Inlägg från: Vet hur det känns |Visa alla inlägg
  • Vet hur det känns

    Gravid efter bukplastik

    jag undrar exakt samma. är i v10 och gjort en stor bukplastik på citadell för 1 år sen. är extremt orolig hur det ska gå? har även gjort slidförsnävning och bröstförstoring. mest orolig för magen. följer denna tråd

  • Vet hur det känns

    är du rädd för att spricka upp? bristningar? jag är orolig för hur naveln blir.. det är ju liksom ärrvvnad runt hela naveln.. liksom ny navel

  • Vet hur det känns

    tänker samma. min bm skulle ta upp detta med en läkare på vårdcentralen. behöver du extra kontroller? jörg sydde väldigt mycket i muskulaturen samt 2 kilo bort med lös hud. ny navel.

    i slidan har jag också sytt ihop mig så är livrädd att jag ska få fruktansvärda bristningar vid förlossningen. gjorde kejsarsnitt med första dottern så har mycket ärrvvnad på magen/livmodern. vet inte om det bästa är kejsarsnitt igen? barn nr 2 föddes vanligt

  • Vet hur det känns

    Jag var på specialist mödravården på träff för att läkaren ville ev att jag skulle få planerat snitt pga operationerna (mage och försnävning) men efter koll samt mina egna önskemål osv så bestämde vi att jag kommer föda normalt.

    Upplever min mage som mindre än andras trotts att detta är mitt tredje barn. Inga större besvär.. men är orolig för kommande bristningar samt hur det ska bli med naveln.

    Hur går det för er?

  • Vet hur det känns

    Fina magar ni har! Men vist är det skillnad på storlek jämfört med tidigare barn.

    Här är min mage i v 22 om med tidigare barn har jag i samma vecka varit stor!!

  • Vet hur det känns
    lillpuckot skrev 2017-03-31 07:58:43 följande:

    V 29 här nu..

    Börjar bli lite tungt att andas. Känner mest sparkar och bök i nedre delen av megen och bakåt svanskotan faktiskt. MYCKET mindre den här ggn än med tidigare 3 ????

    Känner mig fantastisk faktiskt.. Fortf hyfsat smidig, nästan inga krämpor alls. Planerar o jobba till 2/6. Sen tar jag sem 2 v och sen kommer förhoppningsvis lillprins ????

    Va ju ett tag sen det skrevs här, så jag uppdaterar frågan lite. Hur mår ni?

    Bjussar på en bild från i måndags ????

    Så här såg de två första ut i v 22 ca.. alltså 6 v tidigare...


    Så gullig mage! Jag mår bra men har hemskt foglossning.. är i v 23 nu, 24 på måndag?.. tiden går sakta.. längtar tills prinsen är ute så jag vet att allt gått bra. Är orolig för förlossningen och hoppas inte bukplastiken ställer till något. Blir ialf vaginal förlossning här. Mina två tjejer längtar efter bebis.. så det är roligt.

    Har handlat färdigt allt nu så ska bara njuta nu :)
  • Vet hur det känns

    Hur går det för alla?? Nu är jag i v 29 (28+5) och bjuder en bild från idag tagen på jobbet. Liten mage än.. folk fattar inte ens att jag är gravid..

  • Vet hur det känns
    Any80 skrev 2017-05-12 12:23:31 följande:

    Det e fin magen :) min är lite större men jag har också gått upp i vikten, e i v 30+4 , min mage e hård känns som att hon har lite plats men läkaren har kollat o allt såg fint ut, ska du föda vaginalt? Det ska jag göra iallafall :) kram


    Tack. Jaa jag har också gått upp i vikt.. sätter sig på lår/rumpa. Jaa min mage är också hård.

    Jag var in på förlossningen då jag trodde att jag läkte vatten där så trodde två barnmorskor att jag hade värk när dom kände på magen.. "säg till när värken gått över" jag har ingen värk sa då jag var på barnmorskan sa "oj va hård mage, precis som när man har värkar"

    Jag kommer också föda vanligt. Läkaren har kollat och gett mig godkänt för vaginal förlossning :)
  • Vet hur det känns
    Skenet skrev 2017-06-24 05:28:09 följande:

    Uppdatering

    Vår tös kom 3/4 på BF ganska prick, eller +1 om man ska vara knusslig.

    Hela tiden växte magen som en rektangulär tunna, fick aldrig nån rar bebisbula då ärren på magen effektivt höll emot. Inga bristningar på magen (nya ska tilläggas)

    Magen klarade graviditeten galant trots viktop med stort snitt 2003 och bukplastik 2012

    Vecka 36 eller 37

    BF


    Åååh så härligt att höra. Grattis och va skönt att allt gått bra. Så som du beskriver är det för mig med.. dock har jag fått lite nya bristningar nedanför naveln. Ingen tycker jag det högravid ut. Men det gör inget.. känns konstigt att ha så liten mage. Har ökat 10 kilo hittils i v 35 hoppas jag får som du, att magen drar ihop sig fint efter förlossningen.
  • Vet hur det känns
    Tiinuli skrev 2017-06-24 11:27:26 följande:

    Hej!

    Hur mycket ökade ni i vikt under denna gång? Jag är mest fundersam pga. att jag gått upp med 30kg under förra grav och om magen klarar av en sådan upp gång efter buk utan påverkan :(


    Jag är i v 36 imorgon och har gått upp ca 10 kilo. Första barnet gick jag upp 40 kilo andra 20-25 kilo och denna gång hoppas jag under 15.. man brukar gå upp mer i slutet men tänker att inte mer än 5 kilo på en månad.
  • Vet hur det känns
    Skenet skrev 2017-06-26 15:50:56 följande:

    Holy crap!

    Nu har jag plussat igen...

    Går det vägen blir det knappt 11 månader mellan barnen. Får se vad magen säger den här gången då ;)


    Wow grattis!!!! Blir det din andra? Super roligt med tätt mellan syskonen.. dock väldigt jobbigt dom första åren. Min 1 och 2 kom tätt.. 3 kommer nu i juli, 7 år mellan 2an och denna. Känns perfekt!
  • Vet hur det känns

    Tänkte uppdatera hur det gått. Magen växte inte mer efter v33. ( Samma sf mått) fick göra tul ultraljud och det visade normal bebis.

    Här är bild dagen innan förlossningen var (v 40+5)



    Här är bild 2 dagar efter förlossningen.



    Jag gick upp 20 kg under graviditeten. Magen höll sig fin och fick inga bristningar. Direkt efter förlossningen så var magen platt igen.

Svar på tråden Gravid efter bukplastik