Inlägg från: nowtomorrowtoday2016 |Visa alla inlägg
  • nowtomorrowtoday2016

    Ivf start i November

    Marlin_ skrev 2016-11-22 20:30:59 följande:

    Här är en till som startat vår första ivf nu i november. Kör långa protokollet och började med nässpray 1 november och ska börja med menopur imorgon. Planerat ÄP v 49. :) Kul att få kontakt med fler som är i samma situation. Vi går på Sahlgrenska.


    Hej Marlin! Ser att vi verkar vara på exakt samma dag i IVF försöket (långt protokoll), jag började också med sprutor den 23:e, fast i mitt fall 175 puregon. Hur mår du? Har du varit på första ultraljudet? Mitt var igår och jag ska på andra imorgon. 9 äggblåsor var på tillväxt igår..
    Har hittills mått bra under sprutperioden, men idag har jag varit matt och vimmelkantig, fått ömma bröst och hugg i magen precis som inför ägglossning. Blir sjukt nervös att man ska råka ägglossa av sig själv men är väl bara jag som är nojig..

    Önskar dig och alla andra i tråden lycka till!
  • nowtomorrowtoday2016
    pergotimestina skrev 2016-12-03 18:19:10 följande:

    Är det någon här i tråden som ruvar för tillfället?

    Själv är jag på ruvardag 6 idag:/ väntan är olidlig verkligen... jag vill bara testa och testa och åter testa... tänkte kanske tjuv testa på tisdag ruvardag 9

    Åhh detta är så nervöst.

    Jag hatar verkligen sprutor alltså verkligen HATAR.

    Haft fobi mot det sen jag va liten...

    Så nu hoppas jag till tusen att detta fungerat så jag slipper fler nålar ???? Tänk va löjlig man är ibland!


    Inte än, men har äggplock på tisdag och hoppas så att jag ska få tillbaka något så att jag också får ruva. Fattar helt att du vill tjuvtesta, tror jag kommer känna precis likadant! Samtidigt som man kommer dra sig för det av rädsla för ett minus (igen).. Så starkt av dig att ha gått igenom detta trots sprutfobi, grymt jobbat! Håller tummarna för dig och hoppas du ska slippa en ny omgång!
  • nowtomorrowtoday2016
    pergotimestina skrev 2016-12-05 15:46:56 följande:

    Nu äntligen är våran tur här!

    Önskar er alla lycka till?

    Skickar med en bild på dagens test dag ruvardag 8.


    WOW, så fantastiskt! Stort grattis! Och tack för den fina historien med lustgasen, skrattade högt : D
    Ja eventuellt blir det insättning på torsdag, det beror väl på hur äggen ser ut och utvecklas samt hur många man får som jag förstått det. Vi hade 9 små blåsor på första ultraljudet, och fler än så på det andra, men vet ej exakt hur många. Ganska nervös inför plocket imorgon men mest pirrig och nyfiken på vad vi får.
    Stort grattis igen! Ger mig hopp också ;)
  • nowtomorrowtoday2016
    pergotimestina skrev 2016-12-05 23:46:36 följande:
    Hahahah jag skrattar än idag åt det:)

    Det kommer gå jätte bra tror jag, håller tummarna för att det blir massa fina guldägg ?

    Se till att få masa lustgas hahahha

    Du får berätta hur det hat gått och gosa bara med en vetekudde imorgon och bli bortskämd ? massa styrkekramar :)
    Haha, fick ingen lustgas tyvärr men istället extra lugnande så att jag faktiskt somnade mitt i allt och vaknade när dom var klara. Vilket ju var rätt skönt ; )
    synonym skrev 2016-12-06 11:08:56 följande:
    Lycka till på äggplocket idag!
    Stort Tack!

    10 ägg fick dom ut  i förrgår och 4 var befruktade igår. Återföring planerad imorgon. Hoppas så att dom, eller åtminstone 1, är av riktigt bra kvalitet!
  • nowtomorrowtoday2016
    pergotimestina skrev 2016-12-09 14:38:32 följande:
    nowtomorrowtoday2016 skrev 2016-12-08 10:48:46 följande:

    Haha, fick ingen lustgas tyvärr men istället extra lugnande så att jag faktiskt somnade mitt i allt och vaknade när dom var klara. Vilket ju var rätt skönt ; )Stort Tack!

    10 ägg fick dom ut  i förrgår och 4 var befruktade igår. Återföring planerad imorgon. Hoppas så att dom, eller åtminstone 1, är av riktigt bra kvalitet!


    Hej va skönt att det gick bra, upplevelsen är så himla individuell.

    Jag håller tummarna ! 10 ärr va ju jätte bra.
    Ja, jag är väldigt tacksam att jag "somnade", fram tills dess med lokalbedövningssprutorna var inte så kul..
    Men så värt det!
    Nu är jag också ruvare! Igår återförde dom et "jättefint" 3-dagars. Kändes speciellt och lite högtidligt faktiskt trots den kliniska processen ;)
    De resterande 3 befruktade levde fortfarande men var inte riktigt av lika god kvalitet, men dom skulle testa att odla vidare till frysen så vi får se, hade känts otroligt skönt att ha ett i frysen under denna väntan. Ta bort stressen lite.

    Så nu börjar den lååånga väntan, testdag den 23:e.

    Minbaramin: stort lycka till på din återföring idag! Berätta hur det gått!
  • nowtomorrowtoday2016
    Marlin_ skrev 2016-12-12 10:56:21 följande:

    Hej! Vi har samma testdag jag har också 23:e. Känns som en evighet tills dess. Idag eller imorgon borde väl ägget fästa, hoppas hoppas! Din första ivf?


    Åh va kul! Ja, det är första försöket för mig, själv då? Körde du långa eller korta protokollet? Ja snart, ifrån imorgon och fram till torsdag/fredag om jag fattat det rätt så borde våra små fästa då : ) I alla fall enligt denna sida som jag roar mig med att titta till varje dag:
    www.bubblesandbumps.com/what-happens-after-embryo-transfer-day-3-day-5-transfer-calendar/
    Hade ju inte varit fel med en liten fästblödning för att få någon indikation men eftersom jag ändå småstänker lite efter ingrepp, eller om det beror på progesteronet, så gör det väl ingen skillnad nu ändå.

    Och vad gäller ditt förra inlägg så drömmer jag också Massor! Och konstiga invecklade drömmar. Har däremot gjort det några veckor nu så inte bara under ruvningen. Jag antar att det beror på en kombination av hormonerna och alla tankar och känslor man har under hela denna process...

    Håller tummarna för oss båda nu!
  • nowtomorrowtoday2016
    Marlin_ skrev 2016-12-15 10:12:32 följande:

    Första försöket för oss också och körde långa protokollet.

    Sånna sidor har man ju fått craving på att titta och googla på. :D har aldrig googlat så mkt som nu.

    Hur går det för dig? Hur mår du? Igår på rd 6 hade jag mensvärk i ryggen på fm och på kvällen högg det till några ggr i livmodern. Undra vad det kan vara? Man blir ju både glad att Man känner något men samtidigt orolig för varför denna plötsliga smärta. Någon som varit med om detta? Idag på rd 7 är jag sjukt trött. Man undrar ju om lilla bloppisen lever fortfarande.

    Var gjorde ni er ivf?


    Jag känner igen mig precis! I förrgår, ruvardag 4 (3 dagars odling) så fick jag efter en hel dag med lättare molkänning plötsligt kraftig mensvärk, det varade bara ca 20 min sen gick det över men med rejäla sammandragningar. Har lättare molvärk till och från nu. Och idag är jag helt fruktansvärt trött, kom efter lunch. Man hoppas såklart att det ska vara fästningen man känt men det har också slagit mig att det skulle vara att embryot försökt fästa sig men att livmodern krampat för att stöta bort det. Har ingen aning om de ens skulle fungera så, så mycket konstiga tankar man tänker! Och googlar ja. Troligast är det väl bara en progesteron biverkan. Men oj vad man letar tecken.

    Fick du några till frysen? Jag hade 4 befruktade av 10 men ingen klarade sig till frys tyvärr så det blir till att göra om hela långa protokollet om det inte tar sig nu..
  • nowtomorrowtoday2016
    minbaramin skrev 2016-12-15 22:07:57 följande:

    Känner mig deppig idag.. ruvardag 5. Har senast dagarna haft mensvärk som kommer och går... tror ni det är kört? Varför mensvärk såhär tidigt?

    Svårt att hålla humöret uppe..


    Jag säger som pergotimestina, mensvärk kan också vara ett gott tecken! Alternativt är det bara en biverkan av progesteronet. Dessutom är det ju för tidigt för mens så jag tror inte alls du ska tolka detta som något negativt! Håller tummarna för dig.
  • nowtomorrowtoday2016
    synonym skrev 2016-12-15 21:54:18 följande:
    Tack så mycket! Men tyvärr har det blivit mer och mer färskt blod nu, så jag tar det som att det är mens. Har långpass på jobbet med nattarbete så ville inte ta testet här utan väntar ändå till lör för att kunna lämna besked och planera vidare med Sahlgrenska.

    Känns bara sorgligt att man lagt in så mycket energi, planering och hopp i detta och att det bara inte funkar. Beundrar dem som gör detta om och om igen. Kommer nog behövs bryta ihop under helgen för att sedan orka vidare. Är livrädd för att det aldrig kommer att gå.
    Nej! Så tråkigt synonym! Känner så med dig, och fattar precis hur du känner med all tid och energi man lagt ner och all oro och rädsla som bara blir starkare för varje misslyckande. Men behåll hoppet! Det allra flesta lyckas till slut och IVF är väldigt framgångsrikt vid upprepade försök. Jag läste någonstans att upptill 6 försök är chansen fortfarande ca 25% per försök så även om det är jobbigt nu så finns det väldigt goda chanser att lyckas till slut! Detta är i alla fall vad jag brukar trösta mig med och det tycker jag hjälper. Nu vet du också att du svarar bra på behandlingen och kan få befruktade ägg och kanske kan läkarna utifrån utfallet i detta försöket ytterligare förfina ditt protokoll för att ytterligare öka chanserna i framtiden. Men landa i detta först och sörj och ta sen nästa steg när du är redo. Skickar styrka och hopp!
  • nowtomorrowtoday2016
    synonym skrev 2016-12-17 15:18:42 följande:
    Tack så jättemycket för peppen och uppmuntrande statistik!

    Så skönt att få ventilera sin sorg med andra i samma situation som förstår. Jag har själv valt att prata mindre och mindre om det med familj och vänner då jag märkte att det mest gjorde mig ledsen. Man vet att alla försöker stötta så gott de kan, men när man är så pass känslig i perioder så kan man bli nedstämd av att bara prata om det över huvud taget. Hur har du och ni andra gjort? Har ni valt att prata om det eller inte?

    Hur mår du annars i processen?
    Nu har min mens också kommit :( känns såklart tungt idag trots statistiken men tänker ändå att jag ska försöka börja fokusera på nästa försök snart. Detta ska gå! Fast just idag kommer jag nog mest vara ledsen. Och så mensvärk på det, jag kommer nog inte få mycket gjort på jobbet idag.

    I övrigt har jag mått helt ok i processen, var några riktigt tunga mörka dagar på Synarelan innan sprutorna balanserade upp men sen har jag mest känns mig hoppfull och förväntansfull mentalt. Det var tungt att inga av våra övriga 3 befruktade klarade sig till frysen, då tappade jag modet lite. Sen har det ju varit mycket kroppsliga biverkningar men dom känns lättare att ta än de psykiska.

    Jo jag har pratat mycket med mina närmsta om detta, de har följt hela resan. Jag tror inte det hade gått att inte göra det, det är ju en så stor del av mitt liv. Just IVF försöket är det dessutom fler än dom närmsta som känner till, jag har helt enkelt valt att vara ganska öppen med det. Just idag kanske jag ångrar det lite men jag tror samtidigt att det är bättre i längden. Och när man börjat prata om det så har det också visat sig att många fler haft problem som man inte kände till. Så om man orkar, vilket jag helt förstår att man inte gör, så tror jag ändå det bästa är om man kan vara någorlunda öppen med det. Men det har också varit oerhört skönt att ha detta forumet, att kunna ventilera med andra som faktiskt vet PRECIS hur det känns, det har varit värt mycket för mig. Så tack alla!
Svar på tråden Ivf start i November