• Anonym (bebis)

    Fick veta att han har ett till barn som han aldrig träffat

    Förra året träffade jag en man som jag blev ihop med och efter några månader flyttade vi ihop. Han hade varit skild i några år och har vuxna barn som är utflugna. Vårt förhållande har varit väldigt bra, han är omtänksam och världens snällaste person. Trodde jag då fram tills nu. Jag fick nämligen veta att han har en bebis ihop med en tjej som han träffat strax innan han träffade mig. 

    Han har aldrig träffat barnet och vill inte se eller höra något från mamman och barnet. Vi hade gemensamma vänner innan vi träffades och jag frågade dem om de visste något om detta och det gjorde de inte, enligt dem hade han varit singel efter skilsmässan för några år sedan tills han träffade mig. 

    Jag blev såklart väldigt chockad, både över hans beteende och över att han undanhållit sanningen från mig under ett helt år. Hans svar var att han inte trodde att detta var viktigt eftersom han inte skulle träffa barnet och vårt gemensamma liv skulle inte påverkas av att han har ett annat barn. Ett barn är inte viktigt nog att nämna för sin partner?! Tyst Jag har försökt förstå varför han inte är intresserad av barnet eftersom han ju älskar sina andra barn (med sin exfru) mer än allt annat. De träffas ofta, umgås och hittar på olika saker tillsammans, aktiviteter, resor osv. 

    Han har ingen bra anledning, han vill helt enkelt inte då barnet inte var planerat och de inte är ihop längre. Han försöker inte ens komma med bortförklaringar. Trodde att han skulle berätta något om att mamman har lurat honom, att hon är en galning eller något liknande. Han sa att hon är en fin tjej men att han inte vill vara ihop med henne och då han redan från början berättat för henne att han vill att hon gör abort så anser han inte att han har något mer ansvar. Han säger alltså inget dåligt om henne alls och de har aldrig bråkat. De har pratat lite under graviditeten men sen när barnet föddes ville han inte träffa dem och hon slutade höra av sig.

    Vi är både äldre, ca. 50 år och har barn (tillsammans med andra) och kommer inte att ha gemensamma barn så jag är inte orolig att jag kommer att hamna i samma situation som hans ex men känner ändå att vårt förhållande är förstört. Det känns som att han endast spelat teater inför mig och att han inte alls är så snäll och omtänksam som han låtsas vara. 

    Jag känner mig verkligen lurad. Hur kan man vara så underbar mot vissa personer i sin närhet men samtidigt skita i ett av sina barn?! 

    Vet inte vad jag vill med tråden. Vad tycker ni om hela situationen, åsikter? 

  • Svar på tråden Fick veta att han har ett till barn som han aldrig träffat
  • Anonym (Kim)

    Ja, för egen del så skulle jag inte kunna fortsätta förhållandet med honom. Hela min syn på honom och vem han är hade förändrats så drastiskt att det inte hade gått. Han är en egoist och verkar inte ha någon som helst tanke på hur barnet kommer att känna det. Jag kan fullkomligt förstå att han han inte vill ha med mamman att göra och att hon gjort fel som behållit men när hon nu har det så får man steppa upp för barnets skull oavsett vad man tycker om det. Han tänker bara på vad han själv vill utan hänsyn och för mig är en sådan inställning helt otänkbar. Min kärlek hade dött på fläcken.

  • Dimisi

    Jag tänker att ert förhållande inte behöver ta slut bara för detta. Han är säkert en omtänksam och pålitlig person, eftersom du hittills har uppfattat honom som det. Men han är förmodligen inte en känslomänniska, utan grundar sina beslut och handlingar på förnuft och logik. Sådana människor är ofta trygga och stabila när det stormar, men kan (särskilt av känslomänniskor) uppfattas som lite kalla ibland, eftersom nästan inget kan få dem ur balans.

    Förmodligen tänkte han igenom allt noga, innan han fattade beslutet att inte vara delaktig i sitt yngsta barns liv. Om han hade berättat det för dig i början av ert förhållande, hade det nog inte varit till hans fördel. Eller vad tror du? Hade du fortsatt prata om bebisen? Hade du blivit orolig att han skulle välja kvinnan och barnet framför dig? Hade du försökt övertala honom att ha kontakt med sitt barn?

    Jag tänker att även om hans beslut var väl genomtänkt, och trots att han är en "förnuftsmänniska", så tänker han säkert då och då på barnet han aldrig träffar. Sådana tankar vill man ju att ens partner ska kunna dela med en. Förhoppningsvis kan han det hädanefter (när du har hämtat dig från chocken).

    Det är ju på sätt och vis en "livslögn" han har levt med, även om han nog inte ser det så.

    Jag förutsätter att han betalar underhåll till barnet. Och du skriver att han inte pratar skit om kvinnan. I så fall tycker jag att det verkar vara en bra man som du inte ska kasta bort i första taget.

    Men du har rätt att tappa fotfästet och få tvivla och ställa tusen frågor till honom. Om han klarar att ta emot dessa känslor från dig tror jag att ni får det jättebra sen. Lycka till!

  • Anonym (Q)
    Anonym (Kim) skrev 2016-10-19 00:36:00 följande:

    Jag kan fullkomligt förstå att han han inte vill ha med mamman att göra och att hon gjort fel som behållit men när hon nu har det så får man steppa upp för barnets skull oavsett vad man tycker om det.


    Det låter som att du säger att mamman gjort fel som inte gjort abort. Varför då?
  • Anonym (Kim)
    Anonym (Q) skrev 2016-10-19 01:12:54 följande:
    Det låter som att du säger att mamman gjort fel som inte gjort abort. Varför då?
    Nej, slarvigt skrivet av mig. Han vill inte ha barnet och HAN tycker att hon gjorde fel som inte gjorde abort.
  • Anonym (Q)
    Anonym (Kim) skrev 2016-10-19 01:42:40 följande:
    Nej, slarvigt skrivet av mig. Han vill inte ha barnet och HAN tycker att hon gjorde fel som inte gjorde abort.
    Ah, ok. Då är jag med!
  • Anonym (M)

    Jag förstår att det är en jobbig situation. Som alltid är det förstås ingen annan som kan såga vad du ska göra.

    Själv skulle jag inte klara att fortsätta relationen. Detta för att min bild av honom förmodligen skulle förändras radikalt och det faktum att han kan överge sitt barn (och sakligt och rationellt och inte bara i en "känslosvacka") skulle gnaga hos mig hela tiden. Detta att inte ens tyckte att det var en tillräckligt stor sak att berätta skulle förstärka min "nya bild" av honom.

  • Anonym (L)

    Jag skulle gjort slut utan att tveka en sekund. Vad är det för man som inte tar hand om sin försvarslösa bebis? Herregud

  • fjanten

    Jag hade haft oerhört svårt att fortsätta ett förhållande med en person som skiter i sitt eget barn. Hade tappat respekten för personen totalt, och jag hade dessutom känt mig förd bakom ljuset då han hemlighållit detta sedan ni inledde förhållandet. En man som sviker sitt barn och även hemlighåller så stora saker för mig, nej, en sådan man hade inte jag velat ha!

  • Anonym (Kvinna)

    Jag hade inte blandat mig i.Han kan ju fortfarande vara bra man till dig,fast han inte tar hand om sitt barn.Det är två olika saker.Dessutom har han kontakt med sina andra barn.

  • Anonym (S)
    Anonym (Kvinna) skrev 2016-10-19 07:39:17 följande:

    Jag hade inte blandat mig i.Han kan ju fortfarande vara bra man till dig,fast han inte tar hand om sitt barn.Det är två olika saker.Dessutom har han kontakt med sina andra barn.


    Ja två av tre borde ju räcka. Suck.
Svar på tråden Fick veta att han har ett till barn som han aldrig träffat