Inlägg från: Klickerträna |Visa alla inlägg
  • Klickerträna

    Bokälskare sökes :-)

    Mitt nyårslöfte är att läsa böcker!
    Jag har tittat på (amerikanska, främst) bok-youtubekanaler, och är väldigt sugen på att börja läsa "på riktigt".

    Så - nu skulle det vara trevligt att ha någon att diskutera med

    Jag tänker främst att jag vill läsa populära fantasy-ungdomsböcker, typ Kretsen (Raven boys), Sista riket (Mistborn-trilogin) och Ett folk utan land (Finnikin of the rock-serien). Och det skulle vara jätteskoj att kunna diskutera med andra likasinnade.

    Jag tänkte fylla på tråden lite med hur mitt nyårslöfte går. Jag är alltså ny på detta, men siktar på en bok i månaden till att börja med, och väntar i dagsläget på en leverans av några spännande titlar (tidigare nämnda + fler).

    Välkomna hit alla som gillar böcker!

  • Svar på tråden Bokälskare sökes :-)
  • Klickerträna

    Vad trevligt!
    Spännande att kunna utbyta lite tankar
    Isfolket har jag också hört. Funderat på att läsa dem, men det blir nog inte nu.

    Vad kul att höra att Mistborn är bra (som ljudbok). Min första del levereras förhoppningsvis imorgon eller på Tisdag. Kanske startar med den då!

  • Klickerträna
    Fiona M skrev 2017-01-03 20:20:45 följande:

    TS, dessa kan kanske falla dig i smaken?

    Modern twist på sagor (har dock bara läst första, och oå engelska men tror alla finns översatta)

    www.goodreads.com/book/show/11235712-cinder


    Ja! Cinder står på min lista Den serien har jag hört gott om! Jag har dock mycket att beta av innan dess
  • Klickerträna
    flygrl skrev 2017-01-03 20:36:42 följande:
    Håller helt med. Jag e också nyfiken på tråden men undrade om jag platsar i gänget då jag inte läser typ en bok om dan mm. Hoppas det kan få va högt i tak i tråden och diskussioner om böckerna i focus.

    Hur e förresten upplägget tänkt?
    (Jag e som sagt intresserad men får se om jag fixar tempot och kunskaperna som kanske krävs. Kanske tar mig vatten över huvet här... :/ )
    Jag läser absolut inte en bok om dagen. Jag siktar på 12 böcker i år. Vill inte att det ska vara under press, utan för nöjes skull

    Alla kan ju delta i diskussioner här, oavsett erfarenhet och ambition tänker jag. Kanske bli inspirerad och ge/få tips Det är huvudsaken.
  • Klickerträna

    Min leverans har ännu inte dykt upp. Har tjatat så min sambos öron blöder
    Imorgon MÅSTE de levereras.
    Och jag tror att jag börjar med den svenska översättningen av Changeling - Tankeläsaren. Den ska vara en bra första fantasybok.

  • Klickerträna
    Aniiee skrev 2017-01-03 22:09:11 följande:
    Jag håller med dig. Vill tillägga att det heller inte spelar någon roll HUR man läser, med ögonen, öronen, fingrarna..... Anything goes, huvudsaken är att man läser, inte hur eller hur mycket.
    Knowledge is knowing Frankenstein wasn't the monster. Wisdom is understanding Frankenstein was the monster.
    Precis!
    Så länge det är god stämning i tråden är alla som är nyfikna välkomna att diskutera olika böcker som vi tillgodogjort oss på alla möjliga och omöjliga vis
  • Klickerträna
    Aniiee skrev 2017-01-04 01:25:07 följande:
    Changeling är bra.

    Jag har börjat läsa Nightrunners serie) igen. Jag är sååååå tjatig. Även Last Herald-Mage (serie) och Stone Prince (första i en serie, men gillar eg inte resten av serien direkt) ligger och väntar.

    Sedan ska jag inköpa sista delen av Dragon Age-böckerna också. Drar ut på det.
    Knowledge is knowing Frankenstein wasn't the monster. Wisdom is understanding Frankenstein was the monster.
    Oj, ser att Nightrunner består av 7 böcker. Hade en lätt avskräckande effekt må jag säga
    I slutet av året kanske jag vågar överväga det!
  • Klickerträna
    Zadre skrev 2017-01-04 14:10:35 följande:
    Klart du platsar. Alla läser olika fort. Jag siktar på 25 böcker i år. Med min läshastighet så klarar jag det lätt men jag har varit dålig på att sätta mej ner och faktist läsa utan nästan bara blivit Netflix och datorspel, så förra året läste jag kanske bara 4 böcker.

    Nåt upplägg vet jag inte utan nu ser det mest ut som att vi läser vad vi vill och diskuterar böcker i största allmänhet. Jag har svårt med iden att alla läser samma bok och sen diskuterar den då jag vill läsa det jag känner för och inte det nån annan säger åt mej.
    Klickerträna skrev 2017-01-04 01:27:53 följande:Oj, ser att Nightrunner består av 7 böcker. Hade en lätt avskräckande effekt må jag säga
    I slutet av året kanske jag vågar överväga det!
    Då ska du nog vänta ett tag med att tackla Wheel of Time av Robert Jordan. 14 böcker plus en prequel och en companionbook. ;)
    Deeet ska jag garanterat då, ja

    -

    Och jag hade inte tänkt att alla ska läsa samma bok, det kan nog bli för snävt och svårt att få till.
    Men diskutera och bli inspirerad kan ju alla göra
    Det är meningen att det ska vara för nöjes skull, inte några krav.
    Vill man sedan så kan man ju sätta individuella mål.
    Och så kanske de som vill kan göra diverse bok-taggar i tråden? T.ex. "Bookish pet peeves" eller "favorite characters" eller vad som
    Så länge det roar oss!
  • Klickerträna

    Nu har jag läst min första bok i år

    Den svenska översättningen av Raven boys del 1. Eftersom jag verkligen hade höga förväntningar så kände jag att den inte riktigt levde upp till det jag önskade och inte riktigt hann "komma igång" förrän mot slutet. Och den lämnade helt enkelt lite mer att önska. Slutet kändes abrupt för mig, och jag trodde att fler saker som det byggts upp för skulle ske. Dock kommer jag garanterat läsa del två, för det här kändes som sagt bara som början på historien. Jag ger den nog 3,5/5. Den var inte dålig, men ingen "wow"-känsla heller riktigt. Säkert pga höga förväntningar.

    Näst på min lista är A monster calls av Patrick Ness. Den är utvald i hopp om att vara relativt snabbläst, vilket jag vill ha nu för att komma igång med läsandet och beta av böcker och bli varm i kläderna. (Och jag måste läsa den innan filmen kommer.) Även om denna bok har jag höga förhoppningar Fast nu förväntar jag mig en djupt berörande känslomässig resa. Upp till bevis!

    Som tredje kommer jag läsa Changeling. För den var lite tjockare än övriga. Så den får vänta lite. Hrm, ja. Det påverkar mig negativt när böckerna ser ut att ta sin lilla tid Och den är inte ens extrem på något vis. Men jag ska vänja mig i år! Om 12 månader kommer jag fnysa åt att jag tyckte Changeling var "en för tjock bok"

  • Klickerträna

    Läste ut Sju minuter efter midnatt (A monster calls) igår. Den var lite gråtig, som väntat. För mig var den nog en 3,5:a av 5.

    Denna vecka planerar jag att börja på Dödsritten av Maggie Stiefvater.

    2/12 avklarade än så länge. Tidsmässigt ligger jag bra till

  • Klickerträna

    Jag är inne på min tredje, men nu går det trögt. Får pusha mig lite, så jag kommer in i handlingen för den är nog intressant bara tempot ökar lite. Beställa hem nya fina böcker är av någon anledning mycket enklare än att avverka dem

  • Klickerträna

    Jag håller på med Tahere Mafi's "Rör mig inte" (Shatter me).
    Verkar passa mig, men har ont om tid att läsa just nu. Läser nog klart den i helgen.

  • Klickerträna

    Ja, jag ligger väl rätt bra i fas. Och än bättre med inköpen .

    Har en lång radda böcker på tur, men ack så ont om tid!

Svar på tråden Bokälskare sökes :-)