Inlägg från: Anonym (L) |Visa alla inlägg
  • Anonym (L)

    Han tjänar mer och jag vill plugga

    Anonym (Pluggis) skrev 2016-10-24 13:16:29 följande:

    Alltså, om vi skulle separera så skulle han behöva betala iaf 5000 mer i månaden åå boende, mer på mat och behöva lägga betydligt mer tid på barnet (dvs gå ner i tid). Så för min del känns det snarare som att det är HAN somm vill ha kakan o äta den.


    Men om ni separerat skulle ju också du fått betala mycket mer? Du får det att låta som att du är den som gör sambon en tjänst och han ska vara "tacksam" och betala mer.. Jag hade inte velat leva med någon som ansåg att jag stod i tacksamhetsskuld till.

    Du vill att han ska betala för att du hjälpt han att få en bättre boendesituation? Du vill typ vara hans hyresvärd med andra ord? Lever ni inte tillsammans som ett par?

    Han säger att DU valt att gå ner i tid för att barnet inte ska gå 7-17, men delar ni på er så har han säkert barnet varannan vecka och han verkar inte tycka det är konstigt att barnet ska gå 7-17 på fskolan (om det nu är så som han säger att det bara var ditt eget val), så han behöver inte gå ner i tid. Du kan ju inte bestämma över barnets fskoletider under hans veckor, eller?

    Jag tycker du har helt rätt i allt, förutom att han ska va tacksam och betala mer utan att få större del i bostadsrätten. Ska ni börja med "gemensam ekonomi" (eller att ni ska betala mer procentuellt) måste även du dela med dig.

    Man ska inte behöva känna tacksamhetsskuld i ett förhållande, det är ju bara sorgligt :(

    Så som de första här skrev, att för varje månad han betalar mer så borde han få större del i bostadsrätten. Det låter mer rimligt. Och att ni diskuterar vad hushållssysslor är värda etc, för det är inte heller rätt att en ska göra mer men ändå betala precis lika. Beräkna hur många timmar ni lägger var på hushållssysslor och beräkna värdet på de timmarna.

    Det du gör kanske är värt en tusenlapp extra för honom?
  • Anonym (L)
    Anonym (Que) skrev 2016-10-24 14:22:33 följande:

    Det är Ts som har valt att hon ensam vill äga mer. Ju större andel desto dyrare blir det. Samma med renoveringar osv. Men hon tjänar en större andel också om det blir en vinst på boendet. Inte skulle jag betala för mer än jag äger. Så dum är jag inte.

    När man väljer att flytta ihop så väljer man också hur man ska bo. Den som har en bostadsrätt sen innan ska väl inte plötsligt bara betala hälften av den kostnad den har dragit på sig (ofta som en investering)? Var är logiken i det? Man kan nämligen se det hela ur fler synvinklar och inte bara ut Ts perspektiv.


    Fast i en bostadsrätt kan man ju också behöva betala hyra till föreningen, som inte har någon som helst påverkan på lånet. Ska inte båda dela på det då tycker du? Sambon som inte äger får ju ändå ta del av fördelarna i föreningen då han är skriven där. Det är ju en hyra precis som på en hyresrätt, oftast betydligt lägre dock.
  • Anonym (L)
    Anonym (Que) skrev 2016-10-24 20:06:26 följande:

    Visst och eftersom Ts är så noga med att äga mer så bör Ts också betala mer. Det är Ts syn på ekonomin dom jag ser som det stora problemet. Jag kan förstå sambons inställning.


    Förstår vad du menar, jag tycker också att det är fel av ts att kräva honom att betala mer men ändå inte ge han större del i bostadsrätten.

    Men menar du generellt vid delad ekonomi att man inte ska dela på avgifterna (utöver ränta och ammortering)? Eller bara i detta fallet för att ts upplägg ska vara rättvist?
Svar på tråden Han tjänar mer och jag vill plugga