Inlägg från: Ashaltienne |Visa alla inlägg
  • Ashaltienne

    Hängig mage efter snabb viktnedgång!

    Som redan nämnts så är det din hud som töjdes ut när du ökade i vikt och när du sedan går ner i vikt så kan inte huden bara minska i storlek med en gång utan det tar lite tid för det att ske.

    Du skrev att du gick upp en del i vikt för några månader sedan så jag misstänker att du inte gick upp så fruktansvärt mycket och att det inte varade så väldigt länge. Om så är fallet så kommer det inte vara några problem för huden att dra sig tillbaka igen. Det är inte värre än vad som händer under en graviditet i så fall.

    Om man har varit väldigt stor under väldigt lång tid och sen går ner väldigt mycket så kan man få extra hud som inte har en chans att försvinna av sig själv. I de fallen så är det enda som hjälper en plastikoperation men som du beskriver det så verkar ditt fall inte vara i närheten av den nivån. Du är dessutom fortfarande ung så då är det också lättare för huden att återhämta sig. När man blir äldre så tappar huden elasticitet så då kan det vara svårare för huden att återhämta sig. Något som också påverkar är om man fick mycket bristningar i huden när man ökade i omfång.

    Ett råd som ofta ges är att man ska dricka mycket men jag kan inte svara på om det har någon bevisad effekt eller inte.

Svar på tråden Hängig mage efter snabb viktnedgång!