Inlägg från: Anonym (Que) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Que)

    Han tjänar mer och jag vill plugga

    Hur mycket har ni i boendekostnad då med och utan lån?

  • Anonym (Que)
    Anonym (Pluggis) skrev 2016-10-24 07:38:51 följande:

    Tack, har fått många bra svar. Att han betalar mer under en tid och på så sätt kommer att äga mer är ju en bra lösning om man får in ett avtal. Det ska vi kika på.

    Men en sak som jag tänker på rent spontant. Min man var utan bostad, och jag fixar hela bostadsrätten med egna pengar dvs lägger in allt jag någonsin sparat för att kunna få ner lite ränta osv. Dvs att jag på ett sätt "räddar" bostadssituationen för honom och ger honom en relativt mycket billigare situation än alla andra alternativ för honom rent personligt. Är inte det värt nåt? För jag ser det lite såhär.. om jag hade varit utan hem och blev tillsammans med någon som fixar ett bra boende till mig och som dessutom sköter allt hushåll i princip, så att JAG kan fullfölja MIN drömkarriär, är det inte då logiskt att bjuda tillbaka under en viss period? Av döma av era svar är jag en självisk människa liksom, och det är helt ok för mig, men såhär känner jag.


    Vad då "fixar ett hem"? Var han inte nöjd med att vara inneboende? Varför sköter du allt hushåll när han vill dela 50-50?

    Hur många år har ni levt tillsammans?
  • Anonym (Que)
    Anonym (Pluggis) skrev 2016-10-24 13:14:03 följande:

    Anledningen till att jag fick igenom lånet trots min låga lön var för att jag kom upp i 30% handpenning.


    Anonym (Pluggis) skrev 2016-10-24 13:12:43 följande:

    Han skulle behöva betala betydligt mer om han bodde i egen lägenhet alt om han bodde kvar som inneboende där han bodde innan.

    Jo jag tjänar ca 22000 när jag arbetar heltid. Vilket jag inte gör nu då jag ansvarar för vårat barns hämtningar och lämningar.

    Avkastningen stämmer ju förstås. Jag säger inte att ni har fel, jag välkomnar att ni säger vad ni tycker liksom. Jag tycker bara att det känns som att jag står för allt här hemma och han kör sitt egna race, och när jag vill göra nåt så kan inte jag det pga ekonomi.


    Fast du kan ju inte tvinga honom att försörja dig för att du inte vill jobba heltid eller för att du vill plugga.

    Det skiljer alltså 1300 kronor per månad när ni båda jobbar heltid? Sen väljer du att arbeta mindre, ev. även plugga och då tycker du att det är rättvist att han ska betala mer för ditt lån och din större del av gemensamma boendekostnaderna? Hur får du ihop det? Med 66 % ägande ska du betala 66 % av avgifterna. 34 % är hans andel.
  • Anonym (Que)
    Anonym (A) skrev 2016-10-24 14:12:41 följande:

    Varför ska sambon betala lägre andel av avgifterna? Skulle kunna förstå resonemanget vad gäller räntekostnader, om man ser det som en kostnad för investeringen, men avgiften?

    Så om man flyttar in hos någon som äger sitt boende ska man alltså bo gratis? Helt OK att själv spara några tusen i månaden, medan den som äger boendet ska ha oförändrade kostnader?


    Det är Ts som har valt att hon ensam vill äga mer. Ju större andel desto dyrare blir det. Samma med renoveringar osv. Men hon tjänar en större andel också om det blir en vinst på boendet. Inte skulle jag betala för mer än jag äger. Så dum är jag inte.

    När man väljer att flytta ihop så väljer man också hur man ska bo. Den som har en bostadsrätt sen innan ska väl inte plötsligt bara betala hälften av den kostnad den har dragit på sig (ofta som en investering)? Var är logiken i det? Man kan nämligen se det hela ur fler synvinklar och inte bara ut Ts perspektiv.
  • Anonym (Que)
    Anonym (L) skrev 2016-10-24 14:26:22 följande:

    Fast i en bostadsrätt kan man ju också behöva betala hyra till föreningen, som inte har någon som helst påverkan på lånet. Ska inte båda dela på det då tycker du? Sambon som inte äger får ju ändå ta del av fördelarna i föreningen då han är skriven där. Det är ju en hyra precis som på en hyresrätt, oftast betydligt lägre dock.


    Visst och eftersom Ts är så noga med att äga mer så bör Ts också betala mer. Det är Ts syn på ekonomin dom jag ser som det stora problemet. Jag kan förstå sambons inställning.
  • Anonym (Que)
    Anonym (L) skrev 2016-10-24 20:29:07 följande:

    Förstår vad du menar, jag tycker också att det är fel av ts att kräva honom att betala mer men ändå inte ge han större del i bostadsrätten.

    Men menar du generellt vid delad ekonomi att man inte ska dela på avgifterna (utöver ränta och ammortering)? Eller bara i detta fallet för att ts upplägg ska vara rättvist?


    I det här fallet. :)
  • Anonym (Que)
    Anonym (Pluggis) skrev 2016-10-24 23:26:36 följande:

    Men HERREGUD jag har ju skrivit flera ggr nu att det är ett jättebra förslag att vi gör upp en deal om att om han betalar mer så får han äga mer! Sålänge avtal finns så är jag nöjd.

    Det enda jag tycker känns SKIT är att jag står för så jävla mycket mer utan att få nåt tillbaka! Jag sliter mitt hår varje dag för att han ska få tjäna sina pengar och att vårat barn (som för övrigt är väldigt liten) inte ska behöva gå så långa dagar. ALLT jag begär är ju fan att han köper lite mer mat. Nu lägger jag ner. Tack för förslagen, jag loggar ut nu, tack o hej.


    Vill du låta honom äga 50 procent? Hur mycket ska han betala för det?

    Det knepiga är nog att du struntat i jans åsikter och sen gått ner i tid och sen tycker att han ska betala mer eftersom du valde att gå ner i lön och arbetstid. Det funkar inte så.
Svar på tråden Han tjänar mer och jag vill plugga