Inlägg från: Stårschan |Visa alla inlägg
  • Stårschan

    Någon som hittat 'svarta hålet' och vill tipsa?

    De nya bilar som folk har kan ju vara leasingbilar genom jobbet som de måste byta vart tredje-fjärde år enligt företagets policy. Allt nytt och fräscht som grannarna har behöver ju inte vara helt betalt av dem själva, utan kan bero på lyckliga omständigheter. Som att de känner någon vars fjällstuga de får låna gratis, och liknande.

    Men håller med om att mat ute och småshopping av onödiga prylar lätt blir ett svart hål.

  • Stårschan
    straw2008 skrev 2016-10-26 08:43:46 följande:

    Vi tjänar mer än er (men inte galet långt ifrån). 
    Vi har alltid mkt pengar över... Vet inte hur vi gör det ? Jag köper endast kött som det är tillbud på... är extremt medveten om vad jag kan tänka mig betala för mat o har i stort sett alla jämförpriser i huvudet. 

    Era stora barn har ju en sanslöst dyr sport... får det tredje barnet något alls som kompensation ? 

    Äter ni ute ? Köper ni fika/kaffe ute? 
    Vad känner du själv att ni lägger pengar på ? 

    Är barnbidragen inräknade i er inkomst ? 


    Anser du att det tredje barnet BÖR ha kompensation? Eller är det OK om det barnet lägger ner lika mycket tid och energi och får lika mycket stöd av sina föräldrar för ett annat intresse som är mycket billigare?

    Jag är själv lite fundersam, eftersom vårt yngsta barn har en hobby som är dyrare än det äldsta barnets. Hon har fått åka på ridläger varje sommar, medan storasyster gjort betydligt billigare grejer, och sagt att det har varit OK. Men det har ändå känts lite skevt. Man vill ju vara en rättvis förälder. Ända tills nu, när storasyster vill åka på en språkresa. Den är dyr, men vi har råd, och då känns det ändå som att det på något sätt "jämnar ut sig i längden" om man väger språkresepengen mot den ackumulerade ridlägerspengen. Men jag tror att det hjälper att vi har pratat om sånt här i familjen tidigare, och diskuterat vad som räknas som rättvisa. Vi kom väl fram till att så länge vi har råd så ska vi som familj sträva efter att alla får utöva den hobby de vill, och att sportaktiviteter SKA få gå före annat om man måste göra ekonomiska avvägningar. Hellre resor och sport än nya möbler, fordon och dyra (kosmetiska) renoveringar. Vi har nog helt klart skruttigaste bilen i kvarteret.
  • Stårschan

    Straw2008 - det lät som en väldigt orättvis uppväxt. Jag förstår att du blir bitter när du tänker tillbaka  på det. Var det stor åldersskillnad mellan er? Jag tycker att det låter väldigt orättvist att hästen bara var din syrras, om ni nu båda var hästintresserade. Det minsta man kunde begära var väl att hästen skulle ha varit er gemensamma. Man undrar ju hur dina föräldrar resonerade.

Svar på tråden Någon som hittat 'svarta hålet' och vill tipsa?