Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Trump som president :( vad händer nu?

    Humlan88 skrev 2016-11-09 06:45:59 följande:
    Verkar ju tyvärr som Att Trump blir president. Hur kommer detta påverka världen och Sverige?
    Enligt media - katastrof.

    I verkligheten - mest troligt till det bätttre.

    Han kommer att sätta press på de andra Natoländerna att kliva fram och ta sin del av bördan.

    Han kommer förmodligen att starta färre nya krig än de presidenter (och utrikesministrar man haft de senaste decennierna).

    Ha kommer att tvinga många andra länder att ta tag i surdegar som de kunnat släppa för att USA tar hand om det.

    För USA kommer han framförallt att tillsätta en ny domare i Högsta domstolen och han kommer att försvara "Second Amendment" som handlar om rätten att bära vapen.

    Han kommer också att ta tag i det tragiska och trasiga Obamacare.

    Dessutom kommer hana tt jbobba hårt för att ta tag i de symboliska frågorna med att förstärka muren mot Mexico och utvisa kriminella illegala invandrare.

    Och eftersom han kommer att ha både Senaten och Huset med sig kommer han att kunna få någonting gjort. I motsats till vad som hade varit fallet med ... ni vet vem .. som president.

    .
    På det hela taget har han alla förutsättningar att bli den bästa presidenten USA haft sedan Ronald Reagan.


  • Flash Gordon
    Deceree1 skrev 2016-11-09 13:05:22 följande:
    Kontakten med Cuba. Nåt bra har han ju gjort.
    Finns ju rätt många exil-kubaner som valde att rösta Trump just för att Obama "legitimerat" den kommunistiska diktatur som de själva tvingats fly från.

    En del av förklaringen till varför Trump vann Florida.
  • Flash Gordon
    Dr Nail skrev 2016-11-11 17:59:09 följande:
    De kan, rent teoretiskt, men de brukar inte göra det, utan "måste" rösta på kandidaten som vann staten de representerar. Dock har det funnits undantag, t.ex. när Bush vann mot Al Gore 2001 (tror jag). Så visst, i teorin har Clinton fortfarande en liten chans att bli president. Men låt oss alla hoppas att det inte händer, för då kommer det att bli obehagligt på riktigt.
    Finns redan en demokrat från Oregon, eller Washington (staten, allså), som sagt att han inte kommer att rösta på Clinton trots att hon vann staten.

    Han är indian och protesterar mot hennes inblandning i oljeindustrin och hennes brutna löften mot att skydda deras mark.
  • Flash Gordon

    Robert Satiacum heter han som kommer att vägra rösta på Hillary vid elektorkonventet och han var från Washington:
    http://www.thenewstribune.com/news/politics-government/election/article112776428.html

    He said he believes Clinton is a "criminal" who doesn’t care enough about American Indians and "she’s done nothing but flip back and forth."

    "She doesn’t care about my land or my air or my fire or my water," he said of Clinton.

    Och det var visst en till också:
    http://www.vox.com/2016/11/6/13540504/electors-electoral-college-washington

    Så att Hillary skulle kunna bli president genom ett uppror bland elektorerna är rätt långsökt då det till att börja med är HON som tappat "givna" elektorsröster.

  • Flash Gordon
    Kung Markatta skrev 2016-11-12 16:46:36 följande:
    Det pratades en hel del om sexistiska kommentarer i valrörelsen men nu är det vissa som visar upp dubbelmoral i den frågan genom att, som SVT:s expertkommentator uttrycker det, utsätta USA:s blivande första dam för en verbal grab her by the pussy:

    www.svt.se/nyheter/utrikes/nu-hana

    s-melania-t...


    Efter det amerikanska valet står det klart att Melania Trump blir USA:s nästa första dam. Men det har fått hatet att växa på sociala medier. En sökning på exempelvis Instagram visar näst in till uteslutet negativa bilder och kommentarer om Melania Trump.

    Hon pekas ut som korkad och som att hon endast var ute efter en man med pengar när hon gifte sig med Donald Trump.

    De flesta använder sig dock av de lättklädda bilderna och nakenbilderna på Melania Trump från över 20 år tillbaka, som togs innan hon över huvudtaget hade något med presidentvalet att göra.

    Nu jämförs hon med Michelle Obama, med kommentarer som "Class vs Ass".

    - Tyvärr är den här typen av krafter, att man vill sänka henne med hjälp av sexet, väldigt vanligt förekommande, säger Katarina Wennstam, författare och journalist som bland annat skrivit boken "Flickan och skammen".
    Olika regler för olika personer.

    Lex Hillary.

    Å andra sidan är Melania såväl fräschare som bättre utbildad än förmodligen de allra, allra flesta av hennes belackare så vad hon som fd fotomodell ska ha att skämmas för i sammanhanget är svårt att se.
  • Flash Gordon
    Tecum skrev 2016-11-12 20:04:41 följande:
    Exakt, lex Hilary. Kvinnor behandlas annorlunda än män i USA, varför vill inte vissa här inse det? Det gick bra att snacka skit om Hilary både innan och efter valet, varför ska Melania behandlas annorlunda?  
    Det är alltså samma personer som klagade på att Trump var "sexistisk" som nu försöker utsätta Melania Trump för slut-shame.

    Man undrar hur pass flexibel den där moralen är hos vänstern och feministerna.
  • Flash Gordon
    Tecum skrev 2016-11-12 22:14:56 följande:
    Det handlar mindre om moral än en förståelig lust att ge igen, Trump har sig själv att skylla som drivit en kampanj som helt byggde på att smutskasta motståndare. Den som kastar skit riskerar alltid att få det i ansiktet när det blåser motvind...

    Trump och republikanerna är skakade, det han aldrig hänt att en nyvald president har utsattför omfattande protestdemonstrationer innan han ens har tillträtt.
    Det handlar om barnsliga påhopp bara för att man tycker sig ha en hans till ett påhop.

    Ja, det handlar om att få avregarea sig när ma inte fick som man ville.

    Vänsterfolket i tråden sitter alltså och försvarar slut-shaming. Att det ens kan ske.

    Hon är/var fotomodell. Det var hennes yrke. Då ingår ofta att ta underklädesbilder. Och det finns ett tidningsomslag (går lätt att googla) som visar (en del av) hennes nakna rumpa och på någon bild kan man se hennes nakna bröst!

    Fatta chocken! År 2016!

    Om det ändå var den konservativa, kristna högern som klagade men nädå, det är den annars så feministiska vänstern som klagar.

    Samma vänster som tycker det är helt ok med "naken-protester" där tjejer visar pattarna med någon lämplig anti-vita-män text, elle rlikande, skriven på dem.

    Samma vänster som tycker det är förfärligt när man frågar om tjejen hade kort kjol på sig eller inte.

    Så ja, det är ett gäng korkade förlorare som svingar på det som de tycker de kan svinga på.
    .

    Och då ska man veta att Melania ser bra mycket bättre ut, och är bra mycket mer utbildad och smartare, än sina belackare.
  • Flash Gordon
    Lord Hans skrev 2016-11-17 18:20:37 följande:
    Har sett detta i många inlägg där man försvarar Trump nu. Varifrån har ni fått att Trump skulle vara höger? Han vill ju införa höga tullar från utlandet och reglera hemmamarknaden nått enormt. Det har ingenting med höger att göra utan är ren och skär socialism. Sympatiserar man med Trump så placerar man sig till vänster på skalan vare sig man vill eller inte.

    Tyvärr verkar Trumps politik dessutom likna den allra vidrigaste sortens socialism som går under namnet nationalsocialism. 
    Vänsterfolket i det här fallet handlar ju dels om hon i tråden som försvarar slut-shaming rätt så intensivt, dels rent allmänt om de som på nätet i övirgt tycker att detta beteende är ok.

    Det är inte, vad jag sett, den kristna högern som klagar på hennes underklädesbilder från modellåren.

    Att det är vänsterfolk som beter sig så har ju inget att göra med om Trump är höger eller vänster - och det är väldigt få som beskriver honom som vänster. Du är nog den första.
  • Flash Gordon
    Lord Hans skrev 2016-11-18 20:45:16 följande:
    Haha, nej verkligen inte. I princip samtliga fackförbund i USA har ju lyft fram honom som "den vita" arbetarklassens president.
    Möjligt. Jag har inte sett det.

    Å andra sidan så tror jag inte den vita arbetarklassen i USA ser sig som "vänster" direkt. Inte som vi menar vänster i alla fall.
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?