• anina

    IVF på gång i vinter, fler som är i samma läge?

    tokfia84 skrev 2016-11-28 13:55:50 följande:
    Tjena!
    Det är rätt bra faktiskt, mysig period nu med allt som hör julen till. Dessutom börjar det närma sig januari med stormsteg! Den senaste tiden har varit rätt jobbig och först i helgen kändes det som om jag kunde slappna av lite.
    Hur har du det själv i julstöket?
    Vad härligt. =) Har ni fått datum?
    Ja det är så mysigt med lite julpynt och julmusik så jag tänker lite mindre på det andra. Men jag är i klimakteriet nu så ibland blir jag nere och ledsen. Och dessa värmevallningar. Skrattande
  • anina
    tokfia84 skrev 2016-11-28 14:36:00 följande:
    Nja, jag börjar med hormonsprutor andra cykeldagen så ungefär i mitten av januari skulle jag tro att det blir. Och sen ägguttag 1 eller 1,5 vecka efter det, om jag har fattat allt rätt. 
    Tänker inte så mycket på det vilket är skönt. Men hjärnspökena lär väl göra sig påminda när det väl närmar sig. 
    Usch klimakteriet, det låter inget vidare.. Men skönt att vara igång, hur långt har du kvar?
    Så hormonsprutorna tar man ca 1-1,5 vecka? Tar man dem varje dag?
    Nej det är sådär, men skönt att vara igång som sagt. Jag fick hem ett brev i mitten av nov från kliniken i Malmö att det skulle ta ca 3 månader. Min läkare trodde 3 månader från okt så det blir ett glapp i nedregleringen och hormonerna, vet inte hur de tänkt göra där. Kanske en månad klimakterie till.
    Moni86 skrev 2016-11-28 15:07:14 följande:
    Hej!

    Nu är de advent/julmysigt hemma! Fixat å donat hela helgen så nu är de bara städningen kvar. Känner oxå av värmevallningar å är aningen irriterad. Har fruktansvärda problem med huvudvärk/migrän var, varannan dag.
    I lördags började jag med mina sprutor och har två kontroller inbokade å äggplock räknas i nästa vecka. Nervös och upprymd på samma gång. 

    Kram
    Så mysigt med pyntet. =) 
    Är det hormonsprutorna du blir sån av? Oj gör man två kontroller också under den tiden? Spännande att det snart är dags. =) Ska tänka på dig nästa vecka och hoppas allt går bra. 
    ammela skrev 2016-11-28 15:36:54 följande:

    Hej alla!

    Nu har vi äntligen fått tid på sahlgrenska, den 14 dec gäller det. Kommer säkert med 100 frågor sen! Är så glad att vi fick en tid innan jul.


    Så spännande att det snart är dags. =) Snart dags för hormonsprutor då? 
  • anina
    Juli1979 skrev 2016-11-29 16:57:31 följande:

    Hej

    Jag hoppar gärna in här. Jag är 37, bor i gbg och har en tarmsjukdom som gör att jag har svårt att bli gravid på naturlig väg. Vi har inte skyddat oss på över 4 år. Eller jo. Ett år fick jag inte bli gravid pga allvarlig bukoperation.

    Nästa torsdag ska vi till sahlgrenska på första IVF-besöket. Så spännande att det drar igång! Men samtidigt är jag så sjukt rädd... Om det här inte lyckas så är det kört... Nu är vi framme vid det sista hamlstrået och det skrämmer skiten ur mig. Vill bara vara glad, men rädslan tar över. Just nu hatar jag så mycket att en del får barn så lätt. Jag vill också ligga och sen plussa! Inte behöva en extern bebisfabrik.

    Ser att fler av er är där vi är i processen. Det är skönt att läsa er väg.

    Men vet ni- jag antar att det beslutas om vi ska göra långa el korta protokollet nästa vecka, men hur snabbt drar allt igång sen?

    Sorry att första inlägget blev lite neggo :)


    Välkommen. =) Man får vara precis hur posititv eller negativ man vill. =) Ibland måste man skriva av sig alla tankar man har. Så skriv precis vad du vill.

    Som er andra har jag också börjat tänka i de banorna att tänk om det inte funkar. Tänk om inget av försöken funkar. Eller tänk om det fäster men släpper igen. I början var jag jättepositiv. Samtidigt är jag spänd inför detta, vilken resa vi gör.

    Jag fick mitt besked att jag inte kan få barn i mitten av september. Sen började jag med nedregleringen i slutet av oktober så jag tycker det gick ganska snabbt att komma igång. Jag kör långa protokollet.

    Man är ju givetvis jätteglad för andras skull när de får barn, men man blir ju ledsen att man själv inte blir gravid. Det är jobbiga tankar det där. Och helt plötsligt ser man gravida kvinnor och bebisar precis överallt. Det kryllar om dem på facebook.

    Tokfia84, trycker man bara in hormonsprutorna rakt in i magen?  
  • anina
    Moni86 skrev 2016-11-30 21:35:02 följande:

    Anina - klimakteriet gör att jag blir lite knasig! :) Försöker vara "normal" för att inte skrämma sambon allt för mkt men efter att ha varit i klimakteriet ett antal ggr hoppas jag att han är härdad. Sprutorna ska man ta 1/dag i 10 dagar beroende på hur man svarar på dem. Sista sprutan (vet ej om den skulle tas i flera dagar) är för att sätta igång ägglossningen å då måste man infinna sig på kliniken en viss tid för att inte äggen ska hinna släppa innan de hinner ta ut dem. Att man gör kontroller innan tror jag är just för att se hur man svarar på behandlingen så man inte riskerar att blir överstimulerad. Kontrollerna avgör hur länge till man ska fortsätta med sprutorna samt vilken mängd man ska ta. 

    Har läst mycket om tjejer som vid upprepade missfall eller svårare att bli gravida ha fått trombyl utskrivet. Läste sedan att de finns tabletter (vanliga vitamintabletter) som man kan ta som motsvarar trombyl fast i en mkt mildare form. Beställde hem dessa tabletter men nu blir jag så velig igen :( vågar jag börja ta dessa? Tänk om de skadar mer än va de gör nytta :( usch! Någon av er här som fått trombyl utskrivet trots bra värden?


    Haha ja man är lite annorlunda. Har också varit i klimakteriet en gång innan. Var ungefär samma då. Men då kände jag inte min sambo. 
    Gör man kontrollerna på den kliniken då? Vi har ju 20 mil till vår klinik.
    Har inte tagit trombyl så kan tyvärr inte svara på din fråga. 


    Freya18 skrev 2016-11-30 23:57:01 följande:

    Jag och min man ska genomgå IVF i början av 2017. Vi ska ha informationsmöte i januari, sen får vi se hur allting ska gå till väga.
    Både jag och min man är helt friska och allting ser normalt ut, men jag har aldrig lyckats bli gravid. Det kommer bli en spännande tid framöver och man får hålla tummarna att allting går smidigt till!

    I min presentation kan ni läsa hur våran utredning har gått till nu under hösten :)


    Välkommen. =) 
    Ja visst är det en spännande tid. Vi ska till IVF-kliniken i februari förhoppningsvis så vi ligger kanske nära i tid med varandra.
    Läste din presentation. Såg att du har många äggblåsor. Du kan inte ha PCO?
  • anina

    Man har kanske iofs inte regelbunden mens och ägglossning då. Jag vet inte så mycket om det, mer än att man har många äggblåsor.

  • anina
    Juli1979 skrev 2016-12-02 18:01:27 följande:

    Vet ni vad det är som avgör om man får ett långt eller kort protokoll?


    Jag gör långa för att jag har endometrios. 
  • anina
    Moni86 skrev 2016-12-08 09:56:54 följande:
    Ligger på Calanderska och väntar på äggplock! Nervös å orolig men känns skönt å ha kommit så här lång.

    Hur går de för dig?

    Kram
    Åh vad spännande. =) Hoppas allt går bra. 

    Jag kämpar med klimakteriet. Känner mig väldigt nedstämd. Har ringt läkaren idag för att se om jag kan få östrogentabletter. 
    Fått brev hem nu med tid för första mötet på IVF-kliniken. Blir innan jul. Sen stod det att det kommer ta tid innan äggplock. Hoppas inte på för lång tid bara.
  • anina
    Freya18 skrev 2016-12-10 23:22:46 följande:

    Jag och maken fick avboka IVF-mötet.. Det är så overkligt, men vi plussade för en vecka sedan :')

    Jag har hela tiden tänkt "hoppas att vi är ett sånt där par som lyckas bli gravida precis innan IVF". Och så blev det!! :D När vi endast hade sex 2ggr på en hel månad för maken var jätte sjuk och så plussar man helt plötsligt! Kan inte fatta det.

    Fertilitetskliniken vill göra ultraljud dagen innan julafton sen skulle vi skrivas av därifrån. Varför dom vill göra det när jag är runt vecka 7-8 vet jag inte. Jag tycker det är för tidigt. Men man är ju nyfiken, så vet inte om jag ska boka av den?
    Det händer så mycket nu och jag som var förberedd på IVF om en månad.. Gaah, min hjärna hänger inte med!


    Åh vad roligt. =) Stooort grattis. =) Hoppas allt går jättebra. =)
  • anina
    Juli1979 skrev 2016-12-18 10:28:35 följande:

    Hej allihop.

    Jag har inte ens orkat skriva här, allt känns så nattsvart. Men nu gör jag ett försök. Börjar med det positiva: Vi var på sahlgrenska för två veckor sedan och kommer få korta protokollet. Jag ska börja med sprutor v 9, så ännu en period av lång väntan.

    Vi träffade en superbra läkare, som kommer vara vår läkare under hela processen.

    Nu till det jobbiga, som består av två delar:

    1. Då jag har gjort många stora bukoperationer och har stora problem med magen stälde läkaren många frågor så jag ett tag trodde att han skulle säga nej till IVF. Men han ville nog mest att vi ska inse faran och problemen. Jag kommer antagligen behöva vara inlagd under större delen av en graviditet då jag redan nu har svårt att behålla/få i mig tillräckligt med näring. Han var också fundersam runt hur min mage kan växa med all ärrvävnad. Min magläkare har sagt ok och att det kommer bli tufft men att vi ska lösa en eventuell graviditet. Men läkarens farhågor gjorde att min man nästan vill backa. Att min hälsa är viktigare än att få ett barn. Jag förstår honom på ett sätt, men samtidigt gör det mig så rädd och ledsen. Han säger inte nej, men han ser inte fram emot det med glädje.

    2. Jag har problem med en fot som måste opereras (som om inte magen vore nog!). Det är en väldigt stor op där jag kommer gå på kryckor i minst tre mån. Problemen gör att jag har väldig värk i foten och haltar mycket. Jag kan inte gå mer än några hundra meter. Den op går inte göras när jag är gravid. Väntar vi till efter en ev graviditet kommer kanske förvärra läger, och att genomföra den op när man har en efterlängtad bebis känns ju inte så kul direkt. Så det bästa alternativet rent rationellt är ju att göra op så snart som möjligt och sätta igång IVF efter det. Men emotionellt vill jag inte det. Varje månad som IVF skulle bli framskjuten känns som chansen att få bebis minskar.

    Hur skulle ni tänka och resonera i allt det här? Jag vill gärna få lite input!

    Som att det inte räcker att ha svårt att få barn liksom! Jag är så besviken på min kropp och ledsen att den inte funkar. Tårarna ligger på lur konstant och drömmen om bebis känns så avlägsen.


    Hej.

    Förlåt att det har tagit lite tid med svar. Har inte suttit så mycket vid datorn. Nu har jag semester så jag ska skärpa mig.
    Välkommen till tråden.
    Åh vad jobbigt för er.
    Hinner du operera och bli bra innan v.9? Kanske bäst att operera först, även om det tar några få veckor extra innan IVF. Så du inte förstör den mer. Men jag förstår dig, varje extra dag det tar känns som hur länge som helst.
    Det är ett svårt val när man har så allvarliga problem, men man gör ju i stort sett vad om helst för att få en bebis. Och risken är ju att man ångrar sig annars. Men jag förstår de som är bredvid. Det visar ju också på en väldig kärlek från din man. Han verkar bry sig väldigt mycket om dig. Mina föräldrar fick inte försöka mer efter 2 missfall och 2 utomkved, men mamma tvingade pappa och så kom jag. Men det kunde ju gott illa också förstås. 


    Förstår att det är många tankar för dig. Skriv så mycket du orkar och vill, ibland känns det skönt att skriva av sig.

Svar på tråden IVF på gång i vinter, fler som är i samma läge?