• Carambolan

    Hur många timmar "egentid" är ok?

    Jag och min man har en varsin vardagkväll i veckan samt en hel lördag eller söndag i månaden. På ett ungefär, det är såklart inte hugget i sten. Jag använder det till föreningsaktivitet och min man till att hänga med polare. Vi har tre barn i ålder 3-9.

  • Carambolan
    John22 skrev 2017-01-11 18:08:45 följande:

    Omöjligt att säga eftersom det är helt individuellt. Jag och flickvännen har i princip så mycket egentid vi vill ha, vilket brukar bli några timmar om dagen. Det går dock i vågor om man själv har något "projekt" på G eller om vi båda intresserar oss för något speciellt vi vill göra tillsammans.


    Några timmar om dagen? Jobbar ni inte eller hur får ni ens in de timmarna rent praktiskt? Jag skulle inte få ihop den logistiken hos oss såvida inte "sova ensam" räknas som egentid ;)
  • Carambolan
    John22 skrev 2017-01-11 18:59:02 följande:

    Jobbar deltid båda två, mestadels hemifrån och i princip när vi vill. Har en son på några år som spenderar i runda slängar fem timmar på dagis. Går vanligtvis och lägger oss runt midnatt medan sonen brukar få lägga sig vid åtta/halv nio.


    Aha, då förstår jag :) Vi jobbar heltid båda två och saxar med arbetstiderna för att hålla korta dagar på förskolan, så all vaken tid mellan 06-18 är antingen på jobbet eller ensam med barnen.
  • Carambolan
    Anonym (beror på) skrev 2017-01-11 21:44:27 följande:

    Beror väl på vad som menas med egentid. Om det är att typ ägna sig åt någon idrott och inte vara hemma eller om det är att läsa en bok. Om det är det senare så har jag och min man egentid varje kväll


    För mig är det tid utanför hemmet (eller ensam hemma) där det man gör inte är för familjens skull, även om det förvisso kan kännas som egentid att få storhandla ensam på Ica Maxi ibland ;) Vi sysslar också ofta med egna aktiviteter i hemmet men då är man ju liksom ändå "jour" om ungarna vaknar eller behöver hjälp med nåt.
Svar på tråden Hur många timmar "egentid" är ok?