• elvira74

    Vi som är gravida efter ÄD 2017

    Hej! Hoppar på denna tråd. Är gravid i vecka 6+3 efter ÄD+FET. Ska göra vul 21/12. Vågar inte hoppas på något ännu.
    Har ett MA mars -15 efter ivf bakom mig och misslyckade ivf försök där det inte blev några ägg. Efter 4 försök och ett år så bestämde vi oss för att det var dags att försöka något annat. Lite bråttom bråttom pga ålder. Så det blev äggdonation i Tjeckien som påbörjades juni 2016. Första var ett färskt ET med ett ägg som misslyckades totalt. Andra försöket skulle bli i augusti men börja blöda ca en vecka innan ET. Nu kan man bara hålla tummar och tår att vul visar ett litet pickande hjärta eller två då jag satte in två embryon denna gång. Önskar er andra lycka till på er resa!
  • elvira74
    Sthlmsthlm skrev 2016-12-20 11:07:43 följande:

    När gör du första UL?

    Jag gör på torsdag, är då 6+6. Har fortfarande noll symptom, så jag hoppas verkligen det finns något därinne...


    Jag har ultraljud imorgon. Har nog förstått kliniken fel. Trodde jag var vecka 3+0 vid ET men de sa att jag var i graviditetsvecka 3 så de menade nog 2+5. Så imorgon är jag vecka 7+0. Tycker det är förvirande med graviditetsveckorna :). Är illamående till och från, öm i bröst och trött. Känner inte av magen så mycket med växtvärk och så. Börjar bli nojig och NERVÖS! Ska tänka på dig på torsdag och stort lycka till!
  • elvira74
    Sthlmsthlm skrev 2016-12-21 17:15:11 följande:

    Grattar i den här tråden med :D

    Så härligt!


    Lycka till imorgon!
  • elvira74
    Sthlmsthlm skrev 2016-12-22 15:18:35 följande:

    Det gick bra! Tjoho! :)

    Hur ska ni trappar ner medicinerna? Jag tyckte det var ganska stort steg att gå från 6 piller progynon till 2?


    Step down plan for Progynon:
    26.12-30.12 1 pill 2 times per day
    31.12-4.01 1 pill per day
    5.01 ? stop. Please inform us about your condition.
    Grattis!!! :D Jag ska trappa ner 1 tablett om dagen ( tar 5 st) sedan avsluta, men jag gör det på mitt sätt istället :). Skiljer sig väldigt med medicinerna. Jag var i Tjeckien och tar inte Progynon utan Estroferm istället.
  • elvira74
    Sthlmsthlm skrev 2017-01-02 13:19:25 följande:

    Gott nytt år!

    Hur går det för er? 

    Jag är fortfarande spökgravid. Har fått kväljningar två gånger annars noll symptom. Känner mig plufsig, men jag har nog tyvärr julmaten att skylla... haha...

    Har fått inskrivningstid nästa vecka. Har ni några tips? Vad ska man fråga? Hur ofta får man UL egentligen?

    Längtar efter att sluta med lutinus. Såååå jäkla less på gegget.


    Detsamma!

    Jag var på mitt första besök innan jul. Bm pratade om kost och vitaminer etc. En remiss till specialist mödravården skrevs och ska dit på onsdag för UL och prata med läkare. Sedan till Bm igen den 23/1 för provtagningar och Kub test den 2/2. Fick erbjudandet att göra kub testet trots att donatorn är ung.

    Sa till min man idag jag är inte gravid jag är illamående :). Kräks dock inte. Längtar också tills slipper Lutinus och illamåendet :)
  • elvira74

    Ska till specialist mödravården imorgon på ultraljud. Är jättenervös! Tänk om. .

    Tar folsyra och d-vitamin. När jag var hos barnmorskan avrådde hon från att ta multivitaminer då foglossningar visat sig vanligare när man tog dessa.

  • elvira74

    Varit ultraljud idag. En liten chock. Fick två embryon insatta men bara ena som tagit sig och delat sig. Enäggstvillingar :o!!!! Delar en moderkaka vilket ökar riskerna betydligt, men som den jättegoa läkaren sa: Nu ska du tänka positivt. Ska verkligen försöka anamma detta!

  • elvira74
    Sthlmsthlm skrev 2017-01-04 17:41:29 följande:

    Ojojoj!! Vilken jäkla tur att det inte blev trillingar. En gammal kollega blev naturligt gravid vid 42 med enäggstvillingar som delade moderkaka. Hon blev sjukskriven nästan direkt och fick gå på besök varje vecka (osäker om det fanns någon annan riskfaktor). Allt gick hur bra som helst hela vägen, inga konstigheter alls!!


    Ja tur att det inte blev trillingar :) Är också 42 år. Prata med läkaren om sjukskrivning och det vanliga är att man blir sjukskriven from v 20. Ultraljud varannan vecka from kub testen är gjord den 2/2. Skönt att höra att det gick bra för din kollega. Finns en hel del risker men försöker inte tänka på dem och vissa komplikationer kan de åtgärda i livmodern. Där kan man inte klaga på sjukvården men önskar att barnlöshet sjukvården utvecklats mer i Sverige.
  • elvira74
    thejar skrev 2017-01-05 11:43:02 följande:

    Hej!

    Hoppar också in här nu.

    ET i Tjeckien 21 dec, plussade igår 4 jan, svaret på hcg har jag ej fått än.. väntar med spänning. Första UL (VUL) ska göras 27 januari.

    Inga direkta symptom, smått illamående på kvällarna och trött men dessa symptom kan ju även vara biverkningar av medicinerna.

    Stort grattis till alla plus!

    Elvira74, såg att du också varit i Tjeckien, vilken klinik har ni varit på? Vi valde Reprofit i Brno.


    Grattis till ditt plus!!! Var på Unica i Brno. Jättenöjd med bemötande och snabba att höra av sig. Lite spännande med medicinerna. Förstår att de som varit i Riga etc medicinerar annorlunda än jag som varit i Tjeckien. Hur mycket lutinus/Utrogestan ska du ta? Fick du Prolutex injektioner också?
Svar på tråden Vi som är gravida efter ÄD 2017