• tokfia84

    IVF på gång i vinter, fler som är i samma läge?

    anina skrev 2017-02-16 21:34:58 följande:
    Jaså kan man? Det visste jag inte. Nu är det ju dock inte bara flytningar längre. Inte så mycket i trosorna just nu, men mycket på pappret. Och mycket slem.

    Tack. <3

    Vad skönt att ni har fått kallelsen. Det sa de till oss också men vi kom igång fort sen. Hoppas ni kan göra det med. Så länge du är nöjd med tiden, det är huvudsaken. Det är din kropp och du måste vara redo. De sa nåt om att de kan neka att börja behandlingen 2 gånger, förstod inte riktigt. Bor ni i Skåne?
    Man har googlat och läst en del under de snart två åren vi har försökt. Man har analyserat allt så varje gång man började blöda lite utan någon direkt mensvärk så trodde jag att jag var gravid. Men det var bara spottings..
    Japp, vi bor i Skåne. Även jag sätter upp delmål denna gången, så vi får se vad de säger när vi kommer dit. Jag vill naturligtvis påbörja försök nummer två så snart som möjligt. Men jag är glad att vi har fått ett datum nu för kallelsen.
  • tokfia84
    anina skrev 2017-02-18 18:49:34 följande:

    Hej tjejer.

    Nu har jag gråtit lite då och då i några dagar.

    Men jag tänker att det var inte meningen att det skulle fästa. Jag blev istället skyddad från nåt annat, senare missfall, fel på bebisen eller så.

    Nu hoppas vi på nästa gång. Det är skönt att vi har i frysen iaf.

    Vi bestämde oss för att ta semester nästa vecka och åka upp till fjällen. Tack för ert stöd. :)

    Hur är det med er?


    Hej tjejen,

    Härligt med semester nästa vecka! Kan ju vara skönt att komma ifrån lite och tänka på något annat. Ladda batterierna lite. Hur länge måste du vänta innan du gör återföring från frysen?
    Jag och sambon har varit iväg på lite myshelg denna helgen, ätit gott och sovit på hotell. Mitt humör är väldigt upp och ner och det oroar mig. Ena stunden kan jag vara glad och positiv och andra stunden tappar jag tålamodet för småsaker och tycker att allt är mitt fel. Sedan bryter jag ihop och gråter och gråter har svårt att sluta.
    Ha en supermysig semester!!
  • tokfia84
    anina skrev 2017-02-21 19:21:29 följande:
    Hoppas och ber för att allt går bra för dig denna gången. :) det är du värd. <3
    tokfia84 skrev 2017-02-19 19:21:45 följande:

    Hej tjejen,

    Härligt med semester nästa vecka! Kan ju vara skönt att komma ifrån lite och tänka på något annat. Ladda batterierna lite. Hur länge måste du vänta innan du gör återföring från frysen?

    Jag och sambon har varit iväg på lite myshelg denna helgen, ätit gott och sovit på hotell. Mitt humör är väldigt upp och ner och det oroar mig. Ena stunden kan jag vara glad och positiv och andra stunden tappar jag tålamodet för småsaker och tycker att allt är mitt fel. Sedan bryter jag ihop och gråter och gråter har svårt att sluta.

    Ha en supermysig semester!!


    Ja det är skönt. Det behöver jag. Jag tror jag måste vänta på min nästa mens i mars. Hoppas den kommer bara. Har alltid haft oregelbunden. Förra året försvann den jag 4 månader.

    Vad mysigt. Man behöver unna sig sånt.

    Jag förstår precis det där med att gråta helt plötsligt. Kunde du njuta nånting iaf? Är sambon också ledsen?

    Trodde jag mådde bra nu, kändes så i söndags. Men på morgonen när jag vaknar så känner jag inte glädje. Normalt sett på semester så känner jag att åh vad kul att åka skidor idag tex. Men nu vaknar jag och känner ingenting.

    Jag har en kronisk depression också. Och slutade med ena medicinen innan vi började försöka få barn för att det inte finns forskning på den. Men har känts hyfsat ok ändå. Nu sitter jag också och gråter. Min sambo har inte varit så kärleksfull senaste dagarna så det räcker för att jag ska bli ledsen.

    Träffade svärmor och svärfar häromdagen. De är inte så värst engagerade i det vi gör. Så svärmor tyckte att jag skulle sluta tänka på barn så skulle jag säkert bli gravid på naturlig väg snart. Hm. Tänk inte på att benet är brutet så kan du nog gå på det. Lite så känner jag. Man kan inte sluta tänka på det. Sambo är lite likadan.

    Långt inlägg. :)
    Det kändes skönt att komma bort, vi gjorde en heldag av lördagen och besökte lite butiker och något café på vägen. Kommer man väl iväg lyckas man ändå koppla av och tänka på där och då men det var när vi kom hem igen som jag bröt ihop. Sambon är inte ledsen på samma sätt och försöker trösta mig så gott han kan men har kranen väl öppnats är det inte mycket som får mig att sluta.. 

    Tyvärr så kommer det och går för mig med, har jag haft två dagar av gråt och dåligt humör kan jag vara positiv och glad igen ett par dagar. 

    Jag har också varit deprimerad, inte så att jag har tagit tabletter men har fått hjälp av en psykolog. När jag blir så ledsen så är jag rädd att jag ska hamna där igen eller att jag har hamnat där igen. Jag har insett att jag behöver lugn och ro och tyst runt omkring mig framförallt när jag är hemma. Det är mitt sätt att varva ner i mig själv. Något som sambon har svårt att förstå tyvärr..

    Trist när folk säger så och inte har förståelse. Då kan dom lika gärna vara tysta och inte säga någonting.  

    Tänker på dig och hoppas du kan njuta lite av din semester! 
  • tokfia84

    Hej tjejer,

    Hur är allt med er? Tittar in här ett par gånger om dagen men här är inte mycket aktivitet.
    Själv räknar jag ner till vårt besök hos rmc. Tiden går så långsamt..

  • tokfia84
    anina skrev 2017-03-06 10:52:25 följande:

    Hej. Jag har inte fått nåt meddelande att någon hade skrivit här. Så jag skulle precis in och skriva och höra hur ni har det. =)

    Var i Madrid med jobbet förra veckan, så har bara kollat ifall någon har skrivit, inte varit så aktiv. Men nu är jag tillbaka på jobbet. 
    Det är hyfsat bra tycker jag. Vissa dagar tänker man mindre på det än andra. Hur mår du? Har ni fått tid?


    Vi fick hem brev i fredags om hur vi ska gå tillväga nu. Jag ska köpa ägglossningsstickor och höra av mig när jag har ägglossning. Ehm, anledningen till att jag går på RMC är att jag inte har ägglossning. Hur tänkte de nu? =) Pratade precis med dem, så de skulle ändra behandlingen. Så när jag får min mens ska jag börja ta tabletter. Så det blir väl om 10-12 dagar. Hoppas jag iaf, min mens är lite oregelbunden

    Kram på er.


    Okej, måste kännas skönt att vara på gång igen? Hur många ägg fick du till frysen?
    Det är upp och ner här, har ofta sammanbrott och funderar på om jag ska gå och prata med nån. Vi ska till rmc i nästa vecka, ska se om dom kan remittera mig till någon i närheten av där vi bor. Ser fram emot försök nr 2, har börjat dra ner på socker och motionerar mera. Har även börjat äta d-vitamin, inga större mängder men har hört att det ska bättra på äggkvalitén. Allt för att få så bra förutsättningar som möjligt, även om det kanske ändå inte hjälper..
  • tokfia84
    anina skrev 2017-03-06 15:58:55 följande:

    Det känns dock inte riktigt som att vi är på gång än. Det är iaf 10 dagar till mens, sen är vi ju visserligen igång med behandling. Jag vill bara stoppa in embryoet nu. =) Vi har 5 st blastocyster i frysen. 4 som är 5 dagar gamla, och ett som är 6 dagar.
    Så det känns jätteskönt. 

    Förstår det. Kan nog vara en bra idé att prata med någon. Fungerar det inte denna gången heller kommer jag nog också att göra det. Bor ni långt från Malmö? Menar du som en vanlig läkare eller någon som kan göra IVF?


    Är nog en bra idé att hjälpa kroppen med vitaminer och sånt. Jag tänkte jag skulle bli lite nyttig ett par veckor nu jag med. Jag har tröstätit en del senaste tiden. Tar du folsyra också?


    Nej jag menar en kurator eller en psykolog. Jag behöver reda ut vad som är på g med mig. Och hur jag ska kunna hantera det för just nu kan jag inte hantera det. Man kan bli erbjuden samtal med kurator men det blir lite långt att köra till Malmö om man ska fortsätta. Vi bor ca 40 minuter från Malmö. Hur långt iväg bor ni?

    Jag äter folsyra/B6/B12 i samma tablett, har gjort det rätt länge. Började först med ACO Kvinna men slutade med dom när jag började med Levaxin. Men ska fortsätta med ACO Kvinna sen igen för de påverkar inte Levaxinet. Äter du också folsyra? Något annat?
     
  • tokfia84
    anina skrev 2017-03-07 08:11:38 följande:
    Ah nu är jag med. Jag förstod ju att det var det du menade med att prata med någon. Hur jag inte kunde förstå att det var det du ville bli remitterad till vet jag inte. =)
    Jag behöver nog också göra det snart. Men så fort jag mår lite bättre så tänker jag att jag inte behöver.

    Jag tar en folsyra och en b-12 tablett.Plus mitt Levaxin då. 
    Så är det med mig med, mår man bättre någon dag känns det som om det inte behövs. Och när man mår dåligt vill man inget hellre än få hjälp.. Mår rätt bra just nu.

    Kosttillskott är nog bra men det är väl framförallt hur och vad man äter som spelar roll. Tyvärr är jag inte så jättebra på att äta frukt och grönt.
  • tokfia84
    anina skrev 2017-03-08 10:14:38 följande:
    Ja maten kan nog påverka en hel del.
    Varit på RMC än?
    Nopp, först nästa vecka! Tiden går så sakta..
  • tokfia84
    anina skrev 2017-03-13 09:33:20 följande:

    Hej tjejer. 
    Har ni haft en bra helg?


    Hej tjejen!
    Jo det tycker jag, mannen har varit bortrest så jag har haft huset för mig själv! Sedan har man ju haft att göra så man har inte tagit det jättelugnt.
    Har du också haft en bra helg?
  • tokfia84
    anina skrev 2017-03-13 14:49:15 följande:
    Glömde svara på det.
    Bor ca 2,5 timme från Malmö. Så det är drygt när man ska ner på bara ett blodprov.
    Oj! 2,5 timme! Förstår om det blir drygt och att man får lägga hela dagen på ett besök dit.
    Fick reda på idag att ännu en kompis väntar sitt andra barn... Suck.
Svar på tråden IVF på gång i vinter, fler som är i samma läge?