kolla upp ett ställe i sthlm som sysslar med immunsupport under ivf. Man försöker ju verkligen med ALLT till slut.
  • jasmin79
    peacefrog skrev 2016-11-25 23:08:54 följande:

    Hej. jag har precis kört en 7-dagars akupunkturbehandling inför ägguttag hos Dr Nie på Stora Essingen i Sthlm. Dr Nie är lite av en legendar inom fertilitetsbehandlingar men hon behandlar alla möjliga åkommor och krämpor. Hur som haver, hennes upplägg går ut på att hon behandlar en med akupunktur i 7 sammanhängande dagar, en behandling tar ca 1,5-2h plus ibland lite väntetid då det alltid är folk hos henne. Alla dagar i veckan! Utöver akupunktur skulle jag lägga en skiva ingefära på magen och en bit moxa (typ en cigarr med örter i) som ska tändas på - suga ut fukt ur kroppen. 3 ggr om dagen. Det luktade h-e! Men det finns en luktfri så den rekommenderar jag.

    Sedan när jag var klar med behandlingen sa hon att jag ska äta ångkokt duva, 1 duva per vecka i 4 veckor. Jag har följt hennes rekommendationer, har dock eldat moxa 2 ggr (morgon och kväll) och åt första duvan i förra veckan.

    Är på ruvardag 7 nu och detta försök med 2 embryos (försök nr5 - kort protokoll) har varit det fysiskt och mentalt enklaste försöket, jag har varit lugn, glömt bort att vi håller på med ivf nästan, ingen huvudvärk - endast lite trött. Och för första gången fick vi även ett embryo till frysen!! Har många befruktade ägg i bagaget men inget som har stannat. 

    Under försök nr3 (långt protokoll) testade jag också akupunktur men gick till en "svensk" akupunktör. Jag skulle rekommendera att verkligen leta runt efter nån som har gott rykte - det var mycket stor skillnad mellan den dem båda. Behandlingen har kostat lite under 4000 kr, kommer inte ihåg om det var 3800 eller 3500. Plus duvan då, som kostar 220kr och köps i Östermalmshallen. Tror Nie tar ca 550 per gång.

    Jag tror på akupunktur, moxan och duvan är jag väl mer tveksam till men varför inte prova när man ändå håller på? Det positiva med moxan är att det blir en stilla stund, man ligger ju still och slappnar av -  om inte annat så tror jag det är positivt. Har läst en del om TCM innan också så jag tror det sättet att se på sjukdomstillstånd är något västerländsk medicin bör ta till sig (balans, kost osv)


    Hur har det gått för er??!
  • jasmin79
    peacefrog skrev 2016-12-05 22:49:41 följande:
    Det har gått finfint. Plussat!! Hade officiellt testdag igår så har meddelat kliniken idag. Ett samtal jag verkligen sett fram emot. Magen blåste upp redan i förra vecka och hade ont, och riktigt maghaveri men allt är bättre nu.

    Har ätit duva en gång till men pallar nog inte hålla på mer med det. Fortsätter med det från kliniken rekommenderade immundämpande läkemedel fram till ul. Om vi tar oss dit. Ny olidlig väntan. Men en mer hoppfull sådan.
    Men vad roligt, stort grattis! Håller tummarna för att det ska gå hela vägen.
    Går du i Falun eller är finns det andra kliniker som rekommenderar immundämpande? Vad är det för läkemedel?
  • jasmin79
    Regnbågsdröm skrev 2016-12-05 22:33:15 följande:

    Hej alla. Min familjeliv-app har strejkat lite. Därför jag inte svarat er. Men önskar er all lycka, ni som på ett eller annat vis försöker just nu <3

    Jag sörplar på med örterna och går just nu på akupunktur en gång i veckan. Ska dit nu alldeles snart Om en vecka börjar jag med första steget på vårt femte IVF-försök. Synarela-sprayen. Den här gången ska det gå! Så är det bara!



    Hoppas verkligen att det funkar för er denna gång!
  • jasmin79
    Regnbågsdröm skrev 2016-12-07 19:43:38 följande:
    Tack snälla du! <3 Det hoppas jag också.
    Är troligen det sista försöket...
    Jag förstår dig. Jag har gjort sex insättningar och jag pallar inte ens tänka hur vi ställer oss till om det blir fler misslyckade försök. Hur orkar man och när ska man ge upp liksom...
  • jasmin79
    Regnbågsdröm skrev 2016-12-17 08:14:41 följande:

    Är det någon som kört moxa? Tror det hette så. Ska köra det i samband med akupunkturen sen när jag börjat med hormonsprutorna


    Hej, hur har det gått för er?
  • jasmin79
    Regnbågsdröm skrev 2017-01-11 12:13:32 följande:
    Jodå. Precis haft plock, så har inte kommit längre än så. Men än så länge har det ju gått bra, så får tro på akupunkturen ett tag till och hoppas den gör underverk nu
    Då håller vi tummarna! Gick plocket bra. När blir det återföring?
  • jasmin79
    Nykär15 skrev 2017-01-11 08:40:53 följande:

    Jag har just tagit en paus från akupunkturen, dels för att hon hade rätt långledigt över helgerna och sen har det inte passat med min cykel. Tar otroligt mycket från min arbetstid med så känner inte att jag kan prioritera det just nu tyvärr...


    Är på ÄL+9 och väntar på BIM...man hoppas ju såklart alltid på ett plus men räknar med mens som så många gånger förr...


    Ja, klart du ska hoppas!
  • jasmin79
    Regnbågsdröm skrev 2017-01-11 14:47:01 följande:
    Tack för tummhåll!
    Det gick som det brukar ungefär. Har slutat stirra mig blind på antal för länge sedan, då det aldrig säger ett skit om hur det blir sen. Men 11 ägg fick de ut.
    Imorgon får vi veta befruktning och då också återföringsdag. Men med min erfarenhet så tar jag ingenting för givet. Men förhoppningsvis återföring på fredag om allt går väl, antar jag.
    Jag förstår dig! Men 11 är jättebra! Hoppas du får positiva besked idag.

  • jasmin79
    Regnbågsdröm skrev 2017-01-13 09:04:20 följande:

    Blev ingen insättning. Båda dog. Så nu bryter jag ihop. Var min sista chans.
    Försvinner från familjeliv.
    Kram och lycka till till er andra.


    Så fruktansvärt tråkigt! Blir riktigt ledsen för din skull. Hoppas att allt ändå löser sig för er i framtiden med din sambo. Kram.

Svar på tråden Erfarenhet av zonterapi/akupunktur vid IVF