• Klickerträna

    Bokälskare sökes :-)

    Mitt nyårslöfte är att läsa böcker!
    Jag har tittat på (amerikanska, främst) bok-youtubekanaler, och är väldigt sugen på att börja läsa "på riktigt".

    Så - nu skulle det vara trevligt att ha någon att diskutera med

    Jag tänker främst att jag vill läsa populära fantasy-ungdomsböcker, typ Kretsen (Raven boys), Sista riket (Mistborn-trilogin) och Ett folk utan land (Finnikin of the rock-serien). Och det skulle vara jätteskoj att kunna diskutera med andra likasinnade.

    Jag tänkte fylla på tråden lite med hur mitt nyårslöfte går. Jag är alltså ny på detta, men siktar på en bok i månaden till att börja med, och väntar i dagsläget på en leverans av några spännande titlar (tidigare nämnda + fler).

    Välkomna hit alla som gillar böcker!

  • Svar på tråden Bokälskare sökes :-)
  • Zadre
    kattpappan skrev 2017-01-04 15:37:18 följande:

    Är ni intresserade av svensk fantasy, sci-fi och skräck.

    Leta då upp Hoi förlag, Fafner och Swedish Zombie.

    Där ger både kända och okända svenska författare ut sina alster.


     John Ajvide Lindqvist med böcker som Hantering av Odöda, Låt Den Rätte Komma In osv. :)
  • CatMan
    Zadre skrev 2017-01-04 15:46:30 följande:

     John Ajvide Lindqvist med böcker som Hantering av Odöda, Låt Den Rätte Komma In osv. :)


    Han är superbra.

    Testa Anders Fagers novellsamling Samlade svenska kulter och böcker. Han skriver mest skräck.
  • Klickerträna

    Nu har jag läst min första bok i år

    Den svenska översättningen av Raven boys del 1. Eftersom jag verkligen hade höga förväntningar så kände jag att den inte riktigt levde upp till det jag önskade och inte riktigt hann "komma igång" förrän mot slutet. Och den lämnade helt enkelt lite mer att önska. Slutet kändes abrupt för mig, och jag trodde att fler saker som det byggts upp för skulle ske. Dock kommer jag garanterat läsa del två, för det här kändes som sagt bara som början på historien. Jag ger den nog 3,5/5. Den var inte dålig, men ingen "wow"-känsla heller riktigt. Säkert pga höga förväntningar.

    Näst på min lista är A monster calls av Patrick Ness. Den är utvald i hopp om att vara relativt snabbläst, vilket jag vill ha nu för att komma igång med läsandet och beta av böcker och bli varm i kläderna. (Och jag måste läsa den innan filmen kommer.) Även om denna bok har jag höga förhoppningar Fast nu förväntar jag mig en djupt berörande känslomässig resa. Upp till bevis!

    Som tredje kommer jag läsa Changeling. För den var lite tjockare än övriga. Så den får vänta lite. Hrm, ja. Det påverkar mig negativt när böckerna ser ut att ta sin lilla tid Och den är inte ens extrem på något vis. Men jag ska vänja mig i år! Om 12 månader kommer jag fnysa åt att jag tyckte Changeling var "en för tjock bok"

  • Fiona M

    "A Monster Calls" köpte jag av en slump i en liten by i Wales, den var billig och tunn och jag skulle åka tåg. Sen satt jag och snörvlade lite... (Ska bli intressant att se vad de gjort av filmen!)

  • MEE83
    i-o skrev 2017-01-03 05:33:34 följande:
    Fast earth and fire skriver jag. Men det är en smaksak. Vissa säger kebap och vissa kebab.
    Ok!

    Har du läst eller lyssnat på Martins andra böcker? Det finns 3 kortare böcker som utspelar sig ett antal år innan ice and fire storyn.
  • MEE83
    Zadre skrev 2017-01-04 14:10:35 följande:
    Då ska du nog vänta ett tag med att tackla Wheel of Time av Robert Jordan. 14 böcker plus en prequel och en companionbook. ;)
    Ja det är verkligen en mastodontserie, synd att den andra prequel boken aldrig blev utgiven!

    Matrim Cauthon är nog den fantasykaraktär jag haft lättast att relatera till. Skall jag vara helt ärlig så tycker jag dock att Sanderson är en bättre författare än Jordan, men jag har fått mycket glädje från WoT. jag blev nästan lite sentimental när jag var klar av den sista boken, de första böckerna gavs ju ut och avklarades när jag var en skitunge, och den sista kom ju för bara ett par år sedan.
  • flygrl
    Klickerträna skrev 2017-01-03 20:44:32 följande:

    Jag läser absolut inte en bok om dagen. Jag siktar på 12 böcker i år. Vill inte att det ska vara under press, utan för nöjes skull

    Alla kan ju delta i diskussioner här, oavsett erfarenhet och ambition tänker jag. Kanske bli inspirerad och ge/få tips Det är huvudsaken.


    Visst ja, du har ju ditt nyårslöfte och projekt med läsa mer böcker. Jag vill också läsa mer. Mycket mer.
    Meus Veritas skrev 2017-01-03 21:57:12 följande:

    Klart du platsar! Jag läser inte heller en bok om dan utan snarare runt 9-15 om året beroende på tjocklek. Det vore trist om det blev ännu en tråd där folk ska bevisa sin iq och intellekt för då tror jag den dör rätt fort.
    Jag tycker snarare att det är viktigt att läsa överhuvudtaget så vare sig man läser de tunga böckerna eller lättare ungdomsböcker så tycker jag att det är roligt att få tips och höra vad andra människor tycker om olika böcker :)


    Aniiee skrev 2017-01-03 22:09:11 följande:

    Jag håller med dig. Vill tillägga att det heller inte spelar någon roll HUR man läser, med ögonen, öronen, fingrarna..... Anything goes, huvudsaken är att man läser, inte hur eller hur mycket.


    Klickerträna skrev 2017-01-04 01:25:54 följande:

    Precis!
    Så länge det är god stämning i tråden är alla som är nyfikna välkomna att diskutera olika böcker som vi tillgodogjort oss på alla möjliga och omöjliga vis


    Zadre skrev 2017-01-04 14:10:35 följande:

    Klart du platsar. Alla läser olika fort. Jag siktar på 25 böcker i år. Med min läshastighet så klarar jag det lätt men jag har varit dålig på att sätta mej ner och faktist läsa utan nästan bara blivit Netflix och datorspel, så förra året läste jag kanske bara 4 böcker.

    Nåt upplägg vet jag inte utan nu ser det mest ut som att vi läser vad vi vill och diskuterar böcker i största allmänhet. Jag har svårt med iden att alla läser samma bok och sen diskuterar den då jag vill läsa det jag känner för och inte det nån annan säger åt mej.


    Tack alla för eran förståelse och sunda inställning. Vi läser olika fort och vi har läst olika mycket men förhoppningsvis kan vi berika varandra med tankar & tips kring böcker. Jag kanske kommer läsa mer va ni skriver än själv skriva men då och då kommer också input från mig. Och läsa böcker ska jag göra. Damn it.
  • Zadre

    Avslutade två böcker idag. Började läsa de den 5 jan.
    Blandat Blod av Katarina Mazetti, första delen i serien Släkten där alla böcker skrivs av olika författare. Handlar om ett släktled med kvinnor där första boken börjar i mitten av 900-talet. Ca 250 sidor så den gick givetvis fort att läsa,
    Den andra var Wishful Drinking av Carrie Fisher och den lyssnade jag på i lastbilen. Bara 3 timmar lång så gick ju fort det också. Var Carrie själv som läste så rekommenderar att lyssna på den versionen om ni skulle lyssna. Gillade boken också, handlade om hennes missbruk och mentala problem. Rätt humoristisk om man gillar galjhumor.

  • Aniiee

    Jag ska börja läsa vinnarna och de flesta nomineringar av förra årets Goodreads Awards. Om jag får tag i dem.


    Knowledge is knowing Frankenstein wasn't the monster. Wisdom is understanding Frankenstein was the monster.
  • ABC73

    Älskar att läsa, så jag hänger gärna på här. Har redan hittat lite tips här. Tycker om "klassiska" science fiction, men också en del fantasy.

    Är uppvuxen med science fiction som godnattsagor eftersom min pappa gillade science fiction och brukade återberätta det han läste för mig.

    Läser gärna på engelska.

    En serie böcker jag gillar att läsa är Xanth-serien av Piers Anthony där det är fullt med engelska ordvitsar (puns).

    Just nu läser jag Harry Potter för min 8-åring på kvällarna. Kul att faktiskt ha en högläsningsbok jag själv tycker om!

Svar på tråden Bokälskare sökes :-)