Din godaste och lättaste ostsås till pasta?
Vilket recept använder du till ostsås? Helst enkelt då jag är en novis på hemlagad ostsås.
Jag har googlat men föredrar att inte bara se ett recept på en random sida.
Vilket recept använder du till ostsås? Helst enkelt då jag är en novis på hemlagad ostsås.
Jag har googlat men föredrar att inte bara se ett recept på en random sida.
[quote=77067651][quote-nick]Tihi skrev 2016-10-20 21:15:57 följande:[/quote-nick]
Det lät ganska lätt och supergott. Kan man köra det på spisen istället? Riven mozzarella, funkar det för jag råkar ha det hemma?
Har aldrig provat på spisen eller just mozzarella men det funkar säkert. Fördelen med micro annars tycker ju jag är att det inte bränns vid...
Godast tycker jag det blir med mer lagrad ost. Fast oftast blir det på Gouda då det är den ost vi oftast har hemma.
Själv kör jag på Keldas pastasås Fyra ostar och slänger ner knaperstekt bacon och broccolibitar i den.
Aniiee
jag vet att man inte behöver steka kassler, men det blir godare tycker jag om man gör det. det som var meningen med mitt svar var att berätta om en väldigt god ostsås som jag gör!! tycker att det är så synd att "märka ord"
Aniiee
jag vet att man inte behöver steka kassler, men det blir godare tycker jag om man gör det. det som var meningen med mitt svar var att berätta om en väldigt god ostsås som jag gör!! tycker att det är så synd att "märka ord"
Smält två tredjedelar av en Kvibbille gräddädel i lite olja.
Blanda in en burk cremefraiche
Rör om
Klart!
Vill man kan man blanda i frysta gröna ärtor
Anniee
tack! Helt okej!!
Vad skall du ha ostsås till? Ett svenskt påfund som förstör, tycker jag.
Långkokta små tomater med vitlök och pepparonchini är den perfekta basen för pasta av olika slag.
Om man går till pastans hemland Italien så serveras det aldrig ostsås till pasta.
Vad skall du ha ostsås till? Ett svenskt påfund som förstör, tycker jag.
Långkokta små tomater med vitlök och pepparonchini är den perfekta basen för pasta av olika slag.
Om man går till pastans hemland Italien så serveras det aldrig ostsås till pasta.
Koka upp grädde och en halv grönsaksbuljongtärning. Ta av kastrullen från spisen och häll i nån näve riven ost eller två och rör runt. Obs! Du får inte låta denna koka eftersom såsen blir grynig och äcklig.
Det var den enkla varianten. Sen finns det en massa andra varianter. Kolla på www.tasteline.se
Vad jobbigt med en sambo som inte äter vitlök!
Gör ni 2 olika varianter utav er mat eller får du avstå vitlöken?
2-3dl creme fraiche som du värmer upp i kastrull. Hyvla i smakrik ost, cheddar eller lagrad hushållsost. Låt smälta ihop med creme fraichen under omrörning, smaka av om du fått tillräcklig ostsmak. klart.
Om du vill ha den till tacos kan du slänga med några jalapenos.
Jag gör sås på philadelphiaost. Försr fräser man grönsaker, tex finhackad lök, rivna norötter, fänkål, champnjoner, zuchini (allt hackat förresten), sen blandar man i philadelphiaost så det smälts ihop till en röra och kryddar efter smak. Jag gillar oregano och timjan.
Den blir rätt tjock i konsistenesen pga av mängden grönsaker, så mer "röra" än "sås" kanske.
Vad kul med så många svar! Nu har jag massor att testa.
Eller studentvarianten:
Pasta och baconost på tub