• elvira74

    Vi som är gravida efter ÄD 2017

    Berätta för min chef idag. Gick över förväntan och hon förstod att det var ivf då jag berätta att det var tvillingar. Hon berättade att hennes barn också var provrörsbarn. Gick inte in på att det var äggdonation då jag inte vill lämna ut mig för mycket.

    Mår hyffsat bra men magen är rätt uppsvälld och spänner en hel del. Är jättenervös inför kub-testet men försöker samtidigt inte grubbla för mycket. Imorgon är det en vecka kvar. Längtar.... Hoppas det går bra för er andra.

  • elvira74
    Gulsippa400 skrev 2017-01-17 20:45:18 följande:

    Ska nog börja använda min vanliga signatur här, känns opraktiskt med anonym. Det är alltså jag som är Conor :)

    När brukar spökveckorna börja? Eller är det olika? Jag önskar jag slapp detta hemska illamående snart!!

    Vi verkar ligga rätt lika elvira! Jag ska på kub på spec mvc den 25/1. Tror att jag är i vecka 11+0 idag. Ni kanske kan hjälpa mig att räkna ut exakt? Alla säger olika. Insättning av 5-dagars blasto 19/11.

    Vad gäller jobbet har jag redan berättat för min närmaste kollega och chefen. Var tvungen eftersom jag blev sjukskriven efter nyår pga det svåra illamåendet. Min förra graviditet höll jag hemlig för de flesta på jobbet ända fram till v.20 nånting, men då var magen liten och jag bar inte på tvillingar :). Om du inte vill berätta kan du ju alltid ha bylsiga kläder :)


    Hoppas allt gick bra på kub-testet idag!
  • elvira74
    Sthlmsthlm skrev 2017-01-25 19:23:37 följande:

    Skönt att det gick bra! Har inte heller berättat om ÄD och kommer inte heller.

    När har du KUB?

    Jag ska göra det på tisdag nästa vecka.


    På torsdag i nästa vecka. Hoppas allt går bra för oss :).
  • elvira74
    Gulsippa400 skrev 2017-01-25 22:27:21 följande:

    Hej, tack för att du frågar! Det gick ok men inte perfekt. Tvillingarna såg friska ut och har låg sannolikhet för de olika syndromen men den ena ligger sex dagar efter den andra i storlek. Navelsträngen sitter utåt kanten på moderkakan medan "stora" tvillingens navelsträng sitter i mitten. Jag är SÅ orolig att de har/kommer få TTS (tvilling transfusions syndrom) men de har lika mycket fostervatten, så än så länge tyder inget på TTS. Nytt UL för att följa upp om två veckor. Känns sådär. BM sa att man vid IVF-graviditeter "tillåter" en skillnad på upp till sju dagar i storlek på fostren men de vill ändå följa upp förstås. Önskar dig stort lycka till på ditt kub-test!!


    Vad skönt att de såg friska ut, men förstår att du blir orolig för storleken. Mig har de redan förvarnat att de kommer följa med ultraljud varannan vecka efter kub. Bra de håller koll och skulle problem uppstå kan de sätta in åtgärder :).

    Har också svårt att äta större mängder. Äta lite och ofta istället och som det ser ut har min diabetes, som jag inte har någon behandling för i vanliga fall, har flippat ut och lutar åt någon form av behandling framöver :(.
  • elvira74
    Sthlmsthlm skrev 2017-01-30 14:02:14 följande:

    KUB avklarad, och det gick bra! Vi fick 1/19600 och max är 1/20000 om jag förstått det rätt. Jag var ju helt inställd på att det skulle gå bra, med tanke på att vi betalt 25 000 kr för PGS. Men man vet ju aldrig ändå...

    Det bästa var ändå att få se lilla pyret komplett med armar och ben, ligga och sprattla därinne! Redan dryga 6 cm lång. Overkligt! 


    Grattis och vad skönt allt gick bra :). Går och väntar på att det ska bli torsdag snart. Visst kommer torsdag efter måndag :).
  • elvira74

    Hej allihopa!

    Det gick bra idag på kub. Allt såg fint ut och de små busfröna hoppa omkring som bara den. Inga tecken på kromosomförändringar. Den ena lite mindre än den andra. Nu känner jag att jag kan slappna av och det är bara två veckor tills jag ser dem nästa gång :). Hoppas allt är bra med er andra!

  • elvira74
    thejar skrev 2017-01-31 11:16:29 följande:

    Hur har ni andra gjort med er medicinering? 

    Jag har idag

    Progynon: 1 tablett morgon +1tablett middag + 1 tablett kväll

    Utrogestan: 4 tabletter morgon + 4 tabletter kväll

    vitaminer: 1 tablett om dagen (någon tjeckisk variant)

    Jag pratade med Koordinatorn i Tjeckien och de vill att jag under vecka 11 halverar medicinen för att sen vecka 12 sluta helt. 

    Har ni andra slutat tvärt? trappat ner? behållt någon medicin längre? 

    Jag är bara i vecka 9 än så länge men frågorna finns där redan 


    Jag trappa ner östrogenet efter det tidiga ultraljudet i ca vecka 8 med 1 tablett varannan dag. Lutinus började trappa jag ner från 2 tabletter 3 gånger dagligen under vecka 11- vecka 12. Vecka 13 slutade jag helt.
  • elvira74
    Gulsippa400 skrev 2017-02-02 19:07:07 följande:

    Grattis, så roligt!! Och skönt att du kan slappna av! Jag har ul om en vecka och hoppas att den mindre har vuxit ikapp då..


    Det hoppas jag också :). Hur stor skillnad var det? Det var ca 4mm skillnad mellan mina.
  • elvira74
    vickan12 skrev 2017-02-07 08:20:07 följande:

    hej igen! längesen nu!

    10+4 idag, tiden går sakta..

    har gjort några ultraljud i v6+6, 8+5 och 9+3 och alla har sett bra ut storleksmässigt och pickande hjärta på båda.

    Varför jag har gjort 2 extra UL är gör att jag åkte in till gynakuten med kraftiga smärtor i magen som visade sig vara gallan.

    För övrigt går allt som det ska, men mått dåligt med humörsvängningar, arg som ett bi, gråter mkt och vågar inte vara glad.

    Inte våga glädjas är väl mitt sätt att skydda mig själv. Om det inte skulle lyckas hela vägen.. men jag kan ju inte må såhär!?

    Tänker mkt och har mkt funderingar på framtiden, barnen, livet, Det är en helomvälvande känslomässig berg och dalbana det här!

    Har varit på första inskrivningsamtalet hos barnmorskan och ska på mitt andra besök idag.

    Blir även inskriven på Specialistmödravården pga min ålder, tvillingar och äggdonation.

    Ska ta blodprov för KUB test idag och UL några dagar senare, men funderar på KUB testet, barnmorskan sa att jag erbjuds det pga min ålder( 42 år) men äggdonatorn är ju 30 år. Är det inte det dom ska gå efter eller tänker jag fel.

    Nä usch vilket negativt inlägg men måste få prata av mig lite, hur har ni mått?

    Är ni på topp och mår strålande jämt? Är det bara jag som har mått/mår såhär?

    Hoppas iaf ni mår bra alla.

    Ska prata med barnmorskan idag.

    Kram på er!


    Hej!

    Jag gjorde ultraljud i vecka 9+0 sedan tog det en månad till kub- testet den 2/2. Kan säga att de två veckorna innan kub var jag rätt nedstämd. Intala mig själv att det inte var lönt att glädja sig. Att säkert en av tvillingarna var borta eller bägge. Efter kub som då var i vecka 13+1 känns allt mycket bättre och nu börjar glädjen spira och jag börjar våga hoppas. Kub testet erbjöds jag också, ville göra det mycket för ultraljudets skull, och jag visste inte då att det var enäggstvillingar och jag kommer följas med ultraljud varannan vecka efter kub testet. Men du har rätt i dina tankar att äggen är unga och riskerna blir mindre.

    Lycka till och hoppas glädjen börjar spira hos dig också. O nä jag är inte alltid på topp alltid utan mår fortfarande rätt illa emellanåt :).
  • elvira74
    vickan12 skrev 2017-02-08 10:30:24 följande:

    Tack Elvira:)

    Roligt att du oxå väntar tvillingar, jag väntar tvåäggs, känns helt overkligt :) Vilken vecka är du i nu?

    Kram


    Är i vecka 14+0 idag :). Dags att se de små liven om en vecka. Längtar efter att känna av dem också.
Svar på tråden Vi som är gravida efter ÄD 2017