• Essie32

    Letrozol januari 2017

    Marina77 skrev 2017-01-19 18:28:43 följande:

    Hej igen :)

    Varit på vul idag och jag har 1 äggblåsa som hon kunde mäta, den va 17mm och hon sa att jag kommer att ha ägglossning imorgon fredag el på lördag så vi skulle köra på :) hehe.

    Hon sa att äggblåsan brukar släppa/brista vid 20mm och att vi inte skulle bli besvikna om det inte blev nått denna gången för Letrozol brukar funka varannan gång...men självklart så hoppas jag ju endå.

    Har din mens kommit igång??  Jag har aldrig haft rubbad mens, så inte ätit din medicin. Det enda felet hon hittade var att jag inte ägglossar men åldern spelar ju in oxå då jag snart ska fylla 40 (huga för hemska siffror, man låter så gammal haha)

    Nej det förstår jag hehe men hade faktiskt ingen aning om att den kunde göra det mellan 25-35, trodde man hade sin topp då så att säga :o


    Hej! 


    Jag började med letrozol denna månad också. Första gången för mig och tar enkelkur. Jag var också på VUL i torsdags !! Då jade jag äggblåsor på 11, 19 och några lite mindre.Så den på 19 sa läkaren skulle lossa runt fredag/lördag. Vi myste på varje dag från torsdag för att vara säkra på att vi inte missar. 


    Min temp och äl-stickor visade att jag hade ägglossning i fredags Skrattande
    När har du BIM  Marina77 ?? Jag tror min är 2-3 februari så nu är det den tråkiga längtan efter att få se om det funkade denna månad för oss. På fredag (exat 1 v efter äl) ska jag lämna blodprov för att se o jag verkligen hade ägglossning. 


    10 dagar kvar till BIM. Tiden går så långsamt nu...Rynkar på näsan

  • Essie32
    Marina77 skrev 2017-01-23 14:44:37 följande:

    Hejsan

    Förlåt för sena svar, städar ut julen samt fixar inför husförsäljningen (vi ska flytta till Kiruna inom kort är det tänkt :)  )

    nqw: Håller med att det ä jobbigt, ingen av våra vänner har haft problem med att få barn, det ploppar ut ungar till både höger å vänster tycker jag hehe.

    Välkommen Essie31, kul vi blir fler! :)  Och du å jag har exakt samma cykel hehe, hade ägglossning i fredags och ska nu på fredag den 27 ta prov för å se om jag ägglossat å har även BIM den 2-3 februari. Och ja dagarna går så segt samt har haft lite molvärk idag, vet inte om det ä inbillning el om vi kanske har lyckats men hoppas hoppas! :)

    Jag fick min ägglossning sju dagar efter sista tabletten, barnmorskan sa vilka dagar jag skulle ha ägglossning samt så använder jag Clearblue ägglossningstest med dubbelhormon indikator, dyr men tycker den ä lättare att läsa av, vilka använder ni?

    Har ni känt av nått av tabletterna, jag fick en hemsk migrän å blev yr när jag åt Letrozol. Men barnmorskan förklarade att det beror på hormonerna och jag känner mer igen min kropp nu efter behandlingen än jag gjorde innan, så är så glad att jag fick pröva dom.

    Håller tummarna för oss! :)


    ja, vad kul att vi har samma cykel! 


    Jag märkte inte några biverkningar av letrozole och hoppas på att det blir någonting denna gång! Jag är på äl+3 och idag har jag haft mycket ont i nedre delen av magen och i högra äggstocken. (det stora mogna ägget som skulle lossna hade jag på vänstra äggstocken så förstår inte varför jag har ont i högra just nu..)Vet inte om det är så att jag har lite ont efter ägglossning eller om det börjar hända något. 

  • Essie32
    Anonym (nqw) skrev 2017-01-23 12:33:52 följande:

    Hej! Kul att tråden utökas! Välkommen.

    Uppdatering
    Jag fick äntligen min mens i lördags, och jag blev ordinerad att börja med Letrozet dag 3-7. Vilket jag påbörjade idag. Ska på Ultraljud den 31/2 för att kolla storlekar och tillväxt (hoppas att det hänt något)

    Essie3­2  fick du ägglossning ca 7 dagar efter avslutad kur? Blir nervös att missa!


    yes! det blev exakt 7 dagar efter :)
  • Essie32
    MatildaMMM skrev 2017-01-24 13:44:35 följande:

    Jag kommer inte göra VUL förrän CD 14 det känns sent jämfört med er andra här. Kan det innebära att ägget redan släppt då och de inte ser något alls, eller kan man se att ägg släppt via VUL? Vilken CD fick ni andra mens på?


    hur många CD har du på en månad? jag har 24, och därför hade jag VUL tidigt, på CD 11 (då var ena äggblåsan 19mm och enligt läkaren skulle jag ägglosas dagen efter-så det var lite sista minuten VUL nästan.)


    Vissa vet jag bokar in 2 VUL besök, 1 tidigt runt 11CD och sen några senare, för att se hur äggblåsor utvecklas. 


    Jag är på ÄL+4 dagar , har 9 dagar kvar till BIM och önskar att tiden kunde gå liiiite fortare..

  • Essie32

    Hej alla! 


    Jag tog mitt första letrozolkur i januari men utan något pos resultat. 
    Är inne på 2:a försöket med äggstimulering nu (fortfarande enkelkur) och hade äl 14 eller 15 februari. Så idag är jag på äl+6 eller 7.


    Tror tyvärr inte på att det har tagit sig denna gång heller, har bara en sådan känsla :/ Min gyn var tvärsäker (redan första gången ) att jag utan problem skulle bli gravid då allt såg mycket bra ut (irriterande..)


    ehh. Efter första kuren visade det sig att min lutealfas är på 10 eller 11 dagar så denna gång fick jag progesterankräm (crinone 8%) som jag ska ta i 7-10 dagar för att eventuellt ge chans för ägget att hinna "flytta in" hos mig utan att bli utslängd med mensen. Ikväll blir det 4:e dagen med crinone och ska fortsätta i ca 1 vecka till (gå över min korta lutealfas) och om jag testar neg så kan jag sluta använda den och invänta mens. BIM på söndag. Känns so evighet :/ och inte ens en minsta känsla på att det kan vara något.. 


    Har någon av er testat Crinone 8% (progesteronkräm, vaginalt) ?? Erfarenhet? 


    Styrkekramar till alla som väntar på plus!! <3 

  • Essie32
    MatildaMMM skrev 2017-02-22 13:25:01 följande:
    Hej!

    Jag har inte hört om den just bara om Progesterall som är receptfri. Många verkar ha fått hjälp av denna men det känns ju som att något som är receptbelagt är "bättre". Jag hoppas det hjälper i alla fall! Den långa väntan är det värsta, hoppas du får ett plus på söndag!

    Håller tummarna för oss alla!

    Ja, hoppas den hjälper! Den ska förlänga lutealfasen, men jag önskar att det fanns något för att hjälpa ägget fästa!! Det är ju det svåra i det hela...Skrikandes


    Håller tummarna för oss alla också!! Hoppas det snart trillar in massa Plus här i tråden Hjärta

  • Essie32
    Anonym (Maj) skrev 2017-02-22 12:50:20 följande:
    Hej! Har bara testat Lutinus (progesteron vagitorier), lite halvhjärtat dock då jag inte ville ta alla tre per dag.. blev så geggigt. Enl min dr så finns det inga risker om man bara inte tar det för tidigt (vid ÄL) och slutar vid mens.Fick lite längre lutealfas, men inget plus. Har precis haft ÄL, tog även otrivelle igår på Dr inrådan - även om jag är rätt säker på att jag ägglossade spontant igår. Tänkte väl börja med Lutinus igen om ett par dagar i så fall..  Blir det inget denna månad tar vi nog paus med alla piller och tester och ser om det blir ngt ändå. Vet ju nu att jag ägglossar regelbundet, efter att ha kollat 3-4 cykler med UL. 
    Hoppas du får plussa snart!

    3 ggr per dag? oj, ja..då förtär jag dig. Crinone tas 1 gång på kvällen och blir inte geggigt, tvärtom haha, känns morgonen efter som uppstoppad med papper. 


    Längre lutealfas behöver jag. Därför fick ta den krämen just för att öka chansen att (om det nu finns ngt som fäste) kunna ge mer tid för ägget. Om det bara fans någon medicin för att hjälpa ägget FÄSTA..Solig men men. Man får se inom 1 vecka om något har fungerat denna månad. Är på äl+7 och känns NADA :/ Fortf tidigt, så om några dagar får jag börja testa mig. 


    Är äl+9 för tidigt för att få se något svagt på stickan? Funderar på att beställa några stycken och testa fram till BIM och BIM+2 (då jag ska sluta med progesteron)

    Hoppas det tar sig för dig denna månad !!Hjärta Håller tummarna!!! :)

  • Essie32
    MatildaMMM skrev 2017-03-24 10:12:09 följande:

    Hej,

    Idag kom mensen :( tråkigt men kör nya tag denna månad. Min GYN sa att jag eventuellt kunde strunta tabletterna helt eller gå ner till enkel dos denna cykel men att jag fick välja. Jag bli ganska osäker, jag vet ju att dubbeldos nu har fungerat kanske ska fortsätta på den en gång till och sedan köra en letrozolfri månad? Vad hade ni gjort? Jag känner mig så förvirrad. Vill inte riskera att ta enkeldos eller ingen alls så kanske jag inte får någon ägglossning och får då börja med primolut.

    Vad hade ni gjort?

    Kram


    Hej! Tråkigt :/ min mens kom idag också, efter 3e enkeldos med Letrozole. Den här månaden ska jag ta dubbelt då min "fina" äggblåsa släppte aldrig så fick ingen äl :(

    Jag hade testat dubbeldos 1 månad till och se hur det går, blir det inget så får du utvärdera sen, men kör på med Letrozole den här månaden också (du förlorar ju inget på det, tvärtom, det kan hjälpa denna gång)
    Sen nästa månad kan du ta en ren månad alt något annat.
    Vad är primolut för något?
  • Essie32
    MatildaMMM skrev 2017-03-24 11:26:28 följande:
    Hej, åh tråkigt, man blir så besviken när mensen kommer. Ja jag gör nog så. Provar en månad till.

    Okej ja men då låter det som att dubbeldos kanske ger dig den extra skjutsen för eget att släppa. Annars kanske du kan fråga din GYN om Ovtrielle eller vad den heter som är en ägglossningsspruta?

    Primolut tar man i 10 dagar om mensen inte kommer för att sätta igång den.

    Kanske april månad är vår tur!! Hoppas!{#emotions_dlg.flower}
    Jaha, då är primolut som provera. :)

    Ja, hoppas en dubbeldos kickar igång ägglossning och hjälper till med bra slemhinna osv.
    Jag misstänkte att så var fallet, att mina äggblåsor växer fint men släpper inte och bad om den sprutan , tyvärr fick jag inte den. De trodde nog inte på mig och var säkra på att jag ägglossar.. i april efter vul när jag får (igen) höra om min fina äggblåsa som ska släppa snart, kommer jag kräva sprutan och går inte ut utan recept på den!!! Haha, om det är det som är problemet hela tiden så vill jag ju såklart utnyttja all hjälp min kropp behöver för att ägglossa.

    Hoppas verkligen att april blir en månad med massa med plus för alla!!!!
  • Essie32
    Paulina2017 skrev 2017-03-28 11:19:59 följande:

    Kul att någon annan kör dubbel. Vilken dag fick du kontrolleras ? Jag ska dit dag 9 tycker det är tidigt. Jag hoppas verkligen att det händer nått med dubbelkur.


    Jag kör dubbelt denna cykeln också! Hoppas jättemycket på att det tar dig i april. Tog enkeldos januari-mars, mina ägg släppte inte ;( äl beräknat ca 5 april och BIM 16/17..
  • Essie32
    Längtanefterdig skrev 2017-04-04 16:31:07 följande:

    Vet inte vad som händer nu.. jag är på CD7. Ska ta sista tabletten idag. Jag brukar ha äl på ca dag 18-20. Har rätt tomma äl-test fram till några dagar innan. Testade ett äl-test idag och det var relativt starkt, inte positivt men starkare än vad jag brukar ha nu... kan det vara för att jag äter letrozol? Kan det ge utslag? Eller kan äl hoppa fram så mycket? Ska på vul cd13.. Vill ju inte missa äl :/


    Hade exakt samma på cd 7! Cd 8 var betydligt svagare, brukar ha äl cd13/14, men denna cykel får jag idag på cd12. Trot det kan vara pga så nära efter mens och kanske Letrozole kan inverka..
  • Essie32
    orzia1 skrev 2017-04-07 10:04:00 följande:

    När har ni som är aktiva här, bim? Jag har inte förrän runt den 30/4...


    Jag har BIM 16/4 är på äl+3/4 och tiden går alldeles för långsamt..! Bra med många aktiviter i helgen dock så hoppas jag inte tänker på det så mkt nu i några dagar ;)
  • Essie32

    Hej! Testar fråga här också
    Någon med erfarenhet av Ovitrelle?
    Jag är på äl+7 (alt 6) och har mycket mensvärk liknande smärta :( är det biverkning av Ovitrelle eller är min mens på väg så tidigt?
    Jag tar även Crinone (progesteron) så mensen dyker inte upp förens jag slutat md den (tar det pga kort lutealfas)
    Fattar inte varför jag har mensvärk nu så tidigt :((
    Jag är också yr och illamående, men det läste jag kan vara vanliga biverkningar

  • Essie32
    Längtanefterdig skrev 2017-04-10 13:02:57 följande:

    Idag var jag på vul hade en äggblåsa på 24 mm så ikväll blir det ovitrelle och sex på schemat! Cd13 och ingen stegring på testerna så jag blev alldeles chockad. Hade väntat äl till helgen. Förra cykeln hade jag en äggblåsa på 18 mm cd17, så bra mycket tidigare med letrozol :) hoppas hoppas


    Strunta i äl tester, mina var knasiga också (misstänkte att jag hade en kort peak och missade)
    Hade på dag 11 en 20 mm äggblåsa och spruta dagen efter på morgonen!
    Nu är jag på äl+6 eller 7 och sjukt mkt mensvärk.. hoppas att det inte är mens på väg såhär tidigt :(((

    Kör på med mys och lycka till <3
  • Essie32
    Längtanefterdig skrev 2017-04-10 20:50:16 följande:

    Jag var ju på vul på morgonen som jag skrev tidigare. Hade inte haft någon stegring igår men idag (efter vul) så ser jag den fint! Nu är ovitrelle tagen också Skrattande


    Fantastiskt ! Nu är det bara att mysa ;)
  • Essie32
    Längtanefterdig skrev 2017-04-10 21:11:34 följande:
    Japp Skrattande tur att det är påsk nu i dagarna mellan äl och bim ,då känns väntan inte lika lång!
    Perfekt tajmat!!!
    Själv har jag 4 dagar kvar tills jag kan börja testa (då är jag på äl+10 eller 11)
    Det går sååå långsamt ????
  • Essie32
    Längtanefterdig skrev 2017-04-10 21:23:42 följande:
    Jag vet! Jag brukar alltid testa på typ äl+10 men nu ska jag verkligen försöka hålla mig till bim. Lite spännande!
    Visst kan ovitrelle ge falskt positivt? Hmmm... när vågar man lita på testen? Tungan ute
    Ja, det stämmer. Nu har jag massa falska + så väntar på att det sjunker så jag kan börja testa igen haha, fr dag 10 eller 11 borde Ovitrelle vara borta.
    Min lutealfas är bara 11 dagar så det är BIM just på äl+11 haha
Svar på tråden Letrozol januari 2017