Inlägg från: hipsterpappan |Visa alla inlägg
  • hipsterpappan

    Nu godkänner DO könsseparerade badtider-hedeersförtryck legitimeras

    I dag kom DO med beslutet att det är ok med särskilda kvinnotider på våra badhus. Beslutet är vägledande och kan införas i hela landet. Ursäkten att vissa grupper pg av religiösa eller kulturella skäl annars inte kan lära sig att simma köper någon den ursäkten? Eller är det en slags könsaparthied och DO gör egentligen dessa ofta förtryckta kvinnor en björntjänst genom att legitimera en fortsatt hederskultur?
    svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/do-vissa-konsseparerade-badtider-diskriminerar

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Nu godkänner DO könsseparerade badtider-hedeersförtryck legitimeras
  • hipsterpappan

    Bara jag som ser ett mönster? Område efter område får ge efter för religionen som ständigt går före normala regler och värderingar. I våra domstolar är det tillåtet att vittna maskerad i en religiös maskering kallad Niqab. Normala hygieniska regler får vika för religiösa krav när lösärmar tillåts då det är haram för vissa kvinnor att visa underarmarna. Kockar känner sig diskriminerade då dom inte kan provsmaka sin egen mat pg av sin religion etc.. Och listan blir bara längre och längre.

  • hipsterpappan
    Flash Gordon skrev 2016-12-14 22:39:59 följande:
    Tvärtom har DO kommit fram till att det inte är tillåtet med generella "kvinnotider" men att om man kan visa på ett syfte (som exempelvis att det ökar simkunnigheten hos muslimska kvinnor) så kan det vara motiverat.

    Ska kommunerna följa detta beslut lär det bli stopp på slentrianmässigt utdelade "kvinnotider".
    Det är väl bara att läsa innantill? Att Liljeholmsbadet enligt gammal tradition har varannan vecka har man respektive kvinnotider endast för att tillåta nakenbad anses diskriminerande. Men den könsuppdelning som finns i t.ex Skärholmens eller Tenstas simhallar är ok enbart för att kvinnor grundat på religiösa och kulturella skäl ska kunna bada. I klartext anser DO att en gammal svensk nakenbadartraditon är diskriminerande medans man stöder en strukturell och importerad kvinnoförtryckande religiös hederskultur utan förbehåll.
Svar på tråden Nu godkänner DO könsseparerade badtider-hedeersförtryck legitimeras