Inlägg från: Anonym (nqw) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nqw)

    Letrozol januari 2017

    Hej!
    Jag skall också påbörja min kur. Precis börjat äta Primolut- Nor för att framkalla en blödning (har inte haft egen riktig egen mens sedan våren..) Lär påbörja Letrozolen kring den 23/1 då man tar den 3e dagen man har mens.

    Håller tummarna för dig!

  • Anonym (nqw)

    Har inte pco, men min mens har bara valt att försvinna sedan i maj 2016, dock med enstaka små besök under hösten som inte varit som en riktig mens.. Så behöver kicka igång allt nu :)

    Jag har ingen koll ang vilken dag osv. Detta blir första försöket med att få igång min äglossning :)

    Du får meddela hur det går, känner mig väldigt ny med allt detta.. Känns som att det är mycket att ha koll på hehe

  • Anonym (nqw)

    OK har du hunnit vara på Ultraljud än? Jag har läst mycket om att folk anger äggen i mm. Vet du hur "stora" dem skall vara för att släppa? om det nu är det som spelar roll.. 
    När är det beräknad ägglossning för dig om du åt letrozol från dag 5-9?

    Jag ska ta sista tabletten av primolut imorgon, sedan kommer väl mensen någon gång mellan tor-lör. Och lär gå på ultraljud och se tillväxten på äggen runt den 30/1..

    Jag har försökt läsa mig till hur det gått för andra med denna kur. Hur många som tar sig på första osv.. men såklart väldigt individuellt då alla har "problem"

    Den min läkare sa var att det ätr sjukt vanligt med oregelbunden mens samt utebliven ägglossning i åldrarna 25-35 och att det senare brukar stabiliseras.. Men hjälper inte just nu :p

  • Anonym (nqw)

    Låter ju lovande ialf :) Håller tummarna. Får ni kämpa på nu i helgen :)

    Åt klart kuren primolut i onsdags, så bör få mens i morgon eller söndag.
    mensen har ju varit katastrof senaste 8 månaderna. Och var lite klurig redan innan, men inget jag tänkte på direkt då jag hade kopparspiral. Men nu blir den väldigt viktig i och med att man vill ha barn.

    Blir spännande att följa. Och jag är jätte spänd på när jag ska på Ultraljud för att se om det vuxit till sig något ägg.

    klart ålder kan spela in, men jag skall fylla 28 detta året och det är inte mycket som funkar som jag hade tänkt mig. Hjälper inte när alla i ens omgivning lyckas bli gravida hur lätt som helst.

    Ska du få komma och ta ett blodprov i nästa vecka och se att du haft ägglossning?

  • Anonym (nqw)

    Hej! Kul att tråden utökas! Välkommen.

    Uppdatering
    Jag fick äntligen min mens i lördags, och jag blev ordinerad att börja med Letrozet dag 3-7. Vilket jag påbörjade idag. Ska på Ultraljud den 31/2 för att kolla storlekar och tillväxt (hoppas att det hänt något)

    Essie3­2  fick du ägglossning ca 7 dagar efter avslutad kur? Blir nervös att missa!

  • Anonym (nqw)

    Kul att fler kommer in i gruppen :)

    Är på tablett 2 av 5 av letrozol. Antar att man skriver CD4. Fick ordinerat enkel dos

    @Nykär har du inte fått ta ett blodprov efter avslutad kur? för att se att du ägglossat? Tester är väl inte alltid tillförlitliga har jag förstått..

    Jag själv är nervös inför den 31/1 för då får jag se om något ägg vuxit. Man tänker verkligen inte på detta innan det är dags för bebisverkstad...

    Ni som är i slutet av ev kur och ska ha / har haft ägglossning! Lova att återkoppla :) Håller tummarna för alla!
    .

  • Anonym (nqw)

    Det är verkligen synd att det inte gör samma uppföljning på alla..
    Är än så länge väldigt nöjd med min läkare (Malmö) Men bra att du tagit tag i detta själv. Lika bra!

    Marina­77: Har också köpt Clearblue ägglossningstest med dubbelhormon indikator. Hur många dagar innan skall man börja? och vilken tid på dygnet? Som ni märker är jag helt grön, och kan inte bemästra alla nya uttryck :p

    Har inte fått några biverkningar än vad jag märkt av ialf. Men bara käkat dem i 2 dagar och inne på första kuren.

  • Anonym (nqw)

    CD8 betyder cykeldag 8 eller hur? vilket räknas från första mensens dag eller? Då är väl dag 8 väldigt tidigt ? Hur äter du dina letrozol?
    Har läst det där med stegring.. men vad betyder det? att man ser framsteg varje dag? tydligare sträck? Ett test som visar positivt, då har man väl ägglossning 25-48h efter? eller har jag missförstått?

  • Anonym (nqw)
    Nykär15 skrev 2017-01-24 10:07:57 följande:
    Normalt har jag brukar kolla på CD10 med ÄL-test då jag brukar ha på CD12-13 i egen cykel. Men så har den kommit så tidigt med Letrozol så jag har testat från CD8 för jag vill se stegringen komma. 
    CD8 betyder cykeldag 8 eller hur? vilket räknas från första mensens dag eller? Då är väl dag 8 väldigt tidigt ? Hur äter du dina letrozol?
    Har läst det där med stegring.. men vad betyder det? att man ser framsteg varje dag? tydligare sträck? Ett test som visar positivt, då har man väl ägglossning 25-48h efter? eller har jag missförstått?
  • Anonym (nqw)
    Nykär15 skrev 2017-01-24 12:31:12 följande:

    Nej eftersom jag fick ÄL på CD10 förra cykeln så är dag 8 bra för mig att börja på. Sist missade jag stegringen när den kom så tidigt, jag testade på dag 10 just för jag hade så ont och det kändes som ÄL. 


    Jag har ju tidig ÄL i mig själv, på dag 12 så att den kommer tidigare när jag blir stimulerad är ju inte så konstigt. Men finns ju de som får äl först på CD18-19 med. Jag testade under en vecka efter med för att se att testen gick ner och mensen kom prick 14 dagar efter det positiva testet, så jo, ÄL var på dag 10. 


    Jag äter mina tabletter dag 3-7 och sen får jag även en spruta för extra mognad på dag 7. Jag räknar första rikliga blödningsdagen som CD1 på mensen, men har spottings dagen innan och eg brukar jag räkna med den men det vill ju inte kliniken. 


    Men senare än dag 10 hade iaf inte jag börjat om jag vore du, beroende på vilken dag du brukar få ÄL annars. 


    Ok ska testa från (min mens borde sluta CD8 eller 9) så kan testa CD9 och  CD10. CD11 (31/1) ska jag till gyn för ultraljud.
    Problemet med mig är att jag inte haft en fungerande mens sedan maj 2016. Enbart spotting efter det och typ varannan månad. Och på så sätt har jag inte haft någon ägglossning. Och innan maj hade jag kopparspiral och aldrig en tanke på ägglossning osv då mensen mer eller mindre fungerade vad jag minns.

    Vill ju försäkra mig om att ha dem bästa chanserna denna månad. Så man vill ju verkligen inte missa ÄL.


Svar på tråden Letrozol januari 2017