• Jw83

    Dem säger att vi är för unga

    Vivvianna skrev 2017-01-11 23:10:59 följande:

    En sak jag tror de menar när de säger så är att det är lättare att vara förälder när man blivit lite äldre för att man oftast har större självkännedom och vet mer om livet och samhället - och om varandra i relationen.

    Om man lever lite mer vuxenliv innan man får barn blir det lättare att vara förälder helt enkelt.

    Som du nog har sett i mina tidigare inlägg är det mycket större chans att förhållandet klarar den påfrestning det innebär att få barn om man är lite äldre och har fler år tillsammans. Och det handlar inte om att vänta till 35 utan bara bli några år över 20.

    En del par i tjugoårsåldern växer ifrån varandra. För att man utvecklas mycket som människa i den åldern. I de fallen är det ju verkligen en fördel om man inte hunnit få barn än.

    För många unga föräldrar går det så klart bra. Men man ökar sina chanser till ett enklare liv (och lugnare och enklare för ens barn) om man väntar lite med att bilda familj. Och tre, fyra år är inte lång tid. Men i er ålder händer det rätt mycket i huvudet under de där åren. Det vet vi som har passerat dem och det är det vi försöker förmedla till er.


    För somliga så är kärnfamiljen , eller delad föräldraledighet osv inte speciellt intressant. Dom vill ha ett barn bara, helst så fort som möjligt. Även om ett barns chanser till en kärnfamilj blir betydligt högre om mamman väntar 2-3 år så VILL mamman inte det. Kan höra ihop med att en person under 25 oftast inte har utvecklat sin förmåga till att förstå konsekvenser.
  • Jw83
    emmaliinnea skrev 2017-01-11 22:53:42 följande:

    Tycker inte du ska lyssna på folk som yttrar sig om något de inte har någon som helst aning om. Så länge du/ni tänkt igenom allt och känner att det är rätt så tycker jag ni ska köra på det! Är själv 20 år och gravid i v8, har hänt flera gånger att mammor i 30-års åldern sagt åt mig att vänta och "leva livet" först, låter nästan som att de ångrar sina barn då de säger så.. ;p leva livet för mig ÄR att skaffa familj! Alla människor är inte likadana.

    Lycka till med er bebisverkstad! :)


    Det handlar inte om att ångra sina barn. Det jhandlar om att vi själv varit 20 och vet hur mycket man växer och förändras i den åldern. Dom flesta 20 åringar är inte tillsammans med samma partnern är dom är 26, oavsett hur förälskade, förlovade och säkra dom var på det när dom var 20.. Ens förhållande är ALLTID den rätta, inte som andras osv när man är ung. Samma med jobb. Kanske tror man att man ska jobba med naglar och youtube men när det gått ett år eller två så upptäcker man att alla andra håller på med naglar och youtube och då vill man kanske plugga till läkare eller lärare?

    Att riskera att leva separerad med barn kanske inte verkar så farligt när man är 20. Man förstår kanske inte vad det innebär med vv, inte kunna flytta, styvmammor, ekonomi och att försöka dejta. Men en 30+ mamma kanske vet vikten av att hitta rätt pappa, att känna honom väl och attfostra barn tillsammans.
  • Jw83
    UmmSara skrev 2017-01-12 23:39:16 följande:

    Risk och risk.. de flesta med barn i Sverige verkar vara separerade idag med stackars ungar som inte har ett fast hem.

    Så tror knappast åldern spelar någon roll (även om risken är större för yngre).

    Isåfall kan man strunta i att skaffa barn överhuvudtaget.


    Inte riktigt sant. Dom par som är välutbildade, inte har särkullsbarn och som fått första barnet efter 30 skiljer sig nästan aldrig. Umgås du bara med unga föräldrar så kan det se ut som om alla är separerade. Umgås du med välutbildade, äldre föräldrar så ser det ut som att ingen separerar.
  • Jw83
    Coccolina skrev 2017-01-12 20:16:36 följande:

    Fast ni är väldigt unga... Att bli gravid ung som av en händelse ok... men tror inte vården går in och hjälper när man är så ung, det är ju faktiskt skattebetalarnas pengar som används och oavsett hur just er situation ser ut ekonomiskt så är det inte standarden.

    Antingen kan ni gå via privat, om de inte anser att ni är för unga där också. Eller så får ni vänta något år... Det är oroa er inte... ni kommer kunna få barn. Kör på utan skydd om ni är säkra redan nu (jag skulle dock vänta tills du gått klart gymnasiet eventuellt en till högre utbildning samt jobbat minst ett år heltid... bara för att på så sätt så kommer ni ha bästa möjliga förutsättningar.... Det handlar om kanske vänta 5 år... då är du 23-24... Det är fortfarande väldigt ungt... Så du kommer fortfarande vara en ung mamma. 

    Du har framtiden framför dig... Du kommer kunna få barn, om inte just nu så om något år... Jag har det bakom mig.... Försöker och försöker och börjar nå åldern där jag inte kommer få hjälp (fyller 38 i september)... Jag kommer kanske aldrig få barn....

    Så förstår att det är frustrerande. Men våga tro på framtiden!!! 


    Ts har redan skrivit att hon inte behöver något jobb för hon är en youtube kändis som tjänar mer än alla oss i månaden... dessutom behöver hon ingen högre utbildning för hon kan göra naglar och ögonfransar.

    Så det är den mogna inställningen som hon har på framtiden.
  • Jw83
    lollip0p skrev 2017-01-13 12:35:13 följande:

    "Nästan aldrig"? Källa på det, tack.


    Statistiska centralbyrån.

    Gå in på deras sida och sök skilsmässor. informationen finns på flera ställen i otaliga rapporter.
Svar på tråden Dem säger att vi är för unga