• Svar på tråden 35+ och ivf nov 2016??
  • gammelpysen

    Jag hakar på. Misslyckades med vårt första IVF nu. Har två eskimåer i frysen och siktar väl på en FET kommande månaderna. Stressigt när klockan tickar. Vi har försökt få barn i två år. Började utredningarna för över ett år sedan, sökte privat och fick remiss till rmc, sedan kom sommaren emellan och ett lönlöst försök med insemination.

  • Chili81

    Hänger också på här. Har läst en del på IVF trådar men inte varit medlem här tidigare. Är 35 år och har gjort fertilitetsutredning på Limhamns Kvinnoklinik, började utredningen innan sommaren och fick vår IVF-remiss till RMC Malmö i augusti. Oförklarlig barnlöshet. Rapporterade in min mens för en vecka sedan. Långt protokoll, börjar med Synarela nässpray 11/11. 

  • smurfen 11

    Hej!
    Vad trevligt ni vill haka på. Jag fick nu min mens och ska kontakta kliniken för start. Första ivfen för oss, så jag är sjukt nervös för att ta sprutor, biverkningar, ägguttag. Men får tänka vi kan få nåt för det, så går det nog bra. Vi har försökt i ca ett och halvt år utan ens att blivit gravida. Möjligen ett tidigt missfall förra oktober. Troligen åldern som spökar...gjorde utredning förra hösten och då hade jag riktigt bra amhvärde så de skickade hem oss för egna försök, vilket jag känner nu i efterhand inte borde gjorts utan vi skulle startat då. 
    Gammelpysen, visst är det stressande..går inte beskriva i ord om man inte är i denna situation själv. Hoppas era framtida försök med eskimåerna blir bra! Hur många ägg fick du ut?
    Chili81, jag är också ny här, ska få ta menopur, ganska hög dos fattar jag det som, sen orgalutran och ovitrelle, ser ut som att jag ska börja imorgon med sprutor.

  • Chili81

    Smurfen 11, vad spännande med start imorgon. Jag börjar med injektioner Gonal-F 28/11. Planerat äggplock vecka 50. Är nervös att jag ska få biverkningar av nässprayen. Ja egentligen nervös för alltihop men nässprayen är det som ligger närmst i tiden. Efter Gonal-F blir det också Ovitrelle för mig. Vilken klinik går du på? Detta är mitt första IVF försök, landstingssubventionerat.

  • smurfen 11

    Ja...spännande..tror jag. Fick provsticka mig och det gick faktiskt bra ! Troligen blir det äggplock för mig vecka 45 eller 46. Jag har inga skyhöga förväntningar på det här, men hoppas såklart det lyckas. Vi går på Carlanderska och betalar själva ,så vi hoppas ju det lyckas eller åtminstone blir ägg till frys för senare tillfälle. Det har varit en lång resa hit, vi drog oss in i det längsta för ivf. Hur stor utredning gjordes på dig? Har du många äggblåsor? Har de kollat amhvärde på dig?

  • Chili81

    Mitt amh-värde var 8.5 vilket jag fick veta var sämre än förväntat för min ålder, 35. Att äggreserven inte var så stor bekräftades via vaginalt ultraljud, antar att det är äggblåsorna då som inte är så många. Tror att det är därför jag fått långt protokoll och en ganska hög dos av injektionerna. Har inte heller så jättestora förhoppningar men hoppas liksom du att det blir något till frysen. Kan ju också bli inget varken till frys eller insättning och det är ett förbrukat försök då...

    Själva utredningen kändes inte så jättestor, min sambo fick lämna 2 spermaprover. Båda lämnade smittskyddsprover. Jag lämnade prov på sköldkörteln och amh-värde. Och sen spolades mina äggledare. På en viss dag i cykeln kontrollerades progesteron tror jag, för att se om jag ägglossat. Även nytt vul då också.

    Gammelpysen, vad tråkigt att ert första försök inte lyckades. Blir det mindre "förbehandling" inför ett FET? Hoppas att ni snart får börja igen.

  • smurfen 11

    Mitt amh låg förra hösten på 1.9, vilket var riktigt bra för min ålder, men av nån anledning har det dalat till ynka 0.6 nu, så synd kliniken inte sa att vi skulle gjort ivf då. Istället blev vi hemskickade att prova själva, vilket jag nu i efterhand tycker är märkligt. Dina och mina skalor mäts annorlunda i amh ser jag.
    För övrigt spolades inte mina äggledare av nån anledning, läkaren tyckte inte det behövdes, men ska ev göra det nu, inför fler naturliga försök. Progesteron kollades inte alls, så din utredning känns mer ingående. Hur kändes det att kolla äggledarna?

  • gammelpysen

    Vi började vår utredning privat. Lämnade prover. Mina var som man kunde förvänta sig för min ålder men makens var dåliga, både slöa och få simmare. Vi fick vänta i 3 månader för att lämna ett nytt prov, vilket var bättre men inte bra. Remiss till Rmc som först tyckte att vi skulle prova med insemination (stimulerade cykel, jag har ingen ägglossning) så jag fick spola äggledarna - kände ingenting - men när det väl var dags var hans prov så dåligt att de helt enkelt sa att "det är igen idé".

    Vårt första försök med IVF blev också ICSI, 16 ägg, 6 befruktade, 2 till frysen. Känns som om oddsen är dåliga utifrån antalet ägg och de få som tog sig men det kanske det inte är.. funderar på att vänta till januari för fet, låta kroppen komma ner i varv innan nästa hormoncirkus. Är det bara två frysta ägg känns det trist att börja för tidigt, när kroppen inte är redo.

  • Chili81

    Spolningen av äggledarna kändes som kraftig mensvärk som snabbt gick över. Undersökningen gick väldigt snabbt. Ja det låter som att min utredning var ganska omfattande i jämförelse. Olika skalor på amh-värdet var trist, svårt att jämföra.

    Vi fick besked att insemination inte var lönt för oss. Kommer inte ihåg varför. Jag hade hoppats på insemination istället för Ivf. Det låter klokt att vänta till kroppen är redo.

  • Jenny E

    Hej,

    Jag hoppar in i tråden. Jag är 38 och vi har försökt få barn i ca 1 1/2 år. Vi har precis börjat med vår första IVF behandling. Jag tog första sprutan igår lördag. Gick över förväntan sticket kändes men sen inget och den jag tog idag kändes inte alls. Jag tar också menpor men som jag förstod det normal dos på 150. Vi ska göra vårt första ultraljud på torsdag.

    Vi gjorde vår utredning i februari och de hittade inget så vi fick också gå hem och försöka. Min äggreserv är bra enligt läkaren, har dock inte fått några värden. Men då det inte tagit sig så nu har vi på börjat ivf. Vi gör det privat då vi kände att väntetiden till Sahlgrenska var för lång.

    Kul att följas åt framför allt för oss lite äldre ????

Svar på tråden 35+ och ivf nov 2016??