Forum Tredje trimestern - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • BF Mars 2017?

  Tor 29 dec 2016 12:40 Läst 139348 gånger Totalt 122 svar
  Visar endast inlägg av dandelion88 - Visa alla inlägg
 • Tor 29 dec 2016 12:40 #10 +1

  Hej!

  Jag väntar min andra flicka, bf 4 mars :)

  Storasyster är 2,5 år.

  28 år gammal och bor i Halmstad.

 • Fre 27 jan 2017 10:48 #25
  Kristallen2017 skrev 2017-01-26 21:50:25 följande:

  Va hos bm idag, gått ner 1 kg, symfusmått inte riktigt ok så ska på extra ul nästa vecka..

  Kan passa på att säga att jag sammanlagt nu gått upp 1 kg sen dag 1...


  Har du inte gått upp mer än 1 kg under hela graviditeten? Vad ligger ditt sf-mått på? Vi har nästan samma bf dag, jag har 4e mars. Jag har också ett lågt sf-mått men ändå inom normalvärdet.. med första barnet var jag på flera tillväxtkontroller. Hon kom ut 48 cm lång och vägde 3030gr dagen innan bf.
 • Fre 27 jan 2017 13:26 #28

  Mitt mått ligger på 31 cm nu.. sist, i slutet av dec, låg den på 26. Men det är säkert inget att oroa sig över om du har små barn sedan tidigare :) men det är ju bra om du får kolla regelbundet om du känner dig orolig! Stå på dig och lyssna på din magkänsla!

 • Lör 28 jan 2017 22:41 #34

  Jag har också haft en bra graviditet. Första trimestern var dock svår.. jag mådde otroligt illa (samma med första barnet) och började varje morgon med att spy. Under denna period tog jag också mitt körkort (bättre sent än aldrig ;) ) och fick ett nytt jobb! Så var en ganska ansträngd period! Nu är jag ledig på graviditetspenning och det är otroligt skönt. Har precis börjat få lite foglossning, sist hade jag det redan från i v 20. Illamåendet kan jag känna av ibland men inte som i början! Sura uppstötningar har jag med nu. Har 35 dagar kvar.

  Har planerat snitt den 3e mars men ska eventuellt försöka mig på en vaginal förlossning om det drar igång tidigare. Så jag är rätt nervös!

 • Mån 30 jan 2017 11:07 #45
  Naatta skrev 2017-01-29 22:16:06 följande:

  Usch, spya har jag sluppit men har haft både illamående och sura uppstötningar emellanåt! Shit va skönt med körkort, grattis! Jag skulle också vilja ha ett nytt jobb men inte vågat äventyra ersättningar mm medan man väl är ledig liksom, så det får väl tas tag i senare antar jag..  Jag är också ledig på graviditetspenning nu! Har 40 dagar kvar nu, foglossning och haft ett par förvärkar och väntar så spänt, mitt första!

  Är planerat snitt något man själv bestämt eller finns det någon annan orsak till det? Bara nyfiken, hört många som har planerade snitt, men aldrig vetat varför!


  Tack :) det var skönt att få körkortet gjort! Är ju ändå 28 år gammal ;)

  Det var inte meningen att bli gravid i samband med nytt jobb.. vi ville ha ett till barn nu och började smått försöka, sedan dök Mitt drömjobb upp så då tog jag det och vi la babyplanerna på is. Bara det att jag redan var gravid i första/andra veckan. Det var en tillsvidareanställning utan provanställning först så hade tur där.. var lite jobbigt att behöva berätta för chefen att jag var 3 mån gången redan 1a veckan. Säkert en del kollegor som reagerade med men det spelar ingen roll, jag är överlycklig över att det blev som det blev :)

  Jag har ett planerat snitt på grund av att jag födde min första dotter med snitt då hon låg i säte och vändningsförsök misslyckades. Jag hade då inget annat val och var livrädd för operation. Nu känner jag mig dock trygg med det eftersom jag hade en positiv upplevelse. Nu är jag istället livrädd för vaginal förlossning, det har jag väl alltid varit men ännu mer nu.. när det finns risker så som att mitt ärr kan gå upp (liten risk dock). Får jag värkar innan den 3e Mars ska jag dock försöka vaginalt med villkoret att jag får avbryta för ett snitt om något känns fel. Dock övertalar dem ju allt de kan för att man ska fortsätta vaginalt så det är nog svårt att avbryta.. får se vad det blir! Min första dotter fick jag värkar med dagen innan bf och fick "akutsnittas" men under lugna omständigheter.. så kan hända att det drar igång tidigare med denna! Min mamma har förlöst båda sina barn innan bf.
 • Mån 30 jan 2017 20:25 #48
  Naatta skrev 2017-01-30 18:56:06 följande:

  Ja det är ju en otrolig frihet att ha! Bor ute i skogen själv så fixade det runt 19-20 i samband med att jag flyttade hemifrån! Men verkar mer och mer vanligt att folk struntar i körkort tycker jag, iaf i mitt område!

  Jaha oj då! Men vilken himla tur då! Måste vara skönt att ha sitt drömjobb liksom! Har varit nöjd av och till med mitt men vill gärna ha något som är bättre betalt men har ju tiden på mig att leta upp det rätta :)

  Jag är livrädd för både och men än känner jag hellre för vaginal mest för att jag är livrädd för blod och sys och så! Min pojke har legat rätt nu jätte länge, är det normalt ens?? Sen strax efter mitten av graviditeten, hoppas det inte medför något negativt..

  Detta är ju mitt första så kan typ ingenting!

  Jaha risk för att det går upp vid vaginal förlossning?? Men om man kör snitt flera gånger, öppnar man varje gång på samma ställe, att man öppnar upp samma ärr liksom?

  Du behöver inte svara på mina frågor om du inte känner för det, så nyfiken av mig bara!

  Ja jag vet inte ja, känns som att det kanske kan bli svårt att avbryta ja, det märks i sådana fall, man får lita på att man har kunniga runt omkring en som kan hjälpa en fullt ut med vad som än händer! :) jag hoppas på att få före bf men det är mest för att alla har fått så stora barn i min familj, så rädd för att spricka eller så, att det ska göra mer ont än det behövs liksom, men det är väl lite egoistiskt tänkt, dock hört att barnen är "klara" från v 37? Det visar sig! Lycka till!!!!


  Jag förstår vad du menar, jag var också livrädd för operation.. hade ju aldrig gjort något sånt tidigare. Förlorade väldigt lite blod under mitt kejsarsnitt, mindre än vad många förlorar vid vaginal förlossning. En del stygn blir det vid operation och några får man oftast räkna med vi vaginalt med. Men klart, en operation är ju ett stort ingrepp och det är inte kul att vara nyopererad.. har ju ingen erfarenhet att jämföra med hur det är att läka efter vaginal. Ja, dem öppnar på samma plats.. lite läskigt tycker jag såklart att det är att man ska behöva öppna buken varje förlossning, tänk om jag vill ha 4 barn? Många sådana tankar som går!

  Jag skulle också föredra vaginal förlossning om man kunde garantera att det går bra. Det kan man ju dock inte garantera med någon av tillvägagångssätten.. man får bara fokusera att det går bra för de flesta och vi har bra vård i Sverige :) eller hur?

  Tror inte du behöver oroa dig över att han ska vända tillbaka sig, min har också legat nedåt sedan strax efter mitten av graviditeten. Jag ser det mest som en fördel om man nu önskar vaginal förlossning :) min första dotter som låg i säte låg aldrig med huvudet neråt under hela graviditeten.

  Ah barnen är klara från v 37 så snart är vi där! :) tycker inte alls det är egoistiskt att hoppas på att inte spricka för mycket! Det är ju viktigt för barnet om både barn och mamma mår bra och kan undvika större skador :) jag hoppas det går bra för dig! Försök Tänka positivt och slappna av (så gott det går) under förlossningen :) Hallonbladsté ska vara bra för att minska blödning under och efter förlossning!
 • Fre 3 feb 2017 19:00 #58
  jyns00 skrev 2017-01-31 13:42:38 följande:

  Jag är som dig lika rädd för en förlossning och med min dotter blev det planerat kejsarsnitt då hon låg i sätes och vändningsförsöket misslyckades. Jag kan säga att jag är superrädd, har varit det sedan jag förstått att detta ska jag göra för att få barn. Men nu har jag läst på en hel del, pratat med många om rädslan och med min bm. Nu är jag faktiskt taggad men jag vill samtidigt inte genomgå en till magoperation (kejsarsnitt). Jag vet att jag kommer klara det och med hjälp av min sambo. Jag vet att även du kommer klara det!


  Tack för peppningen! :) jag hoppas verkligen det! Nu har jag dock gått och blivit sjuk (vilket jag aldrig annars är). Typiskt! Känner mig svag och täppt i halsen.. inte det mest optimala skicket att vara i vid en förlossning :/ hoppas på att bli frisk och stark snarast!
 • Mån 27 feb 2017 21:30 #77
  Sussudio skrev 2017-02-19 20:26:42 följande:

  Mitt egentliga BF är 1 mars men blir snittad nu på torsdag (23/2) pga pojken ligger med huvudet upp. 4 dagar kvar och jag är så nervös, samtidigt som jag hoppas på att förlossningen ska starta av sig själv NU (blir akut kejsarsnitt då). Är så trött på detta, sover inte på nätterna och är så fruktansvärt trött!

  Detta är mitt tredje barn


  Hur gick ditt snitt? :)
 • Mån 27 feb 2017 21:31 #78
  jyns00 skrev 2017-02-24 14:26:01 följande:

  Jag har fått reda på att imorgon ska jag och min sambo infinna oss på BB imorgon för att ha koll på hur det är med mig, bebis och mina gallsyror. De har förhöjt sig under veckan. Ev blir det en igångsättning, livrädd då detta är mitt andra barn men min första vaginala förlossning. Snälla ge mig lite stöd kring igångsättning!!


  Hur går det för dig?? Jag är också nervös inför en eventuell första vaginal förlossning! Har ett snitt bakom mig. Lycka till!
 • Fre 3 mar 2017 20:41 #88
  8185 skrev 2017-03-03 13:42:40 följande:

  Jag har bf 8 mars.

  När jag vaknade i morse så lossnade en del av slemproppen. Jag fick sen kraftig mensvärk och bruna flytningar :)

  Så när sambon åkte till jobbet så sa jag att idag blir det bebis :D Men nu har det lugnat ner sig igen. Jag blir så besviken!

  Några sammandragningarna har varit mer kraftfulla, men inte så smärtsamma som jag förväntar mig att de ska vara ;)

  Jag har inte känt kramp som du beskriver. Blir även livmodern hård?


  I tisdags kväll började jag få värkar som höll på nästan hela natten. På morgonen avstannade det och kom bara glest under dagen. På eftermiddagen trappades det upp igen och höll på under natten med för att glesas ut under morgonen/dagen.. så har det hållt på :/ jag fick även som du, brunaktig flytning och tänkte att det nu var dags! Bm sa att det förmodligen är teckenblödning, som man får när tappen börjar mogna/öppnas. Kan ju annars vara en bit av slemproppen. Jaja så nu vågar jag knappt hoppas på något inatt :/ jag ringde förlossningen och sa att jag ville in på kontroll imorgon så ska ringa för tid imorgon FM. Frustrerande :/
 • Fre 3 mar 2017 20:42 #89

  Har bf imorgon ska jag kanske tillägga :)

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll