• KillBill

    Det DO har kommit fram till är att separata badtider för kvinnor och män generellt sett är diskriminerande (men att undantag kan göras om det finns ett berättigat syfte).

  • KillBill

    Rubriken till denna tråd ljuger. Det DO har slagit fast är att det under vissa omständigheter kan vara ok med separata badtider. T.ex om syftet är att fler kvinnor ska lära eller om en kvinnojour vid enstaka tillfällen vill ha badhuset för sig själv. Om det saknas ett legitimt syfte så är separata badtider annars normalt sett förbjudna. 

    Separerade badtider är dock en gammal svensk tradition. På gamla anrika Liljeholmsbadet som invigdes på 1930 talet har man alltid haft några tider i veckan för bara män och några tider i veckan som varit för kvinnor och det är en tradition som badhusets gäster, framförallt äldre svenska män och kvinnor vill behålla.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Simmaellersjunk skrev 2021-02-13 09:21:34 följande:
    Ett "legitimt syfte" är i det här fallet arabisk kultur. Det är det som är så fel, att deras kultur och kvinnosyn får sprida sig i Sverige.

    Men det är ju just det där som är skillnaden mellan Sverige och många arabländer. Vi utvecklas, de står stilla eftersom de följer koranen som inte får ändras.

    Ser du även den svenska traditionen på anrika Liljeholms badet där kvinnor och män har badat åtskilda sedan 30-talet som ett utslag av arabisk kultur?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    AnnaSturesson skrev 2021-02-13 10:36:10 följande:

    det var väl ett privat bad? Är ju stor skillnad på att ha dam-tider om det Är privat eller offentligt.


    Liljeholmsbadet har varit ett kommunalt bad men M och övriga borgerliga partier vill att badhuset ska säljas till privata intressen.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    GGN skrev 2021-02-13 11:18:12 följande:

    Tycker det är suveränt eftersom vissa män är vidriga. Badar inte ofta men på gymmet är det guld att ha tjejgym.


    Intressant. Det skulle vara intressant att få höra vad de som är emot att badhus kan vika vissa tider för tjejer tycker om att det finns tjejgym. Ska gymmen förbjudas att vika tider för tjejer?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Nu godkänner DO könsseparerade badtider-hedeersförtryck legitimeras