Inlägg från: Anonym (analytiker) |Visa alla inlägg
  • Anonym (analytiker)

    Tycker du att man per automatik är rasist om man röstar på SD?

    Jag undrar bara om de dryga 30% som hittills röstat "Ja" i denna tråd också tycker att man är per definition kommunist om man röstar på V? Eller varför inte fråga om man per definition är för tvångssteriliseringar om man röstar på S? Faktum är ju att både V och S har en hel del otrevliga rötter, de med. Att konstant dra upp SD:s rasistiska rötter är kontraproduktivt, för att inte tala om inkonsekvent och historielöst.

    Jag brukar också stilla fundera kring att om alla som röstar på SD är rasister, så vad röstade de på innan SD blev så stort som det är i dag?  Större delen av SD:s väljare måste ju ha röstat även i tidigare val (jag har mycket svårt att tro att alla som gör så antingen var för unga tidigare, eller röstade blankt/var soffliggare...), och vilka partier röstade de på då? Vad säger det om dessa partier, enligt den logik som de s.k. antirasisterna för?

    Nej, anledningen till att SD växer är för att missnöjet med de andra partierna ökat. I och med DÖ visade de att om man inte röstar SD eller möjligtvis V, så röstar man i princip på samma parti oavsett vad det står längst upp på valsedeln. Dessutom är SD:s huvudfråga, invandringen, ytterst aktuell och det gynnar dem. Politikerna har haft dålig koll, eller inte brytt sig, vad gemene man i Sverige tyckt om denna fråga. M (med KD i bräschen) har nu fattat att de flesta i Sverige anser att invandringspolitiken har stora brister, och börjat ändra sin politik efter det. Men jag tror det är för sent. Bl.a. p.g.a. DÖ enligt ovan, men också för att det uppfattas som en bekräftelse att SD haft rätt hela tiden.

    SD växer en hel del p.g.a. offerkoftan, att andra partier, media och kända "tyckare" nedvärderar både partiet och deras väljare, att SD utesluts och mäts med en annan måttstock än de andra partierna. Jag tycker det visar en beklämmande brist på insikt att man först förfäras över att SD tar på sig offerkoftan, men ignorerar vilka det är som stickan den och räckt över den på silverfat till SD...

    Men vad vet jag? Troligen kommer jag att bli kallad för en dum, lågutbildad rasist bara för att jag uttryckt mina tankar enligt ovan. Den reaktionen på någon som inte tycker som man "ska",  är precis varför SD växer.

  • Anonym (analytiker)
    Anonym (Yes) skrev 2017-01-08 16:12:48 följande:

    Röstar man på SD för att man är insatt i politik så säger jag ja på frågan eftersom jag då förutsätter att man är medveten om att det är ett rasistiskt parti.
    Röstar man på SD för att man vill visa att men är missnöjd med övriga partier så säger jag att man är lat som inte sätter sig in tillräckligt mycket innan man röstar.


    Det finns fler alternativ. Som att man är insatt i SD:s politik, men anser att de andra partierna har mer fel än vad SD har. Pest eller kolera, alltså. Eller så är man missnöjd, men är fullt medveten om att en blank röst inte kommer att göra den minsta skillnad i att få de andra partierna att ändra på sig. Jag kan komma på flera anledningar som inte innebär att man är per definition rasist, kan inte du?
  • Anonym (analytiker)
    Anonym (Yes) skrev 2017-01-08 16:24:34 följande:
    Röstar man på SD för att man tror att de andra partierna då ska ändra sina partiprogram på ett sätt så det passa varje enskild person som röstar på SD av den anledningen så är man ju faktiskt dum. Det är ju bättre att man själv engagerar sig politiskt i det partiet man vill ändra åt något håll istället. Det fattar kanske du också?
    Jag tror inte att någon människa tror att partier, vilket det än må vara, kan ha ett partiprogram som passar varje enskild röstare. Detta argument du försöker föra luktar halm lång väg.  
    Det är orimligt att kräva att de som vill påverka ett parti måste engagera sig politiskt i detta. Man kan påverka direkt eller indirekt ändå, genom att välja hur man lägger sin röst. Precis som det är en demokratisk rättighet att få påverka politiken, är det en demokratisk rättighet att rösta med vilket strategi man vill. Faktum är att det inte går att varje enskild person som vill påverka ett parti engagerar sig politiskt i det. Fast det fattar kanske du också?


  • Anonym (analytiker)
    Anonym (Yes) skrev 2017-01-08 17:28:51 följande:
    Fast det tror ju folk uppenbarligen när de säger "jag tänker rösta på SD för jag är så jävla missnöjd med M" och då tror att M ska fatta precis vad varje enskild person som röstat på SD pga att de är missnöjda med just M vill förändra. Jag tycker inte det håller.

    Jo, vill man ha en förändring inom ett parti så behöver man engagera sig lite mer än att bara lägga sin röst och om man då väljer att lägga sin röst på ett helt annat parti än de man vill förändra så tycker jag man tänker lite knas. Men det är min åsikt.

    Och nej, har aldrig sagt att man inte får rösta med vilken strategi man vill.
    Vad exakt varje enskild person tycker kanske inte går att utröna, men det går att få ett hum om varför man förlorar väljare generellt. Att M har fattat varför de förlorat väljare till SD är uppenbart (och varför SD växer överhuvudtaget), eftersom M har börjat gå in på samma spår som SD när det gäller invandringspolitiken.
  • Anonym (analytiker)
    Världsmedborgare skrev 2017-01-09 16:07:39 följande:
    Och ändå är vi framröstade av omvärlden, som världens bästa land att leva i, och ett land med ett företagsklimat i toppklass.
    Så varför så bitter, när du istället borde vara oerhört stolt över att få leva i ett land, som övriga Världen ser som ett föredöme på många sätt?

    Och det enda vi behöver göra för att få fortsätta att leva bra i Sverie, är att inte lägga vår röst på SD eller V, eller nåt annat politiskt extremt eller populistisk parti som ev dyker.
    Framröstade? Av vilka och i vilket sammanhang?

    Nu är jag medveten om att min bekantskapskrets inte behöver vara representativ för "omvärlden", men jag har fått uppfattningen Sverige visserligen är ett föregångsland när det gäller jämställdhet, föräldraförsäkring o.s.v., men när det kommer till saker som vårt undermåliga skolsystem, våra inkompetenta politiker, våra ouppfostrade barn, vårt sätt att hantera invandringen; då används Sverige som ett exempel på hur man inte ska göra.

    Svensken uppfattas också ofta såsom högfärdig och inbilsk, tror att om bara hela världen skulle följa Sveriges exempel vore allting så mycket bättre (underförstått: Sverige är högre stående än dessa stackars outvecklade länder med andra system och andra sätt att angripa problem) och har överlag en överdriven uppfattning om sin egen betydelse som "föregångsland".
  • Anonym (analytiker)
    Världsmedborgare skrev 2017-01-09 21:03:57 följande:
    Forbes vad gäller företagsklimat, och om jag minns helt rätt, folk från OECD länderna var dom som tillfrågades (lite osäker där), och det var/är den hittills största undersökning som gjorts i samma fråga.
    Om skolsystemet inte fungerar, sjuka får stå vårdkö i en halv evighet, funktionshindrade inte får någon hjälp eller polisen inte har tillräckligt med resurser, då är Sverige faktiskt inte så mycket att hänga i julgranen.

    Det finns saker Sverige är bra på, javisst, men det är inte samma sak som att det är på det hela bra och att politikerna gör ett bra jobb. Jag kan nog sägas vara ganska röd i min politiska färg, men Löfvén & Co måste vara den absolut sämsta, tafatta och inkompetenta regeringen på länge, så jag kommer troligen att rösta blått 2018.
  • Anonym (analytiker)
    Världsmedborgare skrev 2017-01-10 20:57:56 följande:
    Det kommer aldrig att bli bra, ett land är alltid i förändring och har problem som måste lösas, det får nåt vi alltid kommer att tvingas leva med.

    De problem du tar upp är uppmärksammade och kommer att förändras till det bättre under det här året.
    Skolan har som du vet redan uppvisat förbättringar, och där finns heller ingen större oenighet mellan blocken om att rätt åtgärder har vidtagits.
    Men mer behöver göras, innan vi är tillbaka till den nivå som kan sägas vara accetabel.

    Det övriga du tar upp, lider alla av samma problem, det att det inte finns några som är anställningsbara, och tyvärr är det ingen som kan förändra det faktum, att det tar tid att få fram utbildad personal, var sig vi utbildar själv, eller letar efter personal utom lands

    Och inte underlättar det för dessa organisationer och företag, att Sverige nu går som tåget, och att det saknas anställningbar personal inom snart sagt varje yrkesområde.
    Och ännu fler som saknas ser det ut att kunna bli, då det väntas större pensionsavgångar i närtid.

    Men det är ändå mitt i skiten, ett ovanligt angenämt problem, för det var inte igår som Sverige istället för arbetslöshet nu istället saknar arbetskraft till alla de arbeten som finns.

    Tväremot dig, så tycker jag Löfven o Co lyckats riktigt bra, för nu går det mesta åt rätt håll.
    Vi bygger t.ex mer än på mycket länge, nå¨t Alliansen inte lyckades få igång alls, under sina 8 år.
    Arbetlösheten sjuker helat tiden, och den hade kunnat vara mycket lägre, då det inte är brist på arbetstillfällen, utan att de som går arbetslösa saknar utbildning, eller har "fel" utbilning. 

    Jag tvivlar på att det gått att göra så mycket bättre ifrån sig, med andra vid rodret, då arbetet med flyktingarna i stort sett tog all tid under ett år. 
    Mycket har fått stå tillbaka för att de akuta problem som då uppstod skulle hinnas med att hantera.
    Och som jag sa i början, det saknas arbetskraft/utbildad persona, och det går inte att göra så mycket åt på kort tid.
    Inte inom de yrkesområden du tog upp, där krävs som du vet, både behörighet och kunskaper i svenska.
    Jag håller inte med dig i allt, men jag väljer att avsluta diskussionen här eftersom jag tycker det blir lite för mycket OT.
Svar på tråden Tycker du att man per automatik är rasist om man röstar på SD?