Inlägg från: Newbie84 |Visa alla inlägg
  • Newbie84

    BF Juli 2017 Södra Stockholm

    Hej bor i Huddinge och är beräknad 29 juni men gick övertiden med mitt första så tror det blir en Julibebis :)

    Gjorde kub innan jul och nu ser jag fram emot rul i februari.

    Vet ni ännu vart ni vill föda? Jag bodde stan sist och födde på Danderyd där jag även var inlagd tidigare och så nöjd. Nu är det ju helt fel sida om stan...

  • Newbie84

    Jag fick inte ens veta siffror på mitt mer än att det såg bra ut och var låg risk. Min förra graviditet fick jag siffror iaf, men jag försöker inte tänka så mycket på det. Har en bekant som fick 1:20000 men ändå fick en downie och andra som har haft 1:50 och fått en helt frisk bebis.

    Nu är jag mest orolig för rul, men jag tycker om att ha kontroll och det är lite jobbigt nu innan rul och innan jag har börjat känna rörelser osv.

    Nu ser jag mest fram emot att magen ska börja växa lite och att få känna att det bor någon därinne :)

  • Newbie84

    Tycker också tiden segar sig fram, men kanske för att jag mår illa fortfarande och för att gravid inte verkar vara min grej riktigt. Hade gärna haft maj nu också :) då kan man börja förbereda ordentligt för bebisen.

  • Newbie84
    Sosozo skrev 2017-01-19 20:43:23 följande:

    Danderyd. Blir nog där igen. Skulle jag föda, alltså vaginalt, skulle jag nog sikta in mig på BB Sthlm, ser väldigt mysigt ut. Men nu hoppas jag på ett snitt på Danderyd. Har trivts bra de två tidigare gångerna.Det är nog normalt. Mellan v 17 och 20 är vanligast vad jag förstått. Men samtidigt, ett sent rul är ju bra eftersom man sntagligen kan se mer?


    Vill också föda på Danderyd, var så nöjd sist.
  • Newbie84
    Tokgurkan skrev 2017-02-08 17:22:21 följande:

    Någon mer som har problem med hård mage? Helt sjukt jobbigt! Hade lite problem med det innan jag började med järntabletter men efter jag började äta dom är det mycket värre. Ätit katrinplommon, druckit fiberhusk nu och bett mannen köpa med kiwi hem. Fler tips?


    Jag tar movalucol då mina illamående mediciner gör mig hård i magen. Annars kan chiafrön eller linfrön hjälpa en trög mage :)
  • Newbie84
    Tokgurkan skrev 2017-02-08 17:33:11 följande:

    Jaa chiafrön har jag hemma, det ska jag testa!

    Är movalucol flytande eller tabletter?


    Pulver man blandar med vatten, jag tar på kvällen och ger effekt på morgonen dagen efter.
  • Newbie84
    narie24 skrev 2017-02-23 06:03:19 följande:

    Ja!! Tack ????.

    Vad är nästa "milstolpe" för er?


    Min nästa är v30 då känns det som att det börjar närma sig :)
  • Newbie84
    Hmlan skrev 2017-03-01 10:38:43 följande:

    Men jag fattar fortfarande inte att jag är gravid och att vi ska ha barn igen. Nästan dagligen får jag ett sånt där "herregud jag har en bebis i magen!!!", trodde inte att det var så konstigt förrän min man till slut svarade "varför låter du så förvånad?". Det känns så sjukt och overkligt, för bra för att vara sant. Första gången kändes det rätt naturligt men nu är jag mest chockad. Hur känner ni?


    Känns overkligt även fast jag känner av den varje dag, kommer nog fatta när det drar ihop sig för alla inköp osv som jag inte orkat börja ta tag i.
  • Newbie84
    Hmlan skrev 2017-03-01 18:29:47 följande:

    Känner också rörelser varje dag och det är jättemysigt men kopplar inte riktigt det till att det sen kommer ut en hel, klar bebis liksom.

    Jag tror att vi har kvar det mesta ifrån sist men vagn vill vi nog köpa - vet inte vad man ska ha bara! Och vill babyanpassa barnrummet lite. Men babysitter, babygym och sånt, har man användning för det?


    Vi använde babysitter och babygym mycket. Vi ska också köpa vagn, det enda vi har sålt av. Blir nog en Britax go next eller big här.
  • Newbie84
    Hmlan skrev 2017-03-01 20:03:48 följande:

    Har haft Brio smile men har dåliga erfarenheter av den så vi vill inte använda den till kommande bebis. Funderar på go men har börjat tänka att vagnen kanske ska vara ergonomisk?

    Vilken emmaljunga var så smidig då? Har inte gillat emmaljunga tidigare för att de känns så stora och klumpiga men de är ju populära ändå. Bugaboo verkar också bra men lite dyrt kanske.


    Funderar också på go next eller big, hade en ergonomisk förra gången (joolz day earth edition).
  • Newbie84
    narie24 skrev 2017-03-03 16:20:20 följande:

    Här blev morgonen lite annorlunda. När jag vaknade kände jag att jag hade mer molvärk än vanligt. Gick på toaletten och det var blodblandade flytningar. Fick panik och ringde 1177. De hänvisade mig till gynakuten. Så vi åkte in och jag blev undersökt. Hon kunde inte se ngt blod och livmodertappen såg bra ut. Mina slemhinnor var lite irriterade så hon trodde att blodet kom därifrån. Värken kunde hon inte förklara. Lite protein i urinet men inget man behövde behandla. Livmodern kändes mjuk osv.

    Så jag åkte till jobbet som vanligt. Sprungit på toa en massa för att kolla och en gång var det lite lite blodblandat. Värken håller i sig väldigt centrerat långt ner. Även fast hon sa att det såg bra ut så kan jag inte slappna av. Det känns liksom inte som vanligt.


    Åh vad jobbigt för dig :(

    Kollade de dig för uvi? Det kan ju ge sammandragningar.
  • Newbie84

    Jag tänkte jobba till förlossningen och sen ta ut semester. Vi har bokat en långresa i december så sommaren blir vi mestadels hemma och på västkusten.

  • Newbie84
    Ise skrev 2017-03-10 05:24:56 följande:

    Bara nyfiken - hur gör ni med bokningen när ni inte har något personnummer på bebisen ännu? Lägger bi bara till sen när den väl är född? Går det att göra utan problem?


    Ja vi har fyllt i kön och personummer, men ringde och kollade så att det går att ändra kostnadsfritt. Det är en charterresa och vi får kostnadsfritt ändra de uppgifterna när bebisen är född :)
  • Newbie84
    narie24 skrev 2017-03-16 20:22:42 följande:

    Någon mer flerbarnsmamman som redan fått bristningar? Med första fick jag inga, med andra kom en del sista veckorna. Nu har jag redan fått det så att de gamla syns betydligt mer, plus att jag fått nya runt naveln. Huden hänger liksom inte med. Undrar hur magen ser ut i V40??


    Jag har fått några, hade inga med första så detta är något nytt. Det kliar lite också :(
  • Newbie84
    Ise skrev 2017-03-26 19:23:45 följande:

    Jag är trött hela tiden. Heeeela tiden. Men det beror nog mest på sömnbrist. Barnen sover väldigt dåligt och vaknar absolut senast kl 5 VARJE morgon och har alltid gjort. Kan inte minnas en morgon jag sovit längre än kl 6.

    Sen bråkar de mycket och efter att nu vabbat och sen varit hemma sjuk med båda i över en vecka ska det bli väldigt skönt att jobba imorgon!!!

    Mitt hår är så torrt så torrt och jag har fått finnar precis överallt i hela ansiktet :( med killarnas graviditeter var det precis tvärtom! Hade strålande hy och tjockt fint hår. Så funderar mer och mer på om det inte är en lillasyster där inne. Hade sån mörk rand över hela magen med killarna också men ingen alls nu. Så lite olikt sig är det allt.

    Ni som inte väntar er första - har ni märkt någon skillnad på grav jämfört med första?


    Jag har inte märkt så stor skillnad, men jag tror jag har fått foglossning vilket jag inte hade sist. Då var jag iofs sängliggande hela graviditeten så kan ju vara därför. Förra gången blev jag andfådd i typ v12 och nu är jag inte alls det. Denna gång tycker jag mig känna av humörsvängningar och att jag blir arg lättare. Har en son och detta blir också en kille.
  • Newbie84
    Tokgurkan skrev 2017-04-05 15:02:28 följande:

    Hur mycket kläder ska man egentligen köpa i storlek 50 och 56? Tänker på bodys, pyjamaser och byxor typ. Ni som har barn sen innan, hur mycket har ni upplevt att det har behövts i dom storlekarna? Vill inte köpa för mycket men inte för lite heller :-P


    Beror på om man har egen tvättmaskin eller tvättstuga. Köpte några plagg i 50 och fler i 56. Vi hann aldrig använda allt då vi fick då mkt och folk tycker om att köpa de minsta storlekarna för att de är så pluttigt och gulligt.
  • Newbie84
    narie24 skrev 2017-04-04 19:06:07 följande:

    Hello damer! Hur har era sf-mått sett ut än så länge? Mitt låg på 28 cm nu i v 25+, tydligen över kurvan. Så nu ska jag göra en ny glukosbelastning och tillväxtultraljud.


    Jag mätte i v27 och då var det 25cm. Gjorde TUL min förra graviditet för att magen inte hade växt, men där låg en lång bebis fast de trodde att han var liten.
  • Newbie84

    Hej alla, mår fortfarande illa och spyr men jobbar 75%. Tänkte köra på fram till förlossning för att tiden går snabbare så. Har börjat bli mer trött nu i v31 och har börjat få vad jag tror är foglossning.

    Förra graviditeten mådde jag också skit men så fort jag fött och inte mådde illa längre så mådde jag väldigt bra. Tror det blir så denna gång också även om det blir stor omställning med en bebis igen.

    Trodde vi hade mer kläder i 50-56 så behöver köpa till lite, men tänker att det kanske inte går åt så mkt med en sommarbebis? Behöver köpa Isofixbas till babyskyddet och en Bedside crib, myggnät och regnskydd till vagnen, skötväska och sen har vi nog det mesta hoppas jag. Ska nog köpa lite stora trosor att ha efter förlossningen och bebisapoteksgrejer.

Svar på tråden BF Juli 2017 Södra Stockholm