Inlägg från: EnAnonumius |Visa alla inlägg
  • EnAnonumius

    Öppet köp mediamark?

    MoaElis skrev 2017-01-09 17:37:23 följande:
    Nej, typiskt, missade raden om att " mjukvara, spel, film, musik och mobiltelefoner tar vi endast tillbaka i obruten förpackning"
    Ja och det är något som gäller nästan alla butiker.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    MoaElis skrev 2017-01-10 18:16:37 följande:
    Ok, skickade en fråga till dem. Men lite konstigt att inte mediamark vet om eller bryr sig om den lagen.
    Det gäller de flesta stora kedjor. Jag uppmanar dig att lägga det på minne för framtiden så du inte får för dig att det är "bara medimarkt" det handlar om.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    MoaElis skrev 2017-01-12 19:43:16 följande:
    Men det var just det jag gjorde... Jag fick samma svar där, att jag inte får göra en retur. Nu när jag kontakta dem ännu en gång (hjälper ju inte att det tar en vecka för dem att svara....) då skrev de att jag ska gå tillbaka till butiken, att jag plötsligt får lämna tillbaka den pga. att de fick reda på lagen, men att de inte kan ta emot returer av öppnade varor, samt att jag kommer få betala för att jag öppnat förpackningen pga värdeminskning....
    Utdrag från din TS:
    Jag citera dina egna ord.
    "Det kanske är en dum fråga, men jag köpte en iphone 7 via nätet, fick hem den idag och öppnade förpackningen och så, började installeringen men kom på att jag ångrar färgen...
    (slut citat)

    Nej jag har svårt att tänka mig att oavsett butik om det är Elgiganten, MediaMarkt, Siba etc att du kommer att ha svårt att lämna tillbaka en iPhone när du har PÅBÖRJAT INSTALLATIONEN av den, och när du köpt den över nätet med.
    Då är ju knappast telefonen i samma skick längre som när du fick den. Även om man har rätt att öppna förpackningen och titta på den. Men nu gjorde du mer än bara öppna förpackningen. Du även PÅBÖRJADE en INSTALLATION, när den höll på med installationen  Då FÖRST kom du på att du ångrade färgen.. 

    Ja det är ju klart som sjutton att det blir värdeminskning av telefonen när du öppnar den och påbörjar med installation av telefonen då du har ju använt telefonen.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Dumbledore skrev 2017-01-14 00:16:56 följande:
    Är DET vad du lärt dig? Du har inte lärt dig något om att vara säker på färgen innan du beställer, inte börja installera en telefon och sen komma på att du ångrar dig, inte köpa en ny telefon på Tradera bara sådär? Ingenting av det har gått in?

    Wow. Du kommer få det tufft.
    Polisen borde bli delgiven denna tråden. De kan behöva få ett gott skratt de också.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    MoaElis skrev 2017-01-14 14:24:35 följande:
    Ja det måste jag ha missat. Det du har gjort är att lägga skulden på mig, när jag faktiskt blivit utsatt för brott. Du har kallat mig bland annat klantig. Jag är givetvis medveten om att jag gjort misstag, det är inget jag behöver få upptryckt i ansiktet av någon.
    Att du blir utsatt för brott är inte rätt.. Det finns ingen jävel i denna tråden som har hävdat detta. Så spola skitsnacket om att folk skriver för att få dig att må sämre.

    Det folk uppmanar dig till att försöka fatta är att DU har aldrig rätten att försöka begå brott som du försökte att göra. Det som gjorde att det aldrig blev av med att du begick brott var att folk uppmärksammade just vad du skrev.

    I stället för att klä på dig offerkoftan i jumbostorlek så kanske du skall lägga av med att beskylla folk att de tycker på ett visst sätt om dig, som du saknar stöd för i texterna, och börja lära dig hur saker och ting fungera i stället. Och försöka sätta dig in i olika saker. Men det gör du inte du tjurar och slår ifrån dig fakta som folk försöker ge dig på hur det fungerar så du lär dig, så du inte gör om misstagen igen.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    kottelin skrev 2017-01-14 21:14:29 följande:

    Du gör dig själv till ett offer, ingen annan.
    Var du sjuk i fredags, eftersom du sjukskrev dig, så har det inte med någon på sajten att göra.

    Och jo, du tänkte utföra ett bedrägeri tills du fick kunskap om att du inte skulle lyckas.

    Hoppas du lärt dig något av dina misstag!
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    MoaElis skrev 2017-01-14 20:54:59 följande:

    Men vad i helvete. Jag har aldrig tänkt begå "bedrägeri" mot netonnet, så ge fan i skitsnacket själva. I en desperat situation kan man få konstiga tankar, det var mitt i natten, jag fick den jävligt dumma tanken.

    Tänk vad många människor jag skulle kunna ha skadat? Jag förtjänar att hängas. Jag håller med. Men från handling till agerande är det en jävligt lång väg. Läs det jag skriver istället


    Det som är konstigt är att du är totalt inkonsekvent. Du hela tiden ändrar på din historia om vad som hände och hur du tänkte. När folk förskär hjälpa dig och försöker reda ut, och påtalar det du gör fel  så sitter du och spelar ut tar på dig offerkoftan och beter dig som en drama queen. Och hårdnackat vägra att visa att du lär dig vad som gäller.

    Vad är vitsen med att komma med ena omogna överdriva reaktionen efter den andra? Jisses, har du fått medalj i att vara den största offret och drama queen på internet eller???

    Det är ingen i denna tråden som har sagt sådan saker till dig eller om dig. Det finns ju för fasiken ingen som anser att du förtjänas att hängas heller. Eller ens påstår att människor kommer till skada.
    Det hör inte hit om människor kommer till skada eller inte. En brottslig handling är en brottslig handling. Du var på väg att begå ett brott, och du kan knappast rättfärdiga det med att "det var ju inga människor som kom till skada". 


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    MoaElis skrev 2017-01-14 23:09:38 följande:

    Du får tycka precis vad du vill. Jag tänker inte lägga energi på att försvara mig. Jag förstår att ni tycker att jag överreagerar eftersom att det inte är ni som är drabbade. Men jag tycker det är jobbigt att ha förlorat i princip en hel månadslön även om det verkar vara oförståeligt, att sedan i kommentar efter kommentar få höra hur klantig man är, att man får skylla sig själv, etc. Det är mer än, i alla fall, jag klarar av just nu. Oavsett hur mycket sanning det ligger i orden. Om man är någotsånär funtad förstår man det alldeles utmärkt på egen hand. 


    Men snälla. Så bara för att vi inte spelar med i dina drama queen akt och påtalar hur de verkligen funkar i riktiga livet, så har man aldrig legat ute med stora summor och inte har en susning om hur det är att vara orolig över att få tillbaka pengar eller inte..
    Nej för du är ju precis ensammast i hela värden på att ligga ute med stora summor pengar och oroa dig över att få dem eller inte.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Dumbledore skrev 2017-01-14 23:57:07 följande:
    Jag tror alla fattar att det suger att ligga ute med så mycket pengar, och inte veta om man får tillbaka dem eller ej.
    Precis.  Många som har typ "Varit där, gjort det".


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Öppet köp mediamark?