• Corn

    Gravid IGEN - pappan missbrukar

    Hej alla. Är i en himla jobbig situation. Jag har en ettåring med en kille som jag älskar högt men som är blandmissbrukare... Vi är inte tillsammans sen innan jag var gravid med dottern för han ville inte veta av mig när jag inte ville göra abort. Men han har varit med i vårt liv lite då och då när det har funkat för honom även om han försökt komma hit påverkad men jag har inte öppnat dörren... Vi har alltid fortsatt ha sex fast det är sjukt osmart. Vi dras till varandra.

    Nu är jag gravid IGEN...... Har gjort KUB i veckan (v 12) och allt var bra. Jag berättade för honom för kanske två veckor sen och han blev jättearg och försökte övertala mig till abort. Kallar mig en massa elaka saker för att han inte kan ta hand om barnet vi redan har, jag är ung och han ville inte ens ha barn första gången. Han är en jättefin pappa när han när han är här och träffar dottern men han sa att behåller jag dt här barnet så kommer han att säga stopp. Då blir det inget mer. Han tycker alltså att jag ska offra dotterns syskon för att han ska fortsätta träffa henne. Jag gick inte med på det för jag KAN INTE! Kalla mig dum men jag kan bara inte... det är ett friskt barn och jag... vet inte vad jag ska göra. Jag älskar honom så otroligt mycket, jag älskar vår dotter ÄNDLÖST! Och jag älskar redan den här lilla i min mage.

    Han har inte varit här sen jag berättade. Jag vet att han fortsätter missbruka under tiden och försöker inte att ändra på den delen....

    Är jag helt körd som behåller och alltså blir ensam med två små helt ensam? Borde jag egentligen göra abort och låta barnet vi har få ha en pappa.... som kommer och går när det funkar för honom... men han kommer ibland i alla fall... än ingen alls?
    Det gör ju inte bara ont för dotterns skull.... för min med.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2016-12-18 13:18
    Skulle någon vilja skriva till mig i inbox är det också välkommet. //Ensam

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2016-12-19 12:22
    Ni vinner - grattis!

  • Svar på tråden Gravid IGEN - pappan missbrukar
  • Corn

    Hur tänker jag? Ja du... Jag fick veta runt v 9 att jag ens var gravid, veckorna gick och jag ville prata med honom nu när han faktiskt HAR skapat ett band med dottern. Det var då han blev tokig och drog, helt.... Jag ville göra KUB och se, vore enklare att göra abort om något var fel men det är en helt frisk 12 veckorsbebis.

    Jag vet inte hur jag tänker. Jag tänker väl att livet är förbannat orättvist.....

  • Corn

    Så jag bör alltså offra dotterns syskon för att pappan ska stanna?
    Jag förstår tänket, jag är där själv. HELA TIDEN.

    Men jag vet inte hur JAG ska kunna leva med det valet resten av mitt liv....

  • Corn
    Förljdfråga: får man ens göra abort efter KUB om allt ser bra ut?
  • Corn
    fjanten skrev 2016-12-17 19:49:11 följande:
    Nej, du bör "offra" dotterns syskon för att slippa sätta två barn till världen med en frånvarande missbrukar-farsa.

    Ska jag vara helt ärligt så tycker jag att det var fruktansvärt korkat att sätta ett barn till världen första gången som skulle ha en så värdelös pappa. Varför vill du ha ett till barn med en missbrukare? Du tänker ju inte! Nu är ju situationen som den är. Dottern finns redan. Hon kan säkert få ett jättebra liv! Men det är synd om henne, synd att hon har en pappa som skiter i henne och som väljer droger, synd om henne för att hon har en mamma som också verkar vara rätt egoistisk.

    Tycker absolut inte att ett till barn ska behöva komma till under de omständigheterna.
    Synd att du ser mig som egoistisk och det kanske jag är också men jag har aldrig blivit gravid med flit och jag har verkligen inte kunnat genomföra abort. Jag är 20 år, träffade denna kille när jag var 16 och ja vad säger man.... Magneter?
    Han är en jättefin pappa när han väl varit här.. det är väl det jag lever på.... något jävla hopp..... Jag visste ju och VET att han missbrukar och mår dåligt över det men han har aldrig lovat mig att finnas där för ja... uppenbara saken.

    Så ja det gör väl mig till en egoist..... men jag älskar min dotter för det.
  • Corn
    fjanten skrev 2016-12-17 19:56:52 följande:
    T.o.m. v 18. Sedan behövs tillstånd från socialstyrelsen.
    Ok tack.
  • Corn

    Det är inte det att jag inte förstår vad ni menar.
    Ni argumenterar ungefär som pappan. Men var är hans ansvar i det hela? Vill man inte ha barn skyddar man väl sig? Det har han inte gjort. Jag sa att jag hade tagit ut p-staven för att jag blödde precis hela tiden i över 6 månader. Jag skulle prova p-piller istället men det hann väl inte börja verka. Jag vet inte. Och nu är han arg på mig för att jag inte gör exakt som han säger. Han kom hit, var med vår dotter när vi pratade om saken. Jag sa var jag står, han sa då sen hej då till dottern och innan han stängde dörren sa han att jag skulle radera hans nr.
    Så jävla känslokallt....

  • Corn
    Anonym (Sara) skrev 2016-12-17 20:25:57 följande:
    Du tycker att en missbrukare ska ta ansvar för att det inte blir fler barn? Du verkar väldigt naiv... Jag tror han skiter i om  du skaffar fler barn med honom eller inte, han bryr sig inte om det barn ni har nu och dig verkar han skita i.

    Däremot är det konstigt att du fortsätter ligga med honom när du vet att du inte har fullgott skydd.

    Ärligt talat, vad hade du väntat dig?
    Allt är ju inte så enkelt. Kan omöjligt få ner mitt liv här i tråden... Men alla gånger har inte varit helt frivilliga men det är en annan historia och hör inte till ämnet.

    Han bryr sig om vår dotter men han håller sig borta när han är neråt i spiralen... Ok dagar har han varit här, t.o.m. varit ute och lekt med henne i park här utanför.
    Sen har det dröjt igen för jag vill inte ha honom hör påverkad och jag har slängt ut honom när han stått och svalt tabletter på toan.

    Förväntat mig... jag förväntade mig väl att han skulle kunna älska ett till barn, han har inget ansvar över det vi redan har. Jag har ensam vårdnad.
    Jag vill inte bli dumförklarad!
  • Corn
    Anonym (Maria) skrev 2016-12-17 20:25:17 följande:

    Om din kille får för sej att han plötsligt vill ha barnen vv, vad gör du då? Det är inte lätt att få ensam vårdnad om fadern plötsligt vill ha dem även om han bara varit drogfri en kort tid och riskerar återfall. Om du vill behålla barnet så sluta ligg med denna blandmissbrukare och håll honom på distans från barnen tills han ör drogfri. Du kan låta bli att öppna dörren nu när han är påverkad men du kommer inte kunna skydda dina barn när de är lite större och rör sej mer fritt.


    Varannan vecka? Han har självmant skrivit på faderskap men vägrat någon vårdnad. Han vill inte ha det ansvaret och det är vad han själv sagt många gånger för han vet att det inte skulle funka. Så DET tror jag verkligen inte är något som han hux flux kommer kräva....

    Abort i v 6 hade ju varit enklare än nu.... nu är det ju ett riktigt foster som sprattlar.
  • Corn
    fjanten skrev 2016-12-17 20:34:52 följande:
    Men menar du på fullt allvar att denna idiot verkar vara ansvarsfull alls? Du VET ju hur han är, så HUR kan du vara förvånad över att han inte tar ansvar för sin egen sexualitet? Och när du VET att han är ett arsle som inte kan det: 1. varför ligger du med honom? 2. varför beter du dig lika ansvarslöst?
    För att jag älskar honom. Och ja det är idiotiskt så det finns inte.....! Jag vet det så det behöver du inte trycka mer på. Jag vet! Jag har bara inte kunnat släppa honom. ÄR det så omänskligt?
Svar på tråden Gravid IGEN - pappan missbrukar