Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Någon som hittat 'svarta hålet' och vill tipsa?

    straw2008 skrev 2016-10-26 11:03:33 följande:
    Då är ni i ungefär samma situation som jag var då jag var liten o vi idag faktiskt är (dvs jag o min vuxna man o våra barn). 

    Som liten blev jag aldrig någonsin kompenserad för att syrran fick åka på ridläger, för det fanns bara pengar till hennes ridläger. 
    Hon fick som 13 åring egen häst som jag inte ens fick röra, än mindre rida på. Vi hade endast råd med en häst så jag fick liksom bara stå där. 
    Alla oljerockar läderstövlar osv hon fått... jag blev skjutsad till kyrkokören med en smäll i baken liksom. Detta har gjort mig väldigt bitter på mina föräldrar idag o det gynnade verkligen inte mina o min systers relation. 

    I dagsläget så har vi tre barn o vi har inte råd med att alla ska få gå på ridläger o ridskola (blir väl ca 60 000 om året i skattade pengar). Som TUR är vill inte alla rida utan en går på scouterna o en är för liten för sport. Men i framtiden om alla vill rida vet jag inte hur vi skulle göra... mina barn är medvetna om pengar o då hon som rider behöver utrustning så vill den större som inte rider ha en hooverboard tex. Som sagt de är så pass gamla att de förstår pengars värde.

    Jag själv som har fått sälja min häst o slutat rida då det inte fanns utrymme för den tid o pengar då jag fick barn.

    Men jo med det bagage jag har så vill jag faktiskt kompensera mina andra barn på ngt sätt, häst tar ju sanslöst mkt tid så tid har jag inte direkt till de andra barnen om jag ska stötta den ridande dottern helhjärtat, detta känns som du märker VÄLDIGT jobbigt för mig o minnena om min barndom gör sig ständigt påminnda.

    Om du orkade läsa hit (sorry hahah ) så ärr det främst syskonens relation jag är rädd för.  Det märks att det inte gynnar dem att vi satsar så otroligt mkt på endast ett av tre barn. 
    Alla barnen är gemensamma om det nu har någon betydelse. 

    Samma gäller julklappar, till de barn som förstår pengars värde ger vi för samma summa, vi klarar helt enkelt inte av att se ett barn besviket över att de fick sidenblommor medens de andra fick nya iphone7. 
    Det låter väldigt orättvist. Vi systrar red, vår bror hade billiga intressen (men han å andra sidan fick en språkresa till USA och var med mina föräldrar på skidresor till alperna).
    Jag själv slutade följa med på familjeresorna till fjällen när jag började gymnasiet, men var på två språkresor istället.
    Så det har nog jämnat ut sig i längden.
    Min syster hade nog gärna haft häst (och hade också fixat det), men det hade inte fungerat för det hade inneburit att det hade endast varit hon som fått behålla sitt intresse.
    Alla vi ungdomar arbetade extra under gymnasiet och då fick vi även bekosta våra nöjen själva, syrran fick betala sina ridlektioner själv t.ex. Jag valde att sluta rida och lade pengar på annat istället.
    När mina syskon fick studieplats i Stockholm och ännu inte fått egna boende så fick det betala hemma, jag själv fick studieplats i Göteborg och betalade för eget under hela min studietid, det hade varit väldigt orättvist om vi, med lika långa utbildningar (samtliga på tekniska högskolor) inte hade fått samma förutsättningar för att vi inte läste på samma ort.

  • sextiotalist
    straw2008 skrev 2016-10-26 12:01:37 följande:

    Vilka fina omtänksamma föräldrar du har. Ni verkar dock haft pengar så det räckte till allt, det hade inte mina föräldrar. 


    Nja, när det gäller det matriella. Pappa var helt ok. Men mamma har narcissistiska drag och jag drog mig undan rätt tidigt. Mamma har själv blivit särbehandlad så hon var noga med sådant
Svar på tråden Någon som hittat 'svarta hålet' och vill tipsa?