• Bimbim79

    Vi som är gravida efter FET, BF 2017

    Mår man alltför illa så man inte kan äta kan man ju få primperan utskrivet, alternativt ondasetron, hade varit skönt med nåt som tar bort illamåendet men känner att jag ändå har kontroll på det, får ju i mig mat och kräks inte. Syrrans förra graviditet bestod av 4 månaders kaskadkräkningar, så att hon behövde piller förstår jag. Äta lite å ofta brukar funka även om allt typ smakar papper.
    Första UL, nån som har koll? V10, hur stor bör ärtan / pricken vara? :)

  • Bimbim79

    En liten böna simmar runt 27 mm dag 9+3 så blev framflyttad 3 dagar :) nipt 9/1, eventuellt tar vi då reda på kön med! Verkar som vi båda vill det, men man måste ju va 100% :)

  • Bimbim79
    Muffins2017 skrev 2016-12-19 14:33:55 följande:
    Åh grattis!! Har också funderat på nipt men tror vi struntar i det.

    Ändrat dom BF trots ivf? Var den större än beräknat?
    Vi får nipt gratis i vårt landsting hade inte lagt de pengarna annars. Har ju bara räknat själv å läkaren vi hade har visst jobbat på Karolinska ivf mottagning så får lita på hans omdöme i detta känner jag! 3 dagar hit å dit är ju inte världsomvälvande heller :)
  • Bimbim79
    johjen skrev 2016-12-19 17:53:48 följande:
    Kan man ta reda på kön med nipt? Jag trodde bara man kunde se det på rutinultraljudet i v 18-19? Gör ni nipt istället för kub eller både ok? Jag ska ringa mvc i veckan och se om de erbjuder nipt här eller om vi måste gå privat.

    Illamåendet är fortfarande jobbigt, sea band hjälper knappt. Bästa hjälp är pommesfrites och cola!
    Ja på nipt får man reda på kön om man vill, blir inte kub då nipt täcker in det vad jag förstod. De erbjuder det istället pga min ålder. Är visst väldigt få ställen i landet som erbjuder detta, pga kostnaden. Lutar åt att vi kollar kön så man är förberedd på nåt :)
  • Bimbim79
    Sjeldan skrev 2016-12-19 18:33:28 följande:

    Varför vill ni göra nipt/kub? Är nyfiken då vi inte ska göra!

    Är galet illamående. Får vila två gånger under en arbetsdag och det enda i matväg jag inte blir äcklad av är Pringles..Så märkligt! Hur kan något så litet spela så stor roll?


    Vi har tänkt att om det finns avvikelse, vilket de då vill man ska följa upp med fostervattenprov vilket jag inte vill göra, men visar nipt positivt så är vi isf förberedda på att det eventuellt blir en bebis med speciella behov. Vi kommer inte välja bort det oavsett men vill hinna förbereda oss mentalt på att det kan vara så isf. Detta är alltså inget vi hade gjort om de inte erbjudit det här, men då de erbjuder det ser jag det som en möjlighet att få förbereda mig på den förändringen i lugn o ro innan det är dags att föda.
  • Bimbim79
    elvira74 skrev 2016-12-21 16:05:31 följande:

    Idag såg vi två små tickande hjärtan på vul:et :) :). Sicken julklapp!


    Å grattis! Dubbel julklapp :)
  • Bimbim79
    Muffins2017 skrev 2016-12-20 07:36:38 följande:

    Tack för tummarna!

    Det såg bra ut idag också! 7+4 idag men var stor som 7+5.

    Så lycklig och hoppas jag kan börja tro på det här nu! Inskrivning idag också.

    Bästa julklappen!!!!


    Grattis! Vilka härliga julklappar vi får :)
  • Bimbim79
    Sops skrev 2016-12-22 17:57:36 följande:
    Har prövat det och det hjälper tyvärr inte! Men då ska jag ringa vårdcentralen istället.
    Kliniken har ju stängt under jul och nyår så jag fick första tiden som gick att få..
    Jag gjorde mitt första VUL i vad vi trodde va 9+0 visade sig det va 9+3, han fick ta både vanligt och VUL för att se det han skulle, mellan läge med vad och hur man ser då! Klart kliniken ville vi skulle ta tidigare men 17 mil i vinterväder var inte läge för 5 minuters kontroll för oss :) fick frågan vid inskrivningen 8+0 om jag ville ha nåt mot illamåendet! Men avböjde, äta lite och ofta funkar och det brukar ju ge sig!
  • Bimbim79

    God jul alla Goa människor!
    Funderar hur mitt illamående ska tacklas under dagen! Sugen på bakad potatis med Skagen röra! Misstänker att det inte bjuds på det idag :)

  • Bimbim79
    Sjeldan skrev 2016-12-26 13:38:34 följande:

    God jul alla! Hur har ni klarat julhelgen?

    Min helg har varit riktigt tuff, bestämde mig för att testa utan Lergigan igår kväll då jag ändå mått illa och varit helt slö hela helgen. Började dagen med att kräkas och varit liggande hela dagen... Åter till Lergigan ikväll alltså. Hade nog inte kunnat föreställa mig att det skulle kännas såhär att vara gravid, hoppas att några lugna veckor kommer snart!


    Det har gått bra, trött som en urvriden disktrasa, slappnar jag av någonstans så somnar jag! Typ svärmors soffa, syrrans säng på julafton etc illamåendet håller sig på jämn nivå sluppit kräkas men mår åksjuk/sjösjuk hela tiden. Apelsinjuice är min bästa vän :) tråkigt bara när man inte orkar göra det man vill. Försöker hålla igång blir ju inte piggare av att sova heller. Vet ju att det går över! Känner av fogarna framtill och ner i ljumskarna redan, men har ju haft foglossning med de andra barnen och då tidigare för varje barn. Inte jättebesvärande men det känns.
Svar på tråden Vi som är gravida efter FET, BF 2017