• Wooden

    Gravid i vecka 8 och INGA symtom

    risenta skrev 2016-12-20 08:54:16 följande:
    Tack så mycket! :) Jag har bokat en tid den 13/1 för ultraljud .. men nu såg jag på en annan mottagning att det finns en tid redan nu på torsdag.. Jag velar på vilken tid jag ska ta. Vill ju såklart väldigt gärna veta att allt står rätt till med bebisen för att stilla min oro men OM det nu skulle vara nått fel ( ett MA t.ex) så orkar jag nog inte få det beskedet nu innan jul och nyår :( så tvekar på om jag verkligen ska ta den tiden nu på torsdag eller om jag ska vänta.. Såhär " sjukt" tänker jag alltså!! ????. Vad skulle ni andra har gjort?
    Jag skulle ändrat till torsdag! Jag ska på ul på torsdag, är i v 10-11 nånting. Självklart vore det tråkigt om allt inte stod rätt till såhär precis före jul, men det blir ju faktiskt inte roligare att får reda på det en annan dag heller. Självklart ska vi hålla tummarna att allt ser kanon ut för oss båda. Men jag hade som sagt bokat om! Det är absolut inte bättre för dig och bebis om du går omkring och oroar dig sådär mycket. Bättre att få veta tycker jag.
  • Wooden
    risenta skrev 2016-12-20 11:14:50 följande:

    Jo jag tror att jag gör så :)

    En annan fråga bara... Är MA och ett " vanligt" missfall där man har ont och blöder, samma sak? Ett MA behöver ju man inte mörka menar jag


    Vid MA dör fostret men kroppen stöter inte ut det. Vid ett missfall man upptäcker direkt är ju pga blödning och att kroppen gör sig av med graviditeten.  
    Kanske finns någon annan som har bättre definition?

    En väninna till mig upptäckte dött foster på RUL, men det hade dött redan i vecka 9. Hon hade en liten blödning i just vecka 9 men bm avfärdade det som normalt (vilket det ju också kan vara) så det kollades inte upp ytterligare.
  • Wooden
    Lincha77 skrev 2017-01-18 08:58:28 följande:

    Hej hur gick det för er som var oroliga och sen gjorde vul? Såg allt bra ut? Känner nämligen igen mig att inte ha några symptom.


    Jag gjorde vanligt ultraljud, som initierades av bm pga att jag hade oregelbunden mens så vi skulle fastställa graviditetslängden. Men jag var även väldigt orolig så det var skönt att slippa argumentera för att få göra ul. Jag var i v10 och allt såg bra ut och hjärtat pickade. Går in i v14 imorgon och är fortfarande ganska symptomfri. Men det varierar lite från dag till dag.
Svar på tråden Gravid i vecka 8 och INGA symtom