Inlägg från: Marina77 |Visa alla inlägg
  • Marina77

    Letrozol januari 2017

    Jag är på första kuren Letrozol, precis tagit andra tabletten på cykeldag 6 då det har visat sig att jag förmodligen inte har någon egen ägglossning trots positiva ägglossningstest (Testlagret & CB), har 2 förmodade missfall (inga positiva graviditetstest bara sen mens och symptom samt samtal med BM). Vi vill så förtvivlat ha barn och hoppas nu att det ska ta sig och det kommer ett litet kärlekstroll under 2017 :)

    Så nu tänkte jag höra om det är någon mer som äter Letrozol och vill följas åt? Hade vart kul och det är ju alltid skönt att dela med sig av tankar, känslor, erfarenheter och allt hopp man har :)

  • Svar på tråden Letrozol januari 2017
  • Marina77

    Oki hoppas din mens kommer igång, har du pco? Jag ska ta mina dag 5 - 9, men läste någonstans att för fler äggblåsor tar man dag 3 - 7 och för bättre ägg dag 5 - 9, men om detta stämmer det vet jag inte :)

    Håller tummar & tår för dig!

  • Marina77

    Skönt du inte har pco, hoppas det rättar till sig för dig fort .Den eviga väntan på att allt ska komma igång och det ska hända saker är så jobbig hehe man vill ju ha ett plus direkt liksom :)

    Samma som mig då, dock läser jag allt jag kan komma över haha. Imorrn tar jag sista tabletten och nästa vecka är det inbokat ultraljud för att kolla äggblåsor så jag hoppas denna kuren gjort sitt och det finns stora och bra blåsor! :)

    Jada det ska jag och detsamma till dig :)  Skönt att kunna dela med någon som sitter i samma sits!

  • Marina77

    Hej igen :)

    Varit på vul idag och jag har 1 äggblåsa som hon kunde mäta, den va 17mm och hon sa att jag kommer att ha ägglossning imorgon fredag el på lördag så vi skulle köra på :) hehe.

    Hon sa att äggblåsan brukar släppa/brista vid 20mm och att vi inte skulle bli besvikna om det inte blev nått denna gången för Letrozol brukar funka varannan gång...men självklart så hoppas jag ju endå.

    Har din mens kommit igång??  Jag har aldrig haft rubbad mens, så inte ätit din medicin. Det enda felet hon hittade var att jag inte ägglossar men åldern spelar ju in oxå då jag snart ska fylla 40 (huga för hemska siffror, man låter så gammal haha)

    Nej det förstår jag hehe men hade faktiskt ingen aning om att den kunde göra det mellan 25-35, trodde man hade sin topp då så att säga :o

  • Marina77

    Hejsan

    Förlåt för sena svar, städar ut julen samt fixar inför husförsäljningen (vi ska flytta till Kiruna inom kort är det tänkt :)  )

    nqw: Håller med att det ä jobbigt, ingen av våra vänner har haft problem med att få barn, det ploppar ut ungar till både höger å vänster tycker jag hehe.

    Välkommen Essie31, kul vi blir fler! :)  Och du å jag har exakt samma cykel hehe, hade ägglossning i fredags och ska nu på fredag den 27 ta prov för å se om jag ägglossat å har även BIM den 2-3 februari. Och ja dagarna går så segt samt har haft lite molvärk idag, vet inte om det ä inbillning el om vi kanske har lyckats men hoppas hoppas! :)

    Jag fick min ägglossning sju dagar efter sista tabletten, barnmorskan sa vilka dagar jag skulle ha ägglossning samt så använder jag Clearblue ägglossningstest med dubbelhormon indikator, dyr men tycker den ä lättare att läsa av, vilka använder ni?

    Har ni känt av nått av tabletterna, jag fick en hemsk migrän å blev yr när jag åt Letrozol. Men barnmorskan förklarade att det beror på hormonerna och jag känner mer igen min kropp nu efter behandlingen än jag gjorde innan, så är så glad att jag fick pröva dom.

    Håller tummarna för oss! :)

  • Marina77

    Hejsan Nykär15 å välkommen :)

    Förstår din oro! Och tycker det ä lite konstigt att dom inte gjort vul på dig efter avslutad behandling, hur ska dom annars kunna veta säkert liksom...Så skönt att du ska få göra ett nu å kan se hur det har gått.

    Gonal F vet jag inte vad det ä?

    Använder du nått ägglossningstest?

  • Marina77

    Nykär15: Håller tummar å tår att du har bra äggblåsor! :)  Men det låter ju som att du börjar å svara på behandlingen eftersom du får utslag en dag tidigare i varje cykel.
    Oki ja sånt tror jag inte blir aktuellt för min del, hon har då inte sagt nått om detta, kanske beror på storleken på äggen?!

    Essie32: Jag har inte haft jätteont utan mer molande men igår hade jag ont i vänster äggstock fast det stora mogna ägget var i höger så hade som du fast tvärtom då vill säga. Jag har även märkt ökade flytningar (ursäkta för detaljer) å det brukar jag inte ha så här tidigt...så hoppet i mig säger att kanske kanske denna gången :)  Och jag hoppas detsamma för dig, låter ju som nått ä pågång i om att du har ont! Dock begriper jag inte varför vi har ont på motsatt sida...

  • Marina77
    Bebo86 skrev 2017-01-24 00:22:40 följande:

    Här har ni en till! är på min första letrozol behandling och fick ta dubbeldos

    på en gång. Har PCOS. Imorgon (tisdag) tar jag min sista dos och ska på VUL på onsdag. Jättenervös. Har haft värmevallningar och en del ångest av tabletterna... någon annan med biverkningar? Håller tummarna för oss alla!


    Välkommen Bebo86 :)  Vilka dagar har du ätit dom på, 3-7 el 5-9?  Jag fick en hemsk migrän å blev jätte yr, allt bara snurra. Men jag börja dricka ordentligt med vatten å mot smärtan tog jag en naproxen å det hjälpte mig. Enligt min läkare ä det hormonerna som ställer till det. Men läste biverkningslistan å det var med där så tror en kombo för min del. Lycka till på vul imorgon! Håller tummar å tår! :)
  • Marina77
    Anonym (nqw) skrev 2017-01-24 09:58:48 följande:

    Det är verkligen synd att det inte gör samma uppföljning på alla..
    Är än så länge väldigt nöjd med min läkare (Malmö) Men bra att du tagit tag i detta själv. Lika bra!

    Marina­77: Har också köpt Clearblue ägglossningstest med dubbelhormon indikator. Hur många dagar innan skall man börja? och vilken tid på dygnet? Som ni märker är jag helt grön, och kan inte bemästra alla nya uttryck :p

    Har inte fått några biverkningar än vad jag märkt av ialf. Men bara käkat dem i 2 dagar och inne på första kuren.


    Hehe håller på å lär mig jag oxå, det ä en hel del å hålla reda på :). Det finns en tabell där man kan se när man ska börja men eftersom du inte haft mens så blir det ju svårare för dig å veta när. Men har du t ex en cykel på 27 ska du börja testa på cykeldag 7, en cykel på 28 så börjar du på CD8 osv (CD cykeldag). Men oftast så infaller ju ägglossning med letrozol CD17 så jag hade nog börjat testa dag 11 el 12, men när skulle du på vul (vaginalt ultraljud)? Du ska alltid testa med morgonurinen, då ä det som mest koncentrerat står det.
    Vet inte om du blev nått klokare av detta hehe Men bara å fråga på så hjälps vi åt :)
Svar på tråden Letrozol januari 2017