• Aspargus

    Vi som just börjat försöka, här kan vi stötta varandra

    Iridina skrev 2016-12-15 04:04:52 följande:

    Jag hoppas på att det har tagit sig nu på sjunde försöket. Jag har ont i nederdelen av magen, det värker hela tiden och ibland hugger det, värst är det på höger sida. Brösten är ömma, men det brukar de vara rätt långt innan mens.

    Jag är på dag 20 i cykeln nu. Min mens har varit väldigt oregelbunden den senaste tiden, så jag kan inte riktigt räkna ut BIM.

    Jag vill testa NU och bara få veta. Jag blir lite smått knäpp av att bara gå och vänta.


    Är det första barnet? Jobbigt att inte veta bim! Vet du när den som senast kan vara? Jag är på dag 24 av 29 i cykeln. Men ibland är cykeln 27 dagar och ibland 28, så är lite osäker... Denna väntan!
  • Aspargus
    Iridina skrev 2016-12-15 07:47:30 följande:

    Ja, vi försöker bli gravida med första barnet.

    Min kortaste cykel var 10 dagar och min längsta var 35 dagar, så det är jättesvårt att veta.

    Ja, väntan är så jobbig! Du har iaf inte så många dagar kvar till BIM då, även om det kan kännas som att dagarna är oändligt långa. Jag håller tummarna för dig!


    Samma här, men bara andra försöket. När tror du att du ska börja testa? :)

    Nä, på tisdag ska den komma. Men ska testa på onsdag om mensen inte kommit (vilket det känns som om den kommer göra).
  • Aspargus
    vetlanda skrev 2017-01-02 22:30:41 följande:

    Tack för svar. Då utgår jag från att mensen kommer att anlända om ca 2 veckor. Fast allra helst behöver den ju inte komma alls.


    Hoppas det går vägen denna gången! Håller tummarna.
  • Aspargus
    vetlanda skrev 2017-01-03 10:23:12 följande:
    Tack! Hur har det gått för dig?
    Blev inget förra gången, nyligen haft ägglossning och har bim 14/1 så vi får väl se om det går denna gången. Jag känner dock av någon anledning på mig att detta kommer att ta tid så jag känner inget större hopp. Tredje försöket nu.
  • Aspargus
    vetlanda skrev 2017-01-03 16:14:19 följande:
    Då har du och jag BM samma dag. Jag hade ju ett missfall men i och med att jag använde ÄL-stickor så vet jag ju när den inträffade.
    Jag utgår dock från att min cykel är lika lång som innan.
    Jag håller tummarna för dig!
    Läste precis att man brukar säga att det tar i genomsnitt 7 månader gravid. Det är alltså lika vanligt att det tar sig direkt som efter 14 månader. Det skulle inte förvåna mig om jag tillhör den sena gruppen.

    Aha! Då får vi hoppas på ett plus efter den 14e då :) 


    Ja, jag har också läst det. Hittade även statistik över risken att misslyckas vid varje försök (går att räkna på om man vet chansen att bli gravid, vilket borde vara minst 25% per försök för mig som är 26). Chansen att det blir ett plus ökar statistiskt för varje försök man gör. Var ungefär 75% sannolikhet att misslyckas på första, andra var 56%, nästa 42% osv. Säger ju egentligen ingenting eftersom man kan ha otur eller tom har något som gör att det tar tid men det håller ju hoppet uppe i alla fall, att risken att misslyckas minskar för varje gång :) 


    Här är en länk till den statistiken: ebbaspotatisar.files.wordpress.com/2013/10/statistik.png

  • Aspargus
    vetlanda skrev 2017-01-04 13:37:37 följande:
    Ja det var ju onekligen intressant.
    Jag tog tempen i morse och den låg på 36,3. Men å andra sidan så köper jag inte templaffset alls. Med tanke på att jag när jag var gravid förra gången också låg på den tempen tills BIM + 2. Då gick den upp.
    Dessutom är jag dunderförkyld just nu så jag kan nog inte vänta mig att känna symptom på nåt egentligen. Räknar med att det inte tog sig och väntar bekräftelse på det av mensen. Men känns jäkligt långt tills dess! Man skulle ha en jättekort cykel istället så man slapp vänta.
    Ja, det känns långt bort! Men innan man vet ordet av så sitter man där (med mensen :() haha... Men kanske inte denna gången, vi får väl se hur det går för oss! Och det finns ju fördelar med längre cykel också, inte bra att ha för kort mellan ägglossning och bim för då kan ägget ha svårt att hinna fästa. Jag har 14 eller 15 dagar däremellan och 13-14 dagar mellan första mensdagen och ägglossning. 
  • Aspargus
    Fjällsippa skrev 2017-01-06 11:20:57 följande:

    Jag testade positivt i morse!! Gravid 1-2 så det innebär att jag är i vecka 3-4. Äl+11 och BIM -5 eller 6. Eftersom vi fick ett missfall för två månader sen så vågar jag inte ta ut någon glädje i förskott, men lite pirrigt är det allt! Nu håller jag bara tummarna för att det här fröt vill stanna i 9 månader!


    Grattis!!!
  • Aspargus

    Igår hade jag en brännande känsla i livmodertrakten och ländryggen och i morse vaknade jag och trodde jag var magsjuk (ej illamående-delen utan det andra). Tänker att det lika gärna kan vara träningsvärk och att magen ballar ur lite dock men min mage är annars alltid väldigt skötsam så jag blev lite konfunderad trots allt. Inga pms-symtom än. Brukar få en depp-dag ca en vecka innan mens vilket blir idag eller imorgon, brukar sällan utebli. Jaja, vi får se helt enkelt! Man hoppas ju så mycket. Äl+6 eller 7 idag (kan ha räknat fel).

  • Aspargus
    Anonym (Littleprincess) skrev 2017-01-08 15:16:21 följande:

    Hur går det för er alla?

    Graviditetssymtom?

    Dags för gravtest snart?

    Evig väntan... Iaf är de det för mig :/


    Jag är på bim-5 eller 6. Väntan är olidlig. Inga symtom utom lite hugg/stick i magen sen 2-3 dagar. Inget jag känner igen, brukar ha molvärk annars. Hade dock min vanliga pms-dipp samt småfinnar en vecka innan mens så har lite gett upp hoppet redan. Brösten är lite ömma men de brukar de vara i dessa dagar. Bim på fredag eller lördag lite beroende på när äl var (testade inte denna gång då jag kände mig stressad av det sist).

    När har du bim? Vilket försök? :)
  • Aspargus
    Anonym (Littleprincess) skrev 2017-01-08 17:34:36 följande:
    Jag har precis haft ÄL... bim 20/1... eeevig väntan nu. Försök nr 2, men man vill ju att det ska lyckas på en gång när man bestämt sig.

    Har du barn sen tidigare?

    Jag har 3 men minns inte direkt de tidiga symtomen mer än molvärk som mensvärk.

    Okej! Hua, ja det är jobbigt med väntan... 

    Vi har inga barn och det är tredje försöket för oss. Är snart 27 och min sambo är 34. Det är lite nervöst innan man vet att man ens kan få barn känner jag... 


    Jag är lite osäker på min cykel dessutom då jag förra cykeln aldrig fick en tydlig stegring på äl-test (därav stressad), men jag kan ha testat fel tid på dagen också tänker jag. Jag fick en stegring en dag (blankt alla andra) men inte lika starkt som teststrecket. Dagen efter vid samma tid ett mycket svagt streck endast. Min cykel har också varit både 26 och 28 dagar under hösten nu så jag är högst osäker på när bim egentligen är (och om jag inte ens har äl - hemska tanke). Enligt min app ska den dock vara på fredag eller lördag, men om cykeln är 28 dagar ska den inte vara förrän på måndag.... Svårt detta. Tar det sig inte denna cykeln tänkte jag prova igen med digitalt äl-test för att se så jag verkligen har äl. 


    Jag ska hålla tummarna den 20e iaf, hoppas det går vägen för er så ni slipper vänta och traggla! Gick det snabbt på de tidigare barnen? 

Svar på tråden Vi som just börjat försöka, här kan vi stötta varandra