• HippHipp

    Dem säger att vi är för unga

    Hej!

    Jag vill gärna komma med en positiv kommentar från en 'äldre' mamma (40 år, 2 barn).

    Förstår inte ens varför folk i tråden har åsikter- det ver inte det du frågade om, utan om din oro över att inte bli gravid. Men eftersom de flesta andra ändå haft en (RJ efterfrågad) åsikt så ger jag er tummen upp!

    Varför måste allt vara enligt 'normen'? Dessutom, ni har ett stabilt förhållande, bostad, inkomst. Alla är inte lika. Vissa vill ha barn när de är 20, andra när de är 39. Det finns så många viktigare variabler än ålder när man skaffar barn.

    Men till din fråga: Testa först med ägglossningsstickor. Funkade tillslut för oss (efter 3 års försök).

    Lycka till!

  • HippHipp

    Ja du ser- ni har egentligen bättre förutsättningar än jag och min man hade, trots att hi fick barn vid rätt tidpunkt (utbildning, äktenskap, karriär, barn). För ni har föräldrar som säkert kan och vill ställa upp. Det hade inte vi- trots att vi gjorde allt som man 'ska'.

    Vi försökte som jag skrev i 3 år, 8 månader tog det efter att vi börjat med ägglossningsstickor. Då hade vi precis tagit kontakt med vården för att få hjälp med utredning (eftersom jag närmade mig 40 och det började bli lite brådis). Men helt plötsligt var jag gravid.

    Eftersom barn nr 1 tog så lång tid på sig så skyddade vi oss inte efteråt- vi ville ha ett barn till och tänkte att det kan ju ta 3 år till... 4 månader tog det...???? (Skrattade inte då, puh!)- när 2 kom kunde 1:an inte gå än. Ingen drömsituation.

    Men: det brukar oftast bli bra! Allt behöver ju som sagt inte vara normativt.

Svar på tråden Dem säger att vi är för unga