• Aspargus

    Vi som just börjat försöka, här kan vi stötta varandra

    Jag tror att min bim är 20/12 men inte helt säker!

  • Aspargus
    bumblebeez skrev 2016-12-04 19:00:07 följande:

    Hej!


    Är gärna med i denna grupp. Vi båda är 27, försök till ett första barn. Vi ses tyvärr inte varje dag och nu senast så hade vi sex 3 dagar innan ÄL(enligt test). Dock har jag läst att man inte alltid har ÄL trots positivt utslag. Har för ca 2 månader sedan slutat med p-piller och jag vet ju att det gör sitt. Anledningen till att jag är något orolig för att ÄL inte kommit igång är för att jag inte fick sådana trådiga flytningar som alla skriver om. :/ Vet att jag har kunnat få det tidigare eftersom jag vet vad som menas med själva beskrivningen. 

    Hoppas självklart att det blir baby men allt talar egentligen emot det. :/ Hade ÄL/"ÄL"? för ca 4 dagar sedan.Känns så länge att vänta till nästa månad men då ser chanserna lite större ut om ÄL inte lever sitt eget liv.

    Jag är gärna med och stöttar! :) Blir kul att följa alla här!


    Det är ju inte säkert att det inte blivit något! Tre dagar innan kan ju räcka :) Jag förstår dock att man inte vill hoppas i onödan, försöker själv att inte tänka på det alls mellan äl och mens. Jag tror inte du behöver ha sådana flytningar för att ha äl. Har funderat tvärtom, om man kan ha sådana flytningar kring äl men ingen äl, haha! Håller tummarna för dig :)
  • Aspargus
    bumblebeez skrev 2016-12-04 20:04:20 följande:

    Osäker på hur man svarar i detta forum då även detta är nytt för mig, men detta lär väl komma fram :)

    Tack Aspargus, man får hoppas att det är så. Bättre att ha färre saker att stressa upp sig över. Såg att du tagit en del ägglossningstester. Om du inte har testat Clearblues digitala så rekommenderar jag den. Jag använder samma som dig men när det visar lite starkare utslag och jag blir osäker så använder jag sedan CB för att få det bekräftat. Det kostar ju lite mer, men då slösar man inte för många i onödan heller. Lite roligare med en glad gubbe också :)


    Man kan trycka på "citera" upp i högra hörnet av meddelandet du vill svara på :)


    Ja, stress känns som en stor bov för många. Svårt att hantera det bara dock. Jag är i grunden en ganska stressad person så är orolig att det ska påverka chanserna. Även min sambo är väldigt stresskänslig. Vi är dock inte stressade över själva barngörandet direkt, så det är väl bra iallafall :)


    Ja, vi har ju försökt en gång innan (och halvdant en gång innan det). Jag började då fundera på om mina misstankar om ägglossningsdag stämmer överens med verkligheten så det är därför jag gör test nu, jag vet dock inte om jag kommer fortsätta med det nästa månad, det beror lite på! Men i sådana fall ska jag definitivt testa CB :) Tack för tipset!

  • Aspargus
    Livetsgång skrev 2016-12-04 20:24:10 följande:

    Hoppar också in här..

    Jag 28 år och sambon 25 år har börjat vår bebisverksamet :P Ingen av oss har barn sedan innan.
    Min ÄL och mens kom igång i Oktober efter P-sprutan gick ur kroppen i Augusti.

    Började äta Apiforce och Rosenrot och har nu haft två cyklar som gått som klockor.

    Hade ÄL runt 25:e Nov och myste natten mellan 24-25:e Nov och har haft tydliga ÄL flytningar, ÄL smärtor samt tempat och en markant temphöjning kom morgonen den 26:e och hade stegring på ÄL test. Så prickade rätt gjorde vi.

    Är idag på ÄL+ 9 
    BIM -7/8 d.v.s 11-12 December

    Min temp kurva ser just nu ut såhär.
    Hela cyklen finns ej med på appen då mina tidigare temptagningar med basaltemp fanns nedskrivan på papper som jag av nån anledning råkat ha slängt eller lagt undan någonstans :(
    Men ligger på normalt 36,05 - 36,10


    Hur fungerar det där med temperaturmätning? Går den upp vid ägglossning, eller ner?
  • Aspargus
    Fjällsippa skrev 2016-12-05 19:11:38 följande:

    Någon mer än jag som inte kommer gå med i facebookgruppen utan hänger kvar här?


    Kommer vara kvar i båda :)
  • Aspargus
    bumblebeez skrev 2016-12-08 06:04:51 följande:

    Det märkligaste skedde igår (prick 7 dagar efter äl) och detta var inte inbillning, vågade knappt sova ligga själv i sängen och lände mig döende. :/ klockan var runt 23:00 och jag låg på mage med min mobil som vanligt och läste runt om symtom (haha). Till slut tänker jag, jaja det blir väl när det blir, stick lär jag inte känna. Helt plötsligt känner jag något i stil med en blodsocker-dipp (i hela kroppen, hjärtat bultar, jag tappas för blod) som om jag lämnat 6 blodprovsrör liksom i ca 2 sekunder. Adrenalinet drog igång, blev rädd och ropade på partnern som bekräftade att jag var blek. Detta hände efter 15 minuter igen ( rädd för att sova) och då ännu kortare, 1 sekund där hjärtat fick panik och det smakade konstigt i 1 sekund, ungefär som en smak där jag proppat i mig 20 järntabletter och sen rapat upp det (fast inte helt samma känsla). Kan detta ha varit det som kallas metallsmak? Fick gå på toa 3 gånger, men tänkte att det var adrenalinets förtjänst.

    Hade frossa och händer + fötter var kalla men resten av mig var varm och blek. Idag får jag en olustig varm känsla i kroppen när jag tänker på alkohol men det kan vara hjärnan som lurar mig också. Kan detta här ovan vara en graviditet eller är jag sjuk? Känns märkligt då jag inte är sjuk annars, jag mår heller inte dåligt i övrigt, varken i mage, hals eller näsa. :/ kände mig som Bella i Twilight, som att mitt framtida barn skulle vara vampyr, hahaha, ser inte fram emot att gå på jobb denna dagen :P behöver jag vara rädd? Har inte läst något liknande..


    Usch, jobbigt! Sådär blir jag när jag får panikångest eller reagerar på mycket stress. Hur mår du nu?
  • Aspargus
    bumblebeez skrev 2016-12-08 10:18:21 följande:
    Jag mår bra men har känt av metallsmaken vid två tillfällen i ca en halv sekund under dagen. Just nu är jag i ett läge där det inte är så mycket stress, lediga dagar liksom :/ har aldrig känt något liknande. Kan jag ha fått panikångest över att läsa om symtom kanske? Jag känner mig liksom inte stressad i den saken egentligen, har ganska chill attityd där (tror jag). :O
    Jag vet inte, ibland beter sig ju kroppen bara konstigt också. Jag är hypokondriker (extrem) och kan få precis sådär av kroppsliga "sensationer"/känningar. Mina sådana reaktioner kommer aldrig när det är som stressigast utan efter en stressig period när det blivit lugnt. Men det behöver ju absolut inte vara så för din del! Hur som helst tror jag verkligen inte du behöver oroa dig om det inte är återkommande under flera veckor. Försök ta det lugnt och läs inte för mycket om symptom, tror det är mer stressande än man tror (vet hur svårt det är, kommer bli likadan om någon vecka när det närmar sig BIM...).
  • Aspargus

    Är jag ensam om känslan att redan efter äl känna att det inte blivit något? Detta är ju bara andra försöket och det är ju nästan löjligt men det är som att jag känner på mig att detta kommer att ta upp emot ett år minst? Vet inte om det är för att jag läst en del om alla det tar tid för och känner att jag absolut inte vågar ha minsta förhoppning. Är på äl+5 idag och tänker vara stenhård med att inte känna efter symptom, kommer bara bli besviken. Känner mig redan nu besviken typ... Man är ju hopplös, varför kan man inte bara ta det hela med ro :)

Svar på tråden Vi som just börjat försöka, här kan vi stötta varandra