• MEE83

    Bokälskare sökes :-)

    Läser inte mycket annat än facklitteratur(som relaterar till jobbet), men jag lyssnar gärna på ljudböcker, Misborn trilogin tycker jag är RIKTIGT bra. De andra du nämner har jag inte lyssnat, eller läst igenom... ännu kanske jag skall säga.

  • MEE83
    Klickerträna skrev 2017-01-01 21:40:27 följande:

    Vad trevligt!
    Spännande att kunna utbyta lite tankar
    Isfolket har jag också hört. Funderat på att läsa dem, men det blir nog inte nu.

    Vad kul att höra att Mistborn är bra (som ljudbok). Min första del levereras förhoppningsvis imorgon eller på Tisdag. Kanske startar med den då!


    Det är bland det bästa jag plöjt igenom i fantasy genren, fast jag har inte lyssnat eller läst supermycket fantasy, det är de stora klassikerna(dvs typ Jordan etc) plus en och annan mindre omtalad bokserie och författare, det finns en del extremt bra ljudboksskådisar som läser in böcker på engelska. Perfekt att ha på t ex långresor.
  • MEE83
    i-o skrev 2017-01-02 14:21:46 följande:

    Förvånad att ingen nämnt "Song of Earth and Fire" redan.


    Ice and Fire är det... Flört

    Plöjde dom efter första säsongen av tv serien blivit sänd, dom är bra, Roy Dotrice är helt underbar att lyssna på också.
  • MEE83
    i-o skrev 2017-01-03 05:33:34 följande:
    Fast earth and fire skriver jag. Men det är en smaksak. Vissa säger kebap och vissa kebab.
    Ok!

    Har du läst eller lyssnat på Martins andra böcker? Det finns 3 kortare böcker som utspelar sig ett antal år innan ice and fire storyn.
  • MEE83
    Zadre skrev 2017-01-04 14:10:35 följande:
    Då ska du nog vänta ett tag med att tackla Wheel of Time av Robert Jordan. 14 böcker plus en prequel och en companionbook. ;)
    Ja det är verkligen en mastodontserie, synd att den andra prequel boken aldrig blev utgiven!

    Matrim Cauthon är nog den fantasykaraktär jag haft lättast att relatera till. Skall jag vara helt ärlig så tycker jag dock att Sanderson är en bättre författare än Jordan, men jag har fått mycket glädje från WoT. jag blev nästan lite sentimental när jag var klar av den sista boken, de första böckerna gavs ju ut och avklarades när jag var en skitunge, och den sista kom ju för bara ett par år sedan.
Svar på tråden Bokälskare sökes :-)