• Lee***

    Vi som plussat efter IVF hösten 2016

    shrigley skrev 2016-11-16 17:17:39 följande:

    Som om det inte kunde bli värre. Rusade in på första bästa lunchhak o bälgade i mig några glas vin medan tårarna sprutade, tänkte det här kunde jag åtminstone få trösta mig med. En tim senare ringer IVFkliniken upp mig efter att de sett UL-bilderna jag mailat mellan gråtattackerna. "Det ser onekligen mörkt ut för dig, men det är inte kört än" sade läkaren. "Det är ännu tidigt, de kanske inte undersökt dig på rätt sätt, vi måste vänta till v8 innan vi vet med säkerhet att det inte funkat. Men oavsett är det svårt att se att det kan utvecklas till en bra graviditet. Men fortsätt ändå behandlingen ett tag till" . Va? Tänkte genast på allt vinet, var lullig i telf. Så det kanske ändå fanns en minimal strimma hopp trots att UL-sköterskan dömt ut mig? Chansen dock minimal. En timme senare började jag blöda.. inte mkt men rött.


    Beklagar verkligen, vet tyvärr hur det känns. Förjävligt rent ut sagt. Ta hand om dig o ta den tid du behöver för nya tag
  • Lee***

    Sedan blir man orolig för att man inte känner så mkt. Jag känner lite varje dag , på fm. Dock inte idag direkt, ibland vet man inte vad man känner.

    Bm har ff inte ringt, då ringer hon säker på måndag o meddelar nipt.

    Hope88 sa din bm att du kunde höra hjärtat i vecka 13+ eller graviditetsvecka 13?

  • Lee***

    Fått svar från nipt, vi väntar ett friskt barn. Bm tyckte inte jag skulle vara orolig för de sparsamma bruna flytningarna och att man tidigast kunde lyssna på hjärtat vecka 15 . De vill väl inte säga tidigare pga om det är svårt att hitta hjärtslagen. Får se om jag väntar 5 veckor eller går tidigare...

  • Lee***
    hope88 skrev 2016-11-17 11:53:05 följande:

    Åhh så roligt!! Underbart! Så skönt att svaret kom nu innan helgen :) Grattis! Tog ni reda på kön?

    Ja gör det som känns bäst för dig beroende på om du klarar av att vänta.

    Från vecka 13+0 kunde man lyssna enligt BM


    Ja, det känns skönt att barnet är frisk. Men tyvärr så kan jag inte glädjas fullt ut men jag är inte direkt orolig heller, tror nog för man vill vara förbered om det skulle vara ngt, men sorgen kommer ju inte kännas mindre för att man inte kunde gjädjas, men det är svårt då vi fick MA förra gången o att jag har haft väldigt sparsam brun flytning.

    Hur är din värk med tanke på foglossning?
  • Lee***
    hope88 skrev 2016-11-18 13:37:21 följande:

    Förstår det! Tog ni reda på kön?

    Jag är också orolig. Har kanske 2 dagar av 7 i veckan då jag inte oroar mig. Så jobbigt vill ju kunna njuta av graviditeten men har svårt för det.

    Nä sorgen kommer slå mot en som en tsunami ändå. Hoppas verkligen att vi får våra mirakel nästa år <3

    Ligamenten känner jag av dagligen när jag rör mig. Foglossningen är si så där med. Väldigt ont i svanskotan. Men det är som det är. Ska träffa läkaren på mvc på måndag och sen måste jag införskaffa mig ett foglossningsbälte.


    Nej, vi tog inte reda på könet, där var vi väldigt överens.

    Inatt kände jag av livmodern mycket, drog o spändes. Stack även till på sidorna när jag skulle vända mig om, händer lite då och då. Men det är en härlig känsla speciellt då jag inte känt så mkt i några dagar. Börjar svullna upp innan lunch ,lär nog bli ett mammabyxor snart.

    Tråkigt att du har ont, hoppas att bältet hjälper o att du inte får för ont för tidigt. Men samtidigt vill man ha symtom...
  • Lee***

    Vid mitt senaste ul så var jag 10+2 men fostret var i storlek 10+4 , bm sa inget om det. Om du googlar storlekar så kommer du även att se att det skiftar.

  • Lee***
    Filli89 skrev 2016-11-24 16:58:13 följande:

    Idag hade jag extra ul på kliniken. v10 och vi fick se lillen som sprattlade o vände oss ryggen heheh, helt overkligt. Minns inte att ja fick uppleva rörelser sist. Gyn sa att moderkakan tagit över nu och hon såg lite av navel strängen. Illamåendet håller i sig dock så mina dagar går ut på att äta för att sedan spy det jag ätit. Nytt vul 16 december på mvc, hoppas jag kommer så långt bara, fortfarande nervös men får ta en dag i taget helt enkelt. Juste den andra hinnsäcken som skulle varit tvillingen har gått tillbaka av sig själv.


    Vad skönt att det gick så bra för dig. Förstår din rädsla, har den också...
  • Lee***

    Nu bokade jag in ett ul känner inte att jag klarar av att vänta till den 20 december, vi börjar prata mer om barnet som är i min mage o får en anknytning (ni förstår säkert). Kan förstå din oro Filli89, har hänt mig två ggr. De senaste 2 veckorna, klarade inte att vänta längre. Ett ul inbokat den 2 dec. Om du känner en oro så kolla upp det, du hade ett ul inbokat, när?

  • Lee***

    Vi går privat så det är väldigt lätt att få tider. Kunde redan få en tid i morgon, men behöver vara på jobbet så därför tyckte jag fredag är bra. Jag visste inte om jag skulle göra ul nu eller vänta till den 20 dec, är ledig under jul och nyår o då får man lite tid att sörja om det skulle vara ngt.

    Hade nog inte varit orolig om jag inte hade fått MA förra gången.

    Filli89 lycka till i morgon.

    Hope88, hade varit skönt att vara i vecka 30 för då kan bebisen klara sig bra. Men snart är vi där

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF hösten 2016