• AnooYoo

    Varför tar så många föräldrar barnfrias val som kritik?

    John22 skrev 2017-01-11 15:22:56 följande:

    Många av dessa individer ser det faktum att de skaffat barn som den största bedriften i deras liv, trots att vilken idiot som helst kan skaffa barn. När du säger att du inte är intresserad av att utföra denna fantastiska prestation trots att du kan, känner de hur deras bedrift sjunker i värde, varpå de går på defensiven och istället försöker leta fel för att underminera dig och dina beslut.

    De går istället igång på personer som försöker skaffa barn men inte lyckas, eftersom de då får känna sig speciella.


    En mycket trolig förklaring!
  • AnooYoo
    elyse skrev 2017-01-11 15:37:54 följande:

    Jag blir inte provocerad (tror jag - andra kan ju uppfatta det annorlunda), men jag tar det inte 100% på allvar om personen är under 40. Det är så mycket som händer mellan 30 och 40. Men jag skulle aldrig köra en övertalningskampanj utan tänka "Jaha, personen tänker så just nu".


    Varför tar du inte det på allvar?
  • AnooYoo
    Axe skrev 2017-01-11 19:43:42 följande:

    Jag tror vissa kan tycka att det är kritiserade för många som valt bort barn säger saker son:

    Barn är jobbiga

    Barn kostar si och så

    Man kan inte göra det eller det när man har barn

    Fast de inte har barn och inte vill ha heller. Att de påstår sig beta någon om hur det är att ha barn och därför inte vill ha barn.men de har inga barn så de vet inte. Ungefär så.

    Själv bryr jag mig inte om hur andra gör.


    Det är ju lite av ett problem att det blir så besvärligt att testa att ha barn för att se om man gillar det.

    Jag tycker mig veta att jag inte kan göra det jag vill göra med barn. Om jag hade barn skulle de ju till exempel bo hos mig och kräva min uppmärksamhet, minst sagt. Jag skulle också behöva ta med dem i beräkningen i planeringen av mitt liv. Det vet jag att jag inte vill.

    Så något kan jag ju veta.
  • AnooYoo
    Anonym (Synd om) skrev 2017-01-11 20:30:06 följande:

    Jag har aldrig någonsin sagt något sådant och kommer aldrig göra det. Men, det jag tänker för mig själv är att jag tycker oändligt synd om alla som inte har barn. För att de inte får uppleva det mest fantastiska i livet. Och så kan jag i vissa stunder undra vad barnlösa gör med all sin tid.


    Jag tycker lite synd om dig som tror att du vet vad som är det mest fantastiska i andras liv.
  • AnooYoo

    [quote=77300653][quote-nick]Anonym (F) skrev 2017-01-11 20:00:39 följande:[/quote-nick

    Det säger ju sig självt att det ligger i generna att få en längtan efter barn, annars hade vi inte förökat oss i den takt vi gör.

    [/quote]

    En annan anledning kan vara sexdrift i kombination med brist på preventivmedel i större delen av världen, där det också föds flest barn.

    Eller ditt förslag.

  • AnooYoo
    Anonym (F) skrev 2017-01-11 21:02:48 följande:

    Nej det finns ju såklart en otroligt Stark drift till att skaffa barn. Den längtan går inte att jämföra med någonting annat.


    Inte ens med annan längtan? Är det en helt annan känsla än vanlig längtan efter t.ex vatten om man är nödställd i en öken? En känsla bara människor som längtar efter just barn kan ha?
  • AnooYoo
    Anonym (F) skrev 2017-01-11 21:11:14 följande:

    Fast rent krasst är det ju faktiskt någonting som du inte upplevt och därmed inte har en aning om hur du skulle känna. Eller hur? Du KAN inte veta känslan av att få barn. Du kan tro, men du kommer aldrig veta. Det är ju inte ens någon mening att sitta och argumentera för det då du vet lite som jag visste, hur jävla underbart det är att få uppleva att få barn. Jag har dock varit med om det och därmed så vet jag känslan.


    Du vet hur DU upplevde det. Det kanske inte skulle vara underbart för mig. Det är inte underbart för alla.

    Du vet helt krasst lika lite om mina känslor som jag vet om dina. Du vet inte ens om jag har eller har haft barn.
  • AnooYoo
    Anonym (F) skrev 2017-01-11 21:16:50 följande:

    En annan anledning kan vara sexdrift i kombination med brist på preventivmedel i större delen av världen, där det också föds flest barn.

    Eller ditt förslag.


    Ja det klart det föds oplanerade barn. Det vet väl alla. Men att förringa den starka driften att skaffa barn är ju bara okunnigt och naivt.[/quote]

    Fråga några kvinnor i Indien om deras drift att skaffa barn och varför de har fler än de kan försörja.
  • AnooYoo
    Anonym (F) skrev 2017-01-11 21:19:51 följande:

    Jag har aldrig varit nödställd i en öken så det kan jag inte svara på.

    Men det är väl rätt självklart att det är en av våra absolut starkaste drifter?

    Du låter nästan arg och avundsjuk :)


    Då kan du ju inte säga att det är den starkaste längtan ALLA kan ha. Det kanske är den starkaste du har haft. Det är en annan sak.

    Jag tror inte att det är en drift alls. Barn föds som resultat av att vi har sexdrift.

    Jag är irriterad, ja. Det irriterar mig när du påstår att längtan efter barn är den starkaste längtan någon kan ha, när du i själva verket pratar om dig själv och dina känslor. Vänligen tala inte för alla när du menar dig.

    Avundsjuka känner man vanligtvis inför något man önskar sig. Det borde ha framgått att jag inte vill ha barn.
  • AnooYoo
    Anonym (F) skrev 2017-01-11 21:21:29 följande:

    Nej precis. Du vet fortfarande inte hur du skulle uppleva det.


    Fel.

    Du vet inget om hur jag skulle uppleva det eller ens om jag har upplevt det.
  • AnooYoo
    Anonym (V) skrev 2017-01-12 11:42:25 följande:

    Efter att ha läst hela tråden verkar det ganska uppenbart vad som är provocerande med frivillig barnfrihet: Att tro att ens liv är lika rikt och meningsfullt som en förälders.

    Så många föräldrar både här och ute i verkligheten som påstår att dom inte stör sig det minsta på barnfria personer, men ändå måste nedvärdera dessa liv genom att påtalar att dom inte vet vad dom går miste om och att ingenting kan jämföras med känslan av föräldraskap.

    Väldigt konstigt beteende.


    Det är förmätet av barnlösa att tro att deras liv kan ha mening.
  • AnooYoo
    Anonym (undrar) skrev 2017-01-12 12:19:11 följande:

    Ja, det ger oss också utrymme att svälta oss själva till döds eller typ knulla på en brunbjörn. Med alla respekt för de som väljer att inte skaffa barn, men inser väl att ni är "damaged goods"? Jag ville inte alls skaffa barn och jag har självinsikt nog att förstå att det beror på min dåliga självkänsla.


    Du tror inte att det kan vara samma dåliga självkänsla som leder dig att tolka situationen så att det är dig själv det är fel på?
  • AnooYoo
    Anonym (undrar) skrev 2017-01-12 13:04:03 följande:

    Nej, det tror jag inte. När jag väl fick barn tyckte jag att det var toppen och jag insåg att jag bara sett en massa mörka moln på horisonten i onödan. Jag tycker det är rätt så uppenbart att detta är naturens sätt att se till att människor med psykisk ohälsa inte reproducerar sig. Våra egna önskningar och naturens gång skiljer sig inte åt så mycket som vi ibland vill tro.


    Om det är som du säger krånglar naturen till det onödigt mycket. Jag lider inte av psykisk ohälsa, jag vill bara leva mitt liv på ett sätt där barn inte passar. Mitt personliga val har inte dämpat fertiliteten på något sätt vilket jag har hanterat på det sätt jag anser lämpligt, och stoppat de graviditeter som uppstått. Naturen har inte gjort någonting i sammanhanget.
  • AnooYoo
    Anonym (undrar) skrev 2017-01-12 13:33:44 följande:

    Nej, det är klart att vi tycker att våra livsval är våra egna. Men för den som vill skrapa lite på ytan så finns det förstås ett mönster och en logik.

    Det finns absolut ingen anledning att ta hänsyn till detta dock. Jag lever mitt liv precis som jag vill, men jag är självkritisk nog att förstå att jag knappast är någon född vinnare. Outsiderskap kan kännas självvalt, men de flesta av oss är egentligen mest utstötta. Bara mina två cent om detta.


    Jag kan ju bara tala för mig, men jag betraktar mig varken som en outsider eller en förlorare. Ingen föds till vinnare, det är något man blir (om man kämpar för det).
  • AnooYoo
    Anonym (F) skrev 2017-01-12 14:04:24 följande:

    Nej. Hon har i ett annat inlägg skrivit så att man lätt kan utläsa att hon inte har barn. Jobbigt va?


    Kan du utläsa om jag har haft barn?
  • AnooYoo
    Anonym (F) skrev 2017-01-12 14:23:52 följande:

    Någon som haft och förlorat barn skriver inte såhär. Det hade du inte klarat av. Inte någon med stabilt psyke i alla fall.


    Än en gång framhåller du din förmåga att veta mer om andra än de gör själva. Inte bara kan du veta hur de fungerar nu, utan även i framtiden och det förflutna.

    Det står oavsett allt annat alldeles klart att du inte saknar tilltro till din kompetens. Det måste vara barnafödandet som frigjort all denna lycka och välgång.

    Du kan tydligen inte förstå att du inte vet mer om andras liv, önskningar och drifter än de själva gör. Du verkar inte ens inse hur fantastiskt inbilsk det får dig att framstå.

    Andra människor lever sina liv på helt andra sätt än du kan föreställa dig. Så tråkigt det måste vara att ha så liten fantasi.
  • AnooYoo
    Anonym (F) skrev 2017-01-12 14:54:38 följande:

    Haha ja visst. Och än en gång visar du att du inte förstår känslan överhuvudtaget. Du gör det ju själv bara klarade och klarare :D.

    Men visst. Du har säkert en massa barn som dött. Och sen sitter du på nätet och skriver att barn inte är något du önskar i ditt liv och att "det borde framgått att jag inte vill ha barn".

    Du kan hålla på hur du vill. Någon som förlorat barn uttrycker sig inte så.


    Du bara smashar in min poäng.

    Du vet inte hur andra människor känner.
Svar på tråden Varför tar så många föräldrar barnfrias val som kritik?