• tokfia84

    IVF på gång i vinter, fler som är i samma läge?

    Hej, hoppar in här jag med. Sambon och jag har försökt sedan maj förra året. Har varit på utredning på privat klinik och fått konstaterat att våra värden är så dåliga att vi troligtvis aldrig kommer att bli gravida på egen hand. Vi har varit på genomgång och ska göra vårt första ivf-försök i januari. Är väldigt nervös inför hormonbehandling och ägguttag men ska samtidigt bli spännande.

  • tokfia84
    bricken skrev 2016-10-24 21:43:45 följande:

    Var nånstans i landet ska ivf:a allihop (förstår om ni inte vill säga ifall ni vill hålla er så anonyma som möjligt)? Vore intressant i höra lite om väntetider o upplägg och sånt..

    Anina, hur går nedregleringen till?


    Vi ska göra vårt första försök på en privat klinik i Skåne. Vi har valt detta då vi inte ville vänta. Men vi står ändå i kö hos landstinget.
  • tokfia84
    anina skrev 2016-10-26 10:01:32 följande:
    Oh vad spännande. =)

    Hoppas ni också får komma in snart Ammela och Bricken. =)
    bricken skrev 2016-10-25 19:52:18 följande:

    Är inte så farligt rädd för smärta och äggplock, hormonerna är det värre med tycker jag. Vet ju inte hur det påverkar ett redan lite svajjigt mående efter nästan 1,5 års misslyckade försök. Plus att januari/februari inte brukar vara min bästa tid rent psykiskt med eller utan ivf... Å andra sidan kanske det är lika bra att passa på då, förhoppningsvis går det ju vägen och då är det ju värt allt hursomhelst.. Men allra mest rädd är jag ju för att det inte ska gå alls, att göra försök på försök utan resultat.. Ska verkligen försöka att inte ta ut den olyckan i förskott eller tänka så långt fram, utan ta en sak i taget, lättare sagt än gjort dock...


    Jag börjar också bli rädd för att det inte ska fungera. Först när vi fick informationen att det skulle bli IVF så var jag väldigt positiv, tänkte att "yes vi får hjälp och nu blir det snart en bebis". På senare tid har jag börjat inse att det kanske inte funkar på första försöket, eller andra osv. Vi har båda hållt oss väldigt positiva, men igår fick jag mig en dipp. 



    Hoppas det är ok att jag skriver av mig lite, jag behöver få ur alla tankar som har party i mitt huvud. Igår tog jag första sprutan för nedregleringen. Jag har innan dess försökt få tag på min läkare för jag ville fråga att OM det mot all förmodan var så att jag fick en ägglossning (vilket jag har inte har haft innan) efter spolningen och blev gravid, vad som skulle hända med barnet då. Jag skulle börja ta sprutan dag 21, så det är ju för tidigt att testa. Jag tog ägglossningsprover runt dag 15 som var negativa. Men läkaren ringde aldrig upp mig, så igår på dag 22 tog jag den första sprutan. På kvällen tog jag ett ägglossningsprov (jag har haft ont i äggledaren/äggstocken sedan spolningen) som gav ett stark positivt resultat. Då fick jag lite panik. Tänk om detta är min första ägglossning och vår första chans att bli gravida och så har jag förstört det med sprutan. Eller tänk om jag är gravid eller blir det nu och det förstörs av sprutan. Samma resultat imorse.


    Vet inte hur tillförlitliga testerna är, och tycker dag 22 är sent då jag brukar ha en 30-dagars cykel. Alldeles för mycket tankar. Och karlar svarar ju aldrig det man vill att de ska svara så gubben min säger bara ja och ska sen sova. Jag har också fått höra av en privatperson att jag borde kolla ifall jag har PCO, då jag vid spolningen hade 21 äggblåsor. Men läkaren sa att man har det bara om man har fler än 24 blåsor. Det kan ju också förklara varför jag inte har ägglossning och gått flera månader utan mens.


    Sen på köpet så på eftermiddagen började jag hosta och få svårt att andas (jag har astma). Fick även en liten kramp i bröstet och såg vita prickar framför ögonen. Jag försökte komma på vad jag kunde vara allergisk mot hemma när gubben säger att det kanske är sprutan. Brukar inte kolla biverkningar men kollade upp dem då (eftersom astmaattacker inte ligger helt långt bort för mig) och såg att svår astmaattack var en sällsynt biverkning, plus blodproppar. Eftersom jag såg prickar trodde gubben att det kanske kunde tyda på en blodpropp, och det märker man inte när man sover sa han. Tack för den. Så det var svårt att somna igår. Fortfarande dålig i luftrören men mycket bättre nu. Tack för att jag fick skriva av mig och ber om ursäkt för så mycket text. =)


    Det är klart man får skriva av sig, oftast mår man bättre när man har fått ur sig det som tynger en. Så här kommer mitt..
    Vägen till ett barn ska verkligen inte vara lätt. Samtidigt som vi var och gick igenom hur hormonbehandlingen samt hur ägguttag ja hela ivf-behandlingen går till så skulle jag ta nya blodprov då mitt första sköldkörtelvärde var högt. Idag fick jag svar att det fortfarande är högt och ska börja äta Levaxin och fått en remiss för utredning.
    Klart att detta är tufft för oss alla som går igenom och det känns alltid som att det är något, provtagningar, dåliga resultat, remisser och nya provtagningar. Hittills har jag ändå lyckats hålla modet uppe men det börjar dala.
  • tokfia84
    anina skrev 2016-10-26 20:24:30 följande:
    Hur mycket levaxin tar du? Jag har tagit levaxin några år och nu tyckte gynläkaren att mina värden var för låga så jag har fått gå ner i dos.

    Det hjälper givetvis ens psykiska mående om man kan vara positiv men vi har alla en gräns när vi inte orkar längre. Lite positiva resultat emellanåt hjälper ju.

    Tänk att man kan längta så fruktansvärt ett nåt som inte ens finns än.

    Ikväll har jag såna smärtor i underlivet. Det hugger som knivar enellanåt och värk där emellan. Vet inte varför. Ligger på soffan med en värmekudde och ett glas vin.

    Hoppas ni andra har en bra kväll. Vi får försöka vara positiva så gott det går. Och tänka på det fina vi kan få ut av detta.
    Jag har inte börjat ta det ännu, fick resultaten med posten idag. Det står att jag ska ta 50 ug (hittar inte rätt tecken) 1 tablett om dagen.
    Hur mycket äter du?
    Jag tycker det är extra jobbigt när vänner skaffar barn och andra hela tiden frågar om och när man ska ha barn. De skulle bara veta. Och vad ska man svara till slut utan att avslöja för mycket?
    Usch! Låter inte kul, hoppas vinet hjälper!
  • tokfia84
    anina skrev 2016-10-26 21:29:09 följande:
    Tack. :) jag tog 125, nu är jag nere på 75.

    Ja det är ju det. Jag var på baby shower häromdagen. En kompis som väntar barn. De försökte ett tag och lyckades till slut naturligt. Jag är jätteglad för hennes skull men man blir ju helt sjuk av längtan när man hör henne prata om hur härligt det.

    Släktträffen i somras frågade säkert 5-10 personer när vi ska ha barn. Ja vad säger man? Hur länge var det ni hade försökt tokfia84?
    Numera fasar jag för frågan. Ett fåtal vet vad vi går igenom; chefen, föräldrar och bästa vännerna. Och jag vill helst inte att fler ska veta. Man får stålsätta sig och mentalt förbereda sig om man ska träffa släkten eller övriga bekanta.
    Vi har försökt sen maj förra året. Och ni?
  • tokfia84
    anina skrev 2016-11-01 10:09:14 följande:

    Hej tjejer.

    Hur går det för er?

    Kram


    Hej du!
    Inget nytt under solen. Har börjat ta mina Levaxin-tabletter och funderar på om jag kanske känner några biverkningar av dom. Kände du dig annorlunda efter att du börjat äta dom?
  • tokfia84
    Okändtjej skrev 2016-11-01 16:04:06 följande:
    Hej!

    Den här mensen kom när den skulle. Så nu hoppas vi på att nästa också gör det! Så det blir ett äggplock och insättning innan jul! Hur går det själv?
    Såg du fick kort protokoll. Fick det jag med när det är dags för oss. Berätta gärna hur det går och känns med hela processen, om du vill förstås!
    Skönt att få ett försök innan jul. Hade velat det jag med :-/
  • tokfia84
    anina skrev 2016-11-01 16:33:34 följande:
    Inte vad jag minns. Vad har du för biverkningar? Jag drömmer dock en väldig massa och konstig saker, vet inte om det är beror på dem.

    Okändtjej skrev 2016-11-01 16:04:06 följande:Hej!

    Den här mensen kom när den skulle. Så nu hoppas vi på att nästa också gör det! Så det blir ett äggplock och insättning innan jul! Hur går det själv?
    Vad skönt. =) Det hoppas vi på. =)
    Jodå jag har fortfarande lite ont i sidan men är bättre. Så går mest och väntar på att få ett datum till äggplock. Det är ju förmodligen 3 månader kvar, men ett datum hade varit trevligt. Väntar också på att känna av klimakteriet, det kommer nog snart, en vecka sen jag tog första sprutan. Det ser jag dock inte fram emot. =)
    Drömmer massor och konstigt gör jag i vanliga fall ändå men jag tycker mig ha huvudvärk oftare också sover jag dåligt. Har svårt att komma till ro och vaknar ofta.
  • tokfia84
    bricken skrev 2016-11-01 18:18:53 följande:

    Ska på första möte med akademiska torsdag nästa vecka, så börjar närma sig nu! Nervös men också skönt att ta nästa steg tycker jag.

    Blev lite tidigare än jag trodde, eventuellt hinner vi ju med äp o insättning innan jul, så kommer krocka en del med mycket på jobbet.... Så ute optimalt på så sätt. Hur har ni gjort/tänker göra, pratar ni med chef eller annan på jobbet om behandling? Vet inte hur jag ska göra


    Jag jobbar på ett ganska litet ställe så vi är som en liten familj, har bra kontakt och kan prata om det mesta. Jag har berättat för min chef så hon är medveten om vad som händer och sker och vet varför jag behöver vara borta från jobbet en del. Mina andra kollegor vet inget än, känns bra att bara en vet ifall saker och ting inte skulle gå bra.
  • tokfia84
    akica skrev 2016-11-03 15:14:09 följande:
    Ja vi gjorde sån ICSI tror jag det kallas, där de för in en spermie i ägget å ja våra ägg blev befruktade varje gång. Men ingen ville fastna :(

    Ja min man är inte den mest pratglada människan när det kommer till detta samtalsämnet. =) Ja länge har man kämpat men man hoppas att allt det kommer vara värt det i slutändan, man ska aldrig förlora hoppet! :)
    Vi ska också göra ICSI. Hade du det korta eller långa protokollet?
Svar på tråden IVF på gång i vinter, fler som är i samma läge?