• Sascha lo

    Ivf start i November

    Hej!

    Hoppas jag kan passa in i denna tråden. Jag är ny på familjeliv och lite orolig för att jag bara ska bli nojjig(are) men testar och hoppas jag kan hitta stöd!

    Bakgrund:

    Jag och min fästman har försökt få till en liten sen feb 2015.

    För ett år sen fick vi remiss till sahlgrenska och efter en utredning i mars fick vi veta att det inte är något "fel" på oss.

    21 nov började jag med gonal-f och la sen till orgalutran.

    Idag gjorde vi vårt äggplock och vi fick ut 5 ägg.

    På lör ska ett tillbaka om dem blir befruktade. Är så nervös så jag vet inte vart jag ska ta vägen!!

    Började gråta när dem sa att det var 5 för trodde det skulle bli fler...

    Hoppas hoppas.

    Kram

  • Sascha lo

    Hur gick äggplocket för dig synonym?

    Dem ska ringa mig på lör innan 12 om vi inte behöver komma på återföring.

    Tiden går så långsamt och jag är så nervös!

    Lutinus är inte alls så farligt som jag blivit uppskrämd att tro. Kör med trosskydd bara! Är hård i magen bara men det hoppas jag går över.

    Håller tummarna för er allihop!

  • Sascha lo

    Åh vad fina ni är!

    5 ägg är säkert bra! Ni har så rätt, det behövs faktiskt bara 1 liten rackare! Känns som att vi är många i samma "tid". Kom på mig själv med att bli så glad när jag såg att ni skrivit, ingen i min omgivning förstår helt och hållet och man behöver verkligen ventilera.

    Hoppas vi alla får plussa snart:) vilken julklapp!

  • Sascha lo

    Tror inte ni behöver oroa er för att "spruta" för lite. Dem är nog bara rädda för att överstimulera er..

    Jag tog min ägglossningsspruta 36 timmar innan plock. tycker sprutorna har vartv helt ok. Gonal-F är smidig, orgalutran är lite värre men den tar man inte så många dagar. Ovitrelle som är ägglossningssprutan är precis som Gonal

    -F. Oroa er inte ni som ska spruta snart! <3

    Samma sak med äggplock. Man har vart med om roligare men man får morfin om man vill och som min fästman sa så kanske det dröjer innan man känner sig så berusad igen:) jag fick även lustgas och personalen på Sahlgrenska är riktiga pärlor!

    Seriöst- hur får jag ordning på min mage? Är uppsvälld som en boll och vet att lutinus kan ha den effekten men vad kan man äta förutom päron katrinplommon och hela linfrö? Det händer ingenting..!

  • Sascha lo

    Jo men dem två kanske är starka! Håller tummarna för dig och nu har dem några dagar på sig att få till det där i burken! Jag har läst att många inte ens får några befruktade!

    Vilka av er kör på Sahlgrenska förresten?

  • Sascha lo
    synonym skrev 2016-12-02 15:57:59 följande:

    Av det du skrivit så har vi gjort i princip samma resa Sascha lo!

    Ställdes på kö i april och sedan sprutstart gonalf f 21 nov, ÄP igår och förhoppningsvis återföring imorgon. Kommer att bli långa timmar innan 12...

    Jag tyckte själva ÄP gick bättre än förväntat, men tanke på allt som skrivs om det. Men lite senare när medicin gick ur kroppen så hade jag ganska ont, men helt hanterbart. Hur tyckte du det var?

    Hoppas allt går bra imorgon!


    Jag tyckte med det gick bra! Jag bad om mer och fick morfin och lustgas. Fick jätteont när det var över men sa till och då gav dem mig en tablett och sen släppte det och jag var bara trött resten av dagen.

    Blir det återföring för dig idag då om allt går vägen? Tänk om man får ruva in andra advent! Tur jag är förlovad med en norrlänning för han är hur lugn som helst medan jag nästan kräks av nervositet. Hatar att inte ha kontroll på situationen..!!
  • Sascha lo

    Vi pratade på allvar om adoption i somras. Kändes som att vi behövde prata ut om var vi står i den frågan innan ivf. Det slutade i ett hemskt bråk för att vi var oense om delar inom frågan. Nu när ivf är igång är vi så otroligt motiverade och vi har mjuknat i vad som är viktigt. Men ibland tänker jag på det och att man borde grotta mer i det alternativet eftersom det är en lång process.

    Hur tänker ni andra?

    Vi väntar fortfarande men dem sa att dem skulle ringa innan 12 om inget blev befruktat och med 5 minuter kvar vågad jag ta ut vinsten och vara glad. Något av äggen är befruktde och det ska in i mig om 1 timme!??

  • Sascha lo
    pergotimestina skrev 2016-12-05 15:46:56 följande:

    Nu äntligen är våran tur här!

    Önskar er alla lycka till?

    Skickar med en bild på dagens test dag ruvardag 8.


    Grattis!! Så himla underbart, vilken lycka!

    Trodde inte det kunde synas så tidigt!! Kan man testa redan på dag 7?! ????????????
  • Sascha lo

    Oj skulle inte vara så många frågetecken utan lite glada smileys men det verkade inte gå:)

    Av våra 5 ägg blev 4 befruktade. Av 4 befruktade delade sig 3. Vi fick tillbaka 1 och väntar på brev om dem andra 2 klarar sig till frysen. Vore såå skönt om jag fick den backupen så jag slapp sprutor och äggplock och allt igen..! Men allra helst hoppas jag att den lilla stjärnan på skärmen hittar rätt i min livmoder såklart.

    Känner ingenting på dag 3. Absolut ingenting.

    Hur noga är ni med lutninus? Jag tar inte på exakt timme för beror lite på jobb och när jag vaknar..kanske borde vara mer noga?

  • Sascha lo
    pergotimestina skrev 2016-12-05 22:36:11 följande:

    Åh men det är ju jätte bra:) jag visste inte äns att man skulle ta dom vid en exakt tidpunkt! Oj då!

    Jag håller verkligen mina tummar och tår för dig!!!


    Tack!!

    Nej det kanske man inte måste!:) Jag tror inte det är jättenoga med tiden men är så nojjig!

    Jag vågar inte testa än..!! Är så rädd för svaret så fasar nästan för att dagarna ska gå samtidigt som jag tycker det är hemskt att inte veta. Men hoppas så mkt och så länge jag inte ser att det är negativt kan jag tänka att "kanske gick det!"...Måste välja rätt testdag med för kanske bryter ihop fullständigt och orkar inte ha svärmor här då eller alltför tuffa möten på jobbet!
  • Sascha lo
    synonym skrev 2016-12-06 11:07:44 följande:

    Liknande historia igen Sasha lo!

    För oss blev det 7 ägg vid äggplock (2 omogna) 5 befruktades och 3 delade sig vidare. I lördags blev återföringen och då fick vi tillbaka ett toppägg! Det var 4-celligt på morgonen men hoppade över och blev 6 celler precis innan vi fick tillbaka det. Var nog för att det tagit över 52 timmar mellan ÄP och återföring. De 2 andra var också jättebra kvalité och dem skulle de odla vidare tills idag till blastocyster. Imorgon väntar ett brev där det står om vi får några till frysen. Väldigt spännande!

    Hur mår ni andra ruvare?

    Jag mår helt ok, men har haft mycket ont i brösten. Har kollat och gravtest är fortfarande positivt efter Ovitrelle, så det är det som spökar lite.

    Hur många celler hade era embryon vid återföring?


    Men vad lika!:) våra var 4 celliga. Jag vet inte när vi ska få svar om dem andra men hoppas snart..

    Det jobbigaste just nu är att jag inte känner nånting. Absolut ingenting. Borde man inte känna trötthet, mer uppsvälld, molande? Känns som att ingenting har hänt:(
  • Sascha lo

    Ruvardag 9.

    Vågar inte testa än men blir tokig av att inte veta!

    Hur tänker ni? Har ni som ruvar några graviditets-tecken och isåfall vilka?

  • Sascha lo
    synonym skrev 2016-12-12 12:07:21 följande:

    Jag har lite tecken som ex ont i brösten, lite molande osv, men vågar inte riktigt hoppas på något och tänker att det förmodligen är progesteronet för att inte bli besviken. Är en liten pessimist till motsatsen bevisas iaf??

    Har du känt något? Fick du några ägg till frysen?

    Jag har förresten fått väldigt mycket vattniga flytningar av lutinusen, alltså att det i princip blir så blött att jag kissat på mig lite. Det kommer det på natten så jag behöver byta trosor. Någon som känner igen detta?


    Vi fick ett ägg till frysen. Är väldigt tacksam för det.

    Jag har inte haft ömma bröst sen min förra mens men det har jag fått i helgen. Även lite känsla av att mens är på gång. Är på dag 10 idag.

    Springer på toa ofta för tror mensen kommit. Det är hittills bara lutinus som runnit ut:) Känns inte som jag kissar på mig men som mens eller flytningar.

    Kommer testa på sön. Hade nog testat fre men ska på en babyshower (lämpligt nog..) och sen fest på lör så blir inte bra med negativa besked.

    Längtar inte efter att testa. Än så länge kan jag hoppas! Har funderat över vad jag gör om det blir neg. Tror vi kör på så snart vi kan igen. Hur känner ni? Har ni försök kvar?

    Kämpa på alla<3
  • Sascha lo

    Imorse vaknade jag och var helt säker på att jag fått mens. Känns precis så och vågade inte ens gå upp..!

    Men det var inget! Är helt chockad för var så säker. Har någon av er som plussat kännt så? Är på dag 13 nu så den kan mkt väl dyka upp..

  • Sascha lo
    synonym skrev 2016-12-13 21:58:42 följande:

    pergotimestina: Klart man är orolig, men jag håller tummarna!

    Jag har ikväll fått rosa flytningar och tror tyvärr att det är kört nu, men hoppas givetvis på något litet mirakel...:(


    Hur har det gått för dig? Har flytningarna avstannat? Du kanske ska ta ett test annars även om det är nån dag tidigt, så slipper du oroa dig. Håller tummarna!
  • Sascha lo
    synonym skrev 2016-12-15 21:54:18 följande:

    Tack så mycket! Men tyvärr har det blivit mer och mer färskt blod nu, så jag tar det som att det är mens. Har långpass på jobbet med nattarbete så ville inte ta testet här utan väntar ändå till lör för att kunna lämna besked och planera vidare med Sahlgrenska.

    Känns bara sorgligt att man lagt in så mycket energi, planering och hopp i detta och att det bara inte funkar. Beundrar dem som gör detta om och om igen. Kommer nog behövs bryta ihop under helgen för att sedan orka vidare. Är livrädd för att det aldrig kommer att gå.

    Hur går det för dig? Har du tjuvtestat?


    Åh förstår det. Det är sorgligt. Ibland tänker jag på att jag under två år planerat hela livet utifrån ägglossning och mens. Svårt att boka semestrar för man vet inte vart i karusellen man är och mensdagen har vart så vidirig så jag fått ställa in saker. För att man vart så ledsen.

    Jag tycker du är en kämpe som orkar jobba<3

    Jag har inte testat. Vågar inte. Testdag på sön men kommer testa på mån för då kan jag vara hemma om jag behöver. Kommer inte orka gå till jobbet den dagen om det är neg. Är dock rädd att mensen hinner före. Känns verkligen som att den är på gång..
  • Sascha lo

    Vi plussade i måndags. Hade haft mensvärk i en vecka då och i lördags var jag helt säker på att det skulle vara rött när jag kissade men den dök aldrig upp och nu vet jag att det nog bara var livmodern som spelade ett spratt.

    Är så otroligt tacksam och glad!

    Önskar att alla i denna tråden får plussa snart<3

    Har verkligen haft fint stöd här. Har tänkt på er fastän jag inte vet vilka ni är mer än ivf:are och tycker egentligen det borde erbjudas mer grupp-stöd och träffar utanför familjeliv. För man behöver höra att man inte är ensam.

Svar på tråden Ivf start i November