Inlägg från: Dumbledore |Visa alla inlägg
  • Dumbledore

    Öppet köp mediamark?

    MoaElis skrev 2017-01-11 20:23:08 följande:

    Jag är plågsamt medveten om det men som sagt, när jag köper en dyr telefon vill jag gärna köpa den jag verkligen vill ha. Det kanske låter fånigt men då får det göra det. Om jag bara var ute efter en fungerande telefon kunde jag ju ha köpt en för 100 kr.

    Jag fick svar på mejlet, dock skrev jag att hon skulle svara på smset, vilket hon inte gjort. Inte heller något svar på de två sista mejlen. Så ja. Jag har en väldigt dålig känsla, jag vill inte tro det men det är bara att konstatera att jag blivit lurad. Det har aldrig hänt på tradera tidigare, brukar vara en mer pålitlig sida än blocket men med mitt flyt kan jag inte påstå att jag är förvånad... Men eftersom jag inte får något svar alls på smset känns det som personen kan vara så dum att hon använder sina riktiga personuppgifter. 

    Jag har skickat ett mejl som jag hoppas kan skrämma henne, så hon sätter tillbaka pengarna men ja, om det är en van bedragare lär hon förstå att polisen inte bryr sig. Enligt personuppgifterna hon la ut är hon dock bara 21 år gammal.


    Men snälla vän. Det handlar inte om oflyt, utan om din impulskontroll och klantighet.
  • Dumbledore
    MoaElis skrev 2017-01-11 16:36:28 följande:

    Problemet är ju att mediamark inte vill kännas vid det här, jag får inte lämna tillbaka den enligt dem. Men jag ska fråga kundservice online igen, man kan ju skicka den till dem också även om det blir dyrt med frakten. De svarade dock inte ens när jag tog upp om distanslagen men får försöka igen...

    Jag tror att jag ångrat mig angående GB också, blev så dyrt så vill nog köpa en med 32GB istället... Så det blir nog svårt att byta, de flesta verkar vilja ha den färgen jag vill ha också medan den jag valde inte verkar vara så populär. La faktiskt ut den på blocket för att kolla intresset, och det enda svar jag fått är från någon som frågade om jag kunde sälja den för typ 6 tusen. Den kostade 8490 kr.


    Du har rätt att ångra ditt köp, även om du öppnat förpackningen, så länge du fick telefonen på posten. Men du måste tala om för media markt att du vill bryta avtalet och utnyttja ångerrätten, och det ska ske skriftligt inom 14 dagar från att du mottagit telefonen. Media markt måste också skriftligt bekräfta att de tagit emot din begäran.
  • Dumbledore
    MoaElis skrev 2017-01-11 21:09:02 följande:

    Ja fyfan för mig, jag går och tar livet av mig eller vad föreslår du? På vilket sätt hjälper en sådan kommentar? Mänskligheten är förbi totalt.


    Nej, den var inte direkt hjälpsam, jag ber om ursäkt. Men det är inte första tråden du startar där du på ett eller annat sätt ställt till det för dig.
  • Dumbledore
    MoaElis skrev 2017-01-12 07:40:48 följande:

    Jag hittade nummer till en styvpappa tror jag, eller är relativt säker på, som dock inte svarar... En bror bor på samma adress också men inget nummer. Så nära, fasen också. Vill ju prata med mamman men börjar kännas hopplöst. Om bara "pappan" kan svara och ge mig numret men verkar inte hända, ser att han läst sms:et men får väl testa att ringa när jag kommer hem från jobbet också...


    Fast nu måste jag säga att du går lite för långt. Säljaren är vuxen, hennes syskon, föräldrar och styvföräldrar har ingenting med hennes säljande att göra. Att börja jaga dem kommer inte ge dig något positivt. Risken är att du blir anmäld för trakasserier om du håller på och ringer och sms:ar. Du VET inte ens om du blivit lurad, du anar det bara än så länge.

    Som förälder hade jag ALDRIG gett ut mitt barns nummer till en okänd människa som ringer. Aldrig!

    Är du säker på att du blivit lurad gör du en polisanmälan.
  • Dumbledore
    MoaElis skrev 2017-01-12 17:04:45 följande:

    På mitt, överdrivet vänliga mejl (försökte vara pedagogiskt då jag vill ha tillbaka mina pengar)... svarade hon:

    "Hörde det från honom men med din attityd och beteende kan du glömma pengarna tack å hej det skrämmer inte mig fortsätt hota så kan du få hembesök istället om du vill "


    Det där hade jag polisanmält.
  • Dumbledore
    MoaElis skrev 2017-01-13 10:03:00 följande:

    Givetvis tänker jag göra en anmälan även om jag gärna hade sluppit... Men det leder troligen inte till att jag får tillbaka pengarna.


    Den gode mannen kan mycket väl ha möjlighet att föra över dina pengar, så det är klart du ska anmäla.

    Jag tror att du har lärt dig en del av den här resan va?
  • Dumbledore
    MoaElis skrev 2017-01-13 21:37:12 följande:

    Jag har aldrig skrivit något annat än att det ska anmälas... Det är redan gjort...

    Ja. Jag har lärt mig att man inte vara vara öppen med sina bekymmer på det här forumet... det var sista gången. 


    Är DET vad du lärt dig? Du har inte lärt dig något om att vara säker på färgen innan du beställer, inte börja installera en telefon och sen komma på att du ångrar dig, inte köpa en ny telefon på Tradera bara sådär? Ingenting av det har gått in?

    Wow. Du kommer få det tufft.
  • Dumbledore
    MoaElis skrev 2017-01-14 10:33:38 följande:

    Jag hatar sådana människor som vill skriver saker endast för att få andra att må dåligt, jag tänker liksom inte ge dig det. Jag tycker din mening var jävligt onödig. Det jag har lärt mig är, framförallt, att aldrig vara öppen med mina bekymmer på det här forumet.


    Okej, så du har missat när jag försökt hjälpa dig? Tja, då ligger knappast problemet hos mig. Och har du verkligen inte lärt dig något relevant så har du problem. Kanske är du i behov av stöd?
  • Dumbledore
    MoaElis skrev 2017-01-14 14:24:35 följande:

    Ja det måste jag ha missat. Det du har gjort är att lägga skulden på mig, när jag faktiskt blivit utsatt för brott. Du har kallat mig bland annat klantig. Jag är givetvis medveten om att jag gjort misstag, det är inget jag behöver få upptryckt i ansiktet av någon.


    Fast du stod i begrepp att själv begå ett brott, det var bara för att du fick veta att de kontrollerar imei-numret som du lät bli att lura Netonnet och Media Markt. Man kan kalla det karma också.
  • Dumbledore
    MoaElis skrev 2017-01-14 21:08:13 följande:

    Det är inte så att jag går runt och tänker "Åh vilken fantastisk och smart person jag är", givetvis har man ångest, ångrar sig, tycker att man är en idiot etc. Det hör till när man har blivit lurad på det sättet men ni, lite smartare och bättre människor, har givetvis ingen erfarenhet av det. Grattis.

    "Ingen annan har satt dig i situationen" Nej. Absolut. Människan som lurade mig på 6700:- har ju verkligen ingenting med det att göra. Hon är helt oskyldig, ja kanske man t.o.m. skulle kunna kalla henne en god människa, som gav mig ett straff för att jag ångrade mitt köp på mediamark. 


    Fast du hade aldrig hamnat i den situationen om du haft lite tålamod och väntat tills det var löst med Media Markt.
  • Dumbledore
    MoaElis skrev 2017-01-14 21:49:47 följande:

    Det hade det förmodligen visst. Jag har tittat på mobiler på tradera också och tänkte köpa en begagnad där istället för att det skulle bli billigare. Det hjälper ingen att sitta och skriva att "det hade inte hänt om bl.a. bl.a" Nu har det hänt.

    End of the story.


    Så du hade tänkt lämna tillbaka den första mobilen, få pengarna tillbaka och sen köpa en begagnad på Tradera? Då blev det ju väldigt fel eftersom du inte lämnade tillbaka den första, betalade för en ny på Tradera och sen är ledsen för att du gjort av med mycket pengar. Har du någon som kan hjälpa dig med pengar och annat?
  • Dumbledore
    MoaElis skrev 2017-01-14 23:09:38 följande:

    Du får tycka precis vad du vill. Jag tänker inte lägga energi på att försvara mig. Jag förstår att ni tycker att jag överreagerar eftersom att det inte är ni som är drabbade. Men jag tycker det är jobbigt att ha förlorat i princip en hel månadslön även om det verkar vara oförståeligt, att sedan i kommentar efter kommentar få höra hur klantig man är, att man får skylla sig själv, etc. Det är mer än, i alla fall, jag klarar av just nu. Oavsett hur mycket sanning det ligger i orden. Om man är någotsånär funtad förstår man det alldeles utmärkt på egen hand. 

    Jag är för övrigt ingen människa som tycker om att bli sedd som offer eller är ute efter att människor ska tycka synd om mig. Jag har bara frågat sakliga frågor i det här forumet. Jag tycker inte att mina känslor kring någonting rör någon. Men när människor försöker trycka ner en blir man så illa tvungen att försöka få dem att känna empati så de lägger ner - då man inte riktigt orkar med det i en redan jobbig situation. Det verkar dessvärre vara en omöjlig uppgift vilket gör mig frustrerad, vilket lyser igenom i mina svar. Jag önskar att människor var mer förstående. 

    Jag har inte bett om eran hjälp med något annat än mina frågor. Det är några få frågor som varit till någon hjälp. Många kommentar har fått mig att må sämre - vilket jag inte ser något fel i att vara ärlig med. Om det går mig till ett offer får det göra det. Jag kan dessvärre inte göra något åt mina känslor.

    "fallet" är avslutat och ni får gärna lämna det här nu.


    Jag tror alla fattar att det suger att ligga ute med så mycket pengar, och inte veta om man får tillbaka dem eller ej.
Svar på tråden Öppet köp mediamark?